Treningsleir i Kanada

Treningsleir i Kanada

Nito skriver i sitt leserinnlegg om hans tur til Kanada. For et innblikk i Kanadisk landslagsroing, trykk deg inn på artikkelen.

<i>Det var riktignok et lite sjokk i seg selv å komme på vannet igjen, ikke mindre var det å ha flerfoldige singler rundt seg, det siste sjokket var å trene tre ganger daglig.

Turen gikk i midten av februar til Victorica, British Columbia. Victoria er hovedstaden i provinsen og ligger på Vancouver Island, utenfor Vancouver. De kanadiske herrelandslagene har sin hovedbase her, hvor muligheten til å ro hele året i gode forhold finner sted.

Etter å ha gått på skole med et par av de kanadiske roerne har jeg etter hvert fått relativt god kontakt med flere på landslaget. Dette var dermed en passe kjent gjeng jeg møtte da jeg kom over og det hele startet med et rykk. Opp klokken halv syv om morgenen, for å ta første økt halv åtte. Denne bestod som regel av ca 40min oppvarming, en runde rundt sjøen, for deretter 3-4 strekk med full fart i takter fra 20 til 32.

Det fascinerende med et slikt ekstremt konkurransenivå er den innsatsen som vises. Det kjøres fra tak nummer 1, uten tanke på mengde serier eller lengde. Den som holder, den holder, men flere faller gjennom økten.

Etter endt 1. økt er det gjerne felles frokost på den lokale tavernaen. Her har de en egen ”rower special” som gjerne har en liten tendens til å komme litt opp igjen om 2. økten er hard. Men heldigvis pleier dette å være en rolig teknikkøkt med valgfri lengde. Som oftest en times tid.

Etter denne er det hjem for en liten pause og gjerne en liten høneblund. Kl 3 møtes man igjen og full fart. Dag ut og dag inn med søndag fri og onsdag ”bare” to økter. Noen av gutta jobber litt ved siden av på det vi i Norge kan sammenligne med Maxbo. Der har de et Athletes program som gir satsende utøvere muligheten til å tjene noen dollars på si.

Oppholdet på Kanadisk jord var lærerikt og nyttig. Det var godt å komme i båt så tidlig og føle litt på teknikk og styrkebruk. Jeg håper å kunne bringe dette videre før vi nå i neste runde setter kursen mot London, England. Nærmere bestemt Thamsen. Mer om det senere.

Masse hilsener, </i>

Nito

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *