Moscov Golden Boat

Moskva huser igjen NTNUI-åttern, denne gangen med to NSRere ombord. De skal delta i 500-meter sprint mot flere internasjonale lag. Live Updates!

Sven Ole sin rapport fra åtterens heatet/race for lanes.

Første løp kazan:

1.24 første 500, og på 3 plass. Polen gikk ut i front, men de fem neste båtene lå jevnt helen veien. I mangel av cox box var det vanskelig å svare på andres opptrekk, men på fem hundre igjen, lå NTNU igjen på 3. Plass. Dog raknet det teknisk da og mange fikk det, og coxen var sjanseløs på å rope dem sammen igjen, men ingeniørene er nå på saken med å bygge en egen cox box, og hva som gikk galt siste fem hundre er funnet ut, så søndagens finale skal bli et rotterace. Syreguttene gleder seg.

Andreas Holager, som kastet opp etter løpet, uttalte etter løpet; ” æ ha aldri vørri med ut i feltet på den måta, æ vært rørt, blank i aua”.

——————————————————————————————————————-

I dag starter Student VM, våre har vært ute i action idag, i et såkalt exhibition race, hvor man ror og vinneren får den beste banen og andre plassen nest best osv (3,4,2,5,1 & 6). NTNUI og Norge kom inn på 5 plass i dette løpet, men la oss ikke lese for mye inn i dette løpet, ikke alle gir alt og noen går all inn! Så det blir spennende å se når finalen går. resultatene kan finnes her, Norge har også med en LM2x og W4- som har vært i aksjon idag.

her er en liten notis fra en av NSR sine satelitter, Fredrik Winther Thorsen:

“Den grønne åtter har kapret Moskva, og nå står Kazan for tur. I morgen (fredag) går første løp i årets Student-VM, og NTNUI-åtteren skal ro et såkalt Exhibition Race kl 12.18 lokal tid. Det er bare 6 åttere som stiller til start, og derfor er det kun beste bane det konkurreres om, alle 6 båter går til finalen søndag. På startlisten står mange sterke åtter-nasjoner som England, Russland og Tyskland, så det blir nok litt av et hardkjør selv om morgendagens løp ikke har noe å si for videre avansement. Men etter forrige helgs 500-meters race i Moskva, vet vi at vi kan hvis vi vil, så gjelder det bare å mobilisere viljen til å vare i 1500 meter til. Så får det stå til! Stay tuned på http://www.worldrowing.com/event_categories/world-university-rowing-championships !”

Stay tuned!

——————————————————————————————————————–

Fra NSR sin korrespondent i Moskva, Russland: Før Student VM starter arrangeres det et elveløp i Moskva. De vant over NZ i semifinalen og kom til finalen, i finalen klinte de til og kom inn på 4. plass rett bak Italia. Veldig bra for NTNUI som huser Sven Ole Mollestad Nicolaysen og Fredrik Winther Thorsen. Vi gleder oss til VM starter, lykke til boys!