CR-Regattaen

Les Sara Juels velskrevne ord om CR-regattaen!

I helgen arrangerte våre favorittmotstandere over kilen siste norgescup før sommeren, Christianiaregattaen. Med siste kvalifiseringsregatta til nordisk og jrVM samt kvalifisering til Balticcup i 2- og 1x var det mange som håpet på seiere og raske tider.

Helgens første finale for NSR var HJC 1x og her fikk også NSR sin første medalje for helgen i form av bronse til Petter Arnøy. Deretter fulgte Sara Juel opp med gull i DJA 2x sammen med Maja fra Horten.

I løpet etter, HJA 1x, imponerte Jonas Juel de fleste ved å ta sølv bare et sekund unna gullet. Jonas er fremdeles jrB og det er flere som spår han en lysende jrVM karriere om et år eller to. I løpet etter var det mere rødt på pallen. I HS4- tok Markus seieren sammen med flere fra rekruteringsgruppen, mens like etter fulgte Theodor sammen med en lettvekts firer bestående av roere fra CR og Kristiansand.

I HS1x imponerte Patrick de fleste da han tok en komfortabel seier, og slo Ask Tjøm fra Tønsberg som kom på 11. plass i EM tidligere i vår.

Igjen var det jrC-gutten sin tur, og denne gangen i 2x. Her kom Edvart Mjåtvedt og Petter Arnøy på 3. plass. I løpet etter var det jrB-gutta sin tur, og her gikk det helt til topps med Andreas Clifford og Pierre Bret.

I HS2x teamet Patrick opp med Ask fra Tønsberg, ettersom Petter måtte ta det litt rolig pga. en skade. Uten å ha rodd noe særlig sammen på forhånd vant de og slo flere av tungvektsguttene som skal til u23VM.

I HJA 4- kom Andreas, Pierre, Oscar og Jonas på 2. plass. Theodor glapp akkurat 2. plassen i HS4x sammen med roere fra Bergens, Kristiansand og Sarpsborg.

Dagens siste løp var mix supersprint JrA. Dette minner veldig om NSRs mixed double championchip som ivrige lesere av hjemmesiden sikkert har hørt om. Her setter man en jente og en gutt sammen i en dobbel og de ror 250m så fort de kan. CR hadde lokket med fine premier til vinnerne og det gjorde at hele 13 båter stilet til start, og lørdagens løp fungerte som et forsøk til søndagens finale. NSR stilte med to dobler, en med Oscar Hoff og Bente Vagle og en med søsknene Juel. Begge båter tok seg videre og var klare for finale dagen etter.

Søndagen startet heldigvis litt senere enn originalt planlagt. Dette var roere med tidlige forsøksløp glade for, og sikkert også lagleder Gunnar Clifford, som slapp å være på banen kl. 06.00.

Igjen var HJC første finale. Her fikk Edvart Mjåtvedt revansjert gårsdagens løp, som kanskje var noe under pari, og rodde inn til en sterk sølvmedalje.

Det ble igjen sølv til NSR, og denne gangen ved Jonas Juel. Han hadde greid å ta seg til finalen i baltickvalifiseringen i 1x og rodde ett kjempebra løp der han slo gutter som er 10 cm høyere og har hatt betydelig mer bruk for barberhøvel enn det han har hatt. Etter å ha fått reist seg fra singelen var det bare for Jonas og sette seg i toeren og ro syra ut på vei opp til start sammen med Pierre. Singelløpet så ikke ut til å ha knekt Jonas helt for inn mot mål kom en toer i rødt først. Dette var også kvalifiseringsløp til Balticcup, og dermed er det stor sannsynlighet for at NSR guttene kommer til å representere Norge sine farger i Sverige i høst.

I mellom singel og toerløpet var det flere løp med NSR på premiebryggen. U23VM klare Sara Hegge rodde inn til en sterk sølvmedalje i DS2x sammen med makker Agnes Karlseng fra Christiania. Markus vant igjen i HS4- og Theodor kom på 3. plass i samme løp. I baltickvalifiseringen for DJA2- kom Elisabeth Wiik på 2. plass sammen med Klara Omholt fra Bærum.

Siste løp i baltickvalifiseringen var dame singel. Her hadde Emilie Helvig tatt seg til finalen. Hun fikk det dessverre litt tungt på slutten, men var godt fornøyd med helgens løp. I løpet etter, DJA 1x, kom Bente Vagle på 3. plass, mens Sara Juel tok 2. plassen.

Dagens siste løp var kommet for tur, og mix dobbel sto for tur. Hos juniorene ble det et jevnt løp. Søsknene Juel var klare for å ta seieren hjem, og det samme var nok Oscar og Bente. Skuffelsen var dermed stor da det var et lag fra Bærum som passerte målbøya først med NSR sine båter hakk i hel på 4. og 5. plass. Det var dermed opp til seniorroerne og redde NSR sin ære i sprintroing. Her stilte Sara Hegge sammen med Oscar Stabe Helvig. Dette kunne ved første øyenkast virke som en spøk. At den nesten 2 meter høye Oscar skulle stille med Sara på 1.61. Men til tross for at Oscar så ut som han tok halve tak, gikk båten fort. Oscar og Sara rodde i land seieren og hver sin pulsklokke fra Polar, og selv med en åre som hang seg opp i bøya så det ikke ut til at noen kunne true seieren deres.

Dermed var det bare å pakke sammen sakene og vende snuten mot Oslo igjen. Tusen takk til alle som har stilt opp fra NSR, og da spesielt lagleder Gunnar og trenere Maarten og Roger. Med Christianiaregattaen vell blåst er det bare å spisse formen inn mot nordisk, og håpe på at vi slår svenskene og danskene på hjemmebane.