Per Bønsnæs i jrVM!

Det var ikke bare Sam Lorgen som representerte NSR i årets Junior-VM. Per Bønsnæs var dommer og medlem av juryen. Her skriver han litt om opplevelsen:

Junior-VM i Racice i Tsjekkia var en varm opplevelse. De første dagene var temperaturen oppe i 36 grader, og svetten rant hos funksjonærer og tilskuere. Varmt vann og lett medvind ga raske løp, med nye rekordtider for juniorer. Erfarne arrangører ga oss en god regatta.

Junior-VM blir stadig større. I år deltok det i alt 755 roere fra 58 forskjellige land. Som dommer må jeg nå lære meg årefarvene for Bermuda og Kiribati. De tradisjonelle ro-nasjonene er nok fortsatt dominerende i åtter, men medaljene blir nå fordelt på stadig flere land. Vi må derfor regne med stadig hardere konkurranse i årene som kommer.

Norge deltok i år med en damer 4X, en herrer 4X og en herrer 4- med vår egen Sam Lorgen som stroke. Resultatene ble nok ikke helt det man hadde håpet på: Damer 4X endte som nr. 15 av 17 båter; herrer 4X som nr. 18 av 20 båter, og herrer 4- som nr. 17 av 17 båter. Det er først og fremst den grunnleggende fysiske kapasiteten som er for dårlig, en kapasitet det tar mange år å bygge opp. Kompetente og inspirerende trenere for våre Junior B-roere er viktig hvis vi ønsker roere som kan konkurrere internasjonalt i årene som kommer. – Hvor finner vi slike trenere?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *