Årungregattaen

NSR arrangerte den siste og første regatta for hele landet før sommeren. Roere i alle aldre deltok, og rødkledte myldret på land i god dugnadsånd. Marie Glomnes Rudi tok gull i DjA 1x lørdag og sølv på søndag, og deler sin opplevelse her:

Årungregattaen var min første regatta for sesongen. Den første regattaen er alltid litt skremmende, og det er mye nerver involvert. Man ikke vet hvor gode de andre er og om noen plutselig har blitt mye bedre gjennom vinteren.

For å være så godt forberedt som mulig varmet jeg ekstra godt opp og kom tidlig til start. Da startskuddet gikk kom jeg raskt ut fra start og etter 250 meter hadde jeg en liten luke på resten. Jeg var litt overrasket og var sikker på at jeg hadde startet for hardt, men følte samtidig at jeg holdt en jevn fart. Det viste seg likevel at jeg muligens brukte litt mye krefter i begynnelsen, for fra 1000meter til mål kom Tyra Eklo Hjemdal fra Ormsund stadig nærmere. På et tidspunkt var jeg helt sikker på at hun skulle ta meg igjen, men jeg klarte å holde unna og endte tre sekunder foran i mål – noe jeg er svært fornøyd med! Søndag var det litt tyngre å ro. Jeg hadde en god start denne gangen også og ledet også denne gangen frem til 1000meter, men roingen min ble etter hvert veldig seig og Tyra seg forbi uten at jeg klarte å svare. Det holdt likevel til en andreplass.

Det har vært gøy å ro regatta igjen og det er veldig kult at det er så mange nye, motiverte NSR-roere, særlig at det er så mange nye jenter med stort potensial. Jeg gleder meg til å se hvordan de utvikler seg. Kanskje får vi snart en god jenteåtter:)

Resultater

Trekningsliste

Foto: Arne Byberg