Prins Albert II Challenge 2008 i Monaco

Prins Albert II Challenge 2008 i Monaco

På initiativ av Gerd-Marit Mjølnerød reiste en gjeng på 12 til Monaco helgen 14. – 18.februar for å delta i Prins Alberts Challenge, en regatta for havgående båter! Her rapport fra Marianne.

Størsteparten av heiagjengen var fra 60pluss: Berit og Arild Aas Bakke, Else Berit Selnes, Sidsel Berg, Maria Krafft, Ger-Marit Mjønerød og Astrid Klausen; rolaget bestod av Jacob Nordan, Per Klausen, Jens Chr. Kolberg, Meike de Vlas med cox Marianne Lundh.

Vi hadde fått hotell rett overfor robrygga og med roklubben, Société Nautique de Monaco, som nærmeste nabo. Ved brygga lå det to havgående firere og en dobbeltrimmer, langs muren mot gaten lå det enda flere båter på stativ. Da vi så folk på brygga, tok vi umiddelbart kontakt og fikk lov å låne den ene firer til en treningstur fredag formiddag. Det ble en flott 10kms tur på Middelhavet i solskinn og flatt vann. Vi trente på å snu kjapt over bau rundt bøyer, for i regattaen skulle det rundes 3 bøyer – så det var viktig å ikke miste for mye tid.

Vi benyttet ellers tiden til å se på byens attraksjoner: slottet, botanisk hage og Casinoet. Hele landet er på 2kvkm i utstrekning og har 38000 innbyggere, så det er hurtig overset.

Før lørdagens treningstur spiste vi lunch på roklubbens fortreffelige restaurant (pasta!), og så var det ut på havet igjen – trodde vi, for nå hadde det blåst opp såpass at bølgene vi kunne se utenfor havnemoloen ikke innbød til et besøk. Bølger i Middelhavet er en del større enn i Oslo-fjorden så vi holdt oss i havnen – og fikk rik anledning til å trene kjap snuing over strokesiden!

Lørdag kveld var det invitert til Gallamiddag på Cafe de Paris for roere, ledere, trenere, supportere osv. Det ble servert firer-retters middag med viner, ikke for mange taler – men for mye magedans underholdning! Siden regattaen var søndag morn ble det en forholdvis tidlig kveld.

Søndag kl 07.30 var det i henhold til programmet informasjonsmøte, vi stillte trolig opp til tiden og måtte vente til kl. 8 før man kom igang (Middelhavs-tid var forklaringen). Vi fant vår båt som sto på henger på parkeringsplassen, og gikk deretter for å se på starten av første heat som var 2X og 4X+ for damer samt åpen master. Det var blåst opp igjen, det var bølger som ettervert utartet til meget store bølger med hvite topper, så underveis ble ruten avkortet fra 8km til ca. 6, og båterne ble dirigert rett inn i havnen uten å runde den siste bøyen. Vi hadde fått båten på vannet og fikk beskjed på å holde oss i havnen til mer informasjon ble gitt. Da kom informasjonen om at regattaen var avlyst på grunn av været. Vi dro båten opp igjen (160kg er ikke noen spøk å flytte på!) – og gikk i baren på Yacht klubben for å varme oss. Senere ble det gjennomført en liten konkurranse i havnen, hvor båtene rodde enkeltvis en distanse på 300m, rundt en bøye og retur 300m. Det stod vi over!

Det var 104 lag påmeldt fra Italia, USA, Frankrike, Monaco og Norge. En enkelt svensker gikk hvileløst rundt og håpet å finne en makker til 2X, men han kom aldri på vannet, stakkar.

Vi var veldig fornøyde med turen allesammen, det ble rodd i 3 dager, vi hadde en utrolig entusiastisk heiagjeng, koseligt selskap og mye moro – hva mer kan man ønske seg?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *