NSR suksess i Sevilla

NSR suksess i Sevilla

Alle innfridde i den største regattaen NSR har deltatt i (med juniorer og seniorer) gjennom tidene! Og for en fantastisk ramme rundt morsomhetene…

Det var mye rødt å se langs Rio Grande, midt i Sevilla, i helgen. Både juniorene og seniorene fra NSR gjorde seg bemerket under årets uke av den enorme <i>Andalucian Internasjonale Regatta</i>.

Begge dager begynte grytidlig og varte langt ut på ettermiddagen, med nye løp hvert 5. minutt. Det ble konkurrert i alle klasser og båttyper (Junior B, Junior A og Senior), og NSR-roerne fikk maksimalt ut av regattaen ved å delta i nesten alt!

<b>Senior</b> herrer stilte i alle klasser og gjorde seg godt markert. Det var veldig stor deltakelse i klassene, fra 40 til 90 stykker! Av høydepunkter var:

-Seier i singelsculler i det antatt hardeste heatet.

-2. plass i dobbeltsculler (ledet på det svenske landslaget til 1500 meter, men fikk det tøft på slutten)

-Seier i det antatt (nest hardeste heatet) i toer uten styrmann.

-Knepen 3. plass i 4x (under 2. sekunder bak vinneren)

-Godt løp i 8+ med hjelp fra noen svensker. Båten hadde en meget bra fysisk kapasitet, men var ikke like samrodde som f.eks. NM-åtteren. Resultatet ble en 4. plass i A-finalen, rett bak pallplass!

Vi stilte bare med en dame, Aida, som rodde singelsculler og gjennomførte et fint løp. Ingen tvil om at hun har hatt stor fremgang i 2006!

<b>Juniorene</b> gjennomførte en spesielt fin konkurranse med SEIER i flere klasser. Det var minst like stor deltakelse i disse klassene, og

våre juniorer var helt i toppen i de fleste båttyper.

Av høydepunkter var:

-Heatseier i 1x til Nicolai, og til Sven Ole

-Heatseier i 2x til Sven Ole og Alex

-Kjempeløp av David og Alex i toer uten (i en båttype de nesten aldri har rodd sammen i båttypen)

-Sterke 1x og 2x-løp av Andreas og Erlend, og endte høyt opp på den lange resultatlisten! (Tidene var så bra at de også hadde kunnet hevde seg i senior, noe som lover meget bra)

-God plassering av den etterhvert så rutinerte HJB 4x med Alex, David, Nicolai og Sven Ole.

Men også utenfor regattabanen hadde nordmennene en fin tur. Vi fikk sett deler av den nydelige byen, spist god mat og skapt et meget godt samhold i klubben på tvers av aldersgruppene!

På vegne av alle deltakerene vil vi takke Michael for å gi oss denne muligheten. Hans hjelpsomhet og stå-på-vilje gjorde denne turen mulig og logistikken der nede fungerte optimalt. Sammen med den meget hjelpsomme Thor Nilsen hadde de arrangert slik at optimale båter og annet utstyr var tilgjengelige for oss gjennom hele regattaen!

Vi vil også takke klubben for å gi oss støtte til å gjennomføre en slik tur. Erfaringene og <i>team-buildingen</i> vi fikk ut av dette er uvurdelig.

Takk for turen!

___________________________________________________________________

I helgen deltar NSR seniorer og juniorer i en regatta vi skjelden har sett maken til…

Det er en enorm regatta som arrangeres på den tradisjonsrike olympiabanen i Sevilla. Med mange hundre deltakere (bl.a. 90 herrer senior singel, 30 åttere osv.) er det en helt ny opplevelse for de 16 nordmennene, hvorav 13 fra NSR!

Torsdag 14/12 fløy vi til Malaga og tok buss til rostadion i Sevilla. Vi bor på et utøver-hotell som ligger 10 meter fra elven vi konkurrerer på. Her spiser vi også alle måltider som arrangørene dekker for oss!

I morgen (lørdag) begynner morroa kl 09.00 og varer helt til kl 18.00. Konkurranseformen er meget spesiell, da det ikke er forsøk, semifinale osv. men direkte finale. Vinneren vil derfor kåres basert på tid!!

<b>Oppdateringer kommer i løpet av regattaen!</b>

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *