Skidag for alle 3. februar!

Familie-Skidag for alle

3.februar er dagen da vi legger ut på skitur til “Frøshaug” på Krokskogen. Her blir det hyggelig samvær i oppvarmet hytte med saft, te og kaffe. Fast føde må hver enkelt sørge for selv. Det er en fast utegrill som kan brukes hvis behov for det.

Det vil koste kr 20 per pers.

Det er jo mange mulige skiløyper opp til Frøshaug. Her er noen alternativer:

1. Ta bussen til Jonsrud i Lommedalen og ski derfra. Ifølge Skiforeningens kart starter løypa ved Lommedalen skole. Kupert med en del stigning. Fin løype på skogsbilvei til Benteplassen hvor det er brøytet videre mot Kleivstua. Ved Benteplassen går løypa til høyre inn i skogen og parallelt med veien til man kommer til løypekryss på Helvetesmyra. Her tar man til venstre og kommer ut på veien 100 meter ovenfor Frøshaug, altså til venstre igjen når man kommer til veien. Lengde på turen er 12 kilometer.

2. Fra By i Lommedalen til Tverrelva og opp til Frøshaug. Mye stigning og vel morsommere å ta denne som en hjemtur, med mye nedoverbakker.

3. Buss til Sollihøgda. På ski derfra via Sørsetra og Kleivstua over Torgseterhøgda. Denne turen er ca 14 kilometer. Og hjem kan man jo ta løypa til By i Lommedalen.

4. En lengre tur er buss til Ringkollen og så gå via Løvlia. Lengde ca 25 kilometer

5. Selvfølgelig er det mulig å starte fra Tryvann, Sørkedalen eller andre steder og så koble seg på enkelte av ovennevnte løyper for de som vil gå langt.

Vi planlegger å gå mest mulig i samlet gruppe til hytta, men det kan være lurt med inndeling i to eller flere grupper utifra det tempoet man ønsker. Ingen skal måtte gå alene, med mindre det er spesielt ønske om det.

Fint hvis vi kan samles flest mulig på Frøshaug ved 12-13-tiden, men her er det slingringsmonn.

Det er åpen dag, men det er ønske om påmelding, (ikke bindende), slik at antall deltakere er noenlunne forutsigbart. Mailadresse: jonfon@live.no

på vegne av skigruppa,

Jon

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *