Eastern sprints

Oppdatering 20/5:

Jonas Juel i 2nd varsity heavyweight 8+ tok bronse i helgens Eastern Sprints Regatta. Redaksjonen avventer kommentar fra roeren selv!

Vi ble også gjort oppmerksom på at NSRs Petter Svingen også konkurrerte i mesterskapet, da han er på utveksling på Harvard University. Petter rodde i 3rd varsity lightweight 8+ og tok en 4. plass i den store finalen.

Regattasesongen for college roing i USA er i full gang. Søndag 19. mai går sesongens nest viktigste regatta av stabelen, Eastern sprint. Det handler om åtter når universitetene på den amerikanske østkysten møtes til dyst på Lake Quinsigamond, Massachussets. Til sammen 107 åtter mannskaper i herrer tungvekt og lettvekt skal konkurrere om å bli beste 1st til 6 åtter  (1V til 6V).  

I år deltar to nordmenn. Nicolay B. Yngsdal fra Ormsund sitter i andre åtteren til Syracuse, mens NSRs Jonas S. Juel sitter i andre åtteren til Princeton. Til sammen er det 17 universiteter som konkurrerer om å bli østkysten beste andre åtter (2V). For en oversikt over deltakerne se her http://www.row2k.com/earc/2019/2019EARCSprintsSchedule.pdf 

Alle løpene skal etter planen streames og kommenteres live. Det blir å finne på LokalLive https://locallive.tv/archives/25902

Forsøkene til 2V åtterne starter 16.12 norsk tid, mens finalene starter 21.15.  

Det pleier å være høyt nivå på A finale båtene i både 1V, 2V og delvis 3V. Men skal man se bare et løp bør man se A finalen til første åtterne (1V) som starter 22.45 (norsk tid). 

Row2k har egne sider for regattaen der det bli lagt ut live resultater og annen info. http://www.row2k.com/earc/