Ingen norske lagbåter til OL

Olaf Tufte rodde inn til bronse i årets VM. Tross Tuftes prestasjon, er det ingen norske lagbåter som har kommet gjennom nåløyet og dermed er kun en norsk roer kvalifisert til OL.

Ingen norske lagbåter er klare for OL. Det er dommen etter at de norske dobbeljentene kom sist i B-finalen. De har en siste sjanse i Luzern til neste år.

De to Christiania-jentene, Martha og Marianne, lå lenge på 4.plass i dagens B-finale før de endte på 6.plass. De to første i løpet er klare for OL, de neste blir å se i neste års kvalikregatta i Luzern. Der kjemper de om to plasser, to måneder før OL.

Tuftes tøffe hverdag fortsetter som eneste kvalifiserte roer fra Norge. Olaf hadde et meget offensivt løp i lørdagens singelfinale der han ledet til over halvveis.

Det var et utradisjonelt Tufte-løp med en meget sterk åpning og særdeles høy takt. Dette var tydeligvis riktig taktikk da det holdt til VM-medalje sammen med Andrej Synek og Mahe Drysdale på sølv og gullplassen. NSR gratulerer Olaf med et meget solid resultat.

_________________________________________________

Skjebnesmorgen

Dame singel fikk 16.plass, herredobbel ble nummer 20, lettveksdobbel nummer 15 er status før siste dag av ro VM.

Det er to løp igjen for de norske roerne. Dame dobbel ror kl 9:40 lørdag morgen og MÅ BLI blant de to beste i b-finalen for å komme til OL.

Olaf Tufte er klar for Beijing. Han ror 10:25 og kjemper om medalje. Les forøvrig Tuftes Tøffe virkelighet i dagens VG.

________________________________________________

Oppsamlingsløpene delte det norske laget. To gikk videre, tre ikke.

Første mann ut var Olaf Tufte som etter ryktene å følge var lite fornøyd med søndagens forsøksløp. Det var lenge jevnt mellom Belgia, Tsjekkia og Norge før Olaf i overbevisende stil knuste sine konkurrenter siste 500 meter. Olaf vant og er klar for torsdagens semifinale.

Tine ble nummer 5 i sitt oppsamlings-heat. Hun blir da plassert nedover i finalene og har ikke lenger mulighet for de skjebnesvangre OL-plassene som gies ut til de 8 beste. Tine ror C-finale.

Dette ble også skjebnen for de norske dobbelgutta. Med 5.plass i sitt heat ble det for langt opp til Polen, Tyskland og Frankrike. De norske ror D-finale på fredag.

Den norske dobbeltsculleren på jentesiden viste derimot gode takter da de kjempet seg til 2.plass i sitt heat. Av de totalt 17 påmeldte lagene slo dermed de norske jentene Ungarn og Ukraina som stoppet opp mellom 1000 og 1500m. Tsjekkia ble for sterke men jentene får ny sjanse i semifinalen torsdag.

De norske lettvektsjentene lå litt for langt bake hele veien og endte til slutt opp på 5.plass. Dermed blir det c-finale på Anniken og Hilde.