NSR i Henley!

NSR i Henley!

NSR / Tønsberg dobbelfirreren ble slått ut i kvartfinalen i Henley Royal Regatta. Dette er på ingen måte en nedtur, for det var nettopp å komme til kvartfinalen som var årets mål. Redaksjonen gratulerer! Les atletenes dagbok og redaksjonens raport her!

NSR sender sine ivrigste til flere av verdens hjørner nå denne sommeren, i tillegg til en god tropp mot jr VM kvalik i Amsterdam, drar tre av NSRs stolte representanter mot Henley Royal Regatta. Her skal de delta i Fawley Challange Cup i 4x, med bidrag fra en tøsberg-roer. Selve regattaen begynner ikke før den 1. juli, men disse ivrige juniorer lar ikke vente på seg, og drar allerede i dag, for å vende seg til bane og båt, og å få trenerhjelp fra vår alles kjære Roger Wiggin.

<b>Torsdag 25/06/09</b>

Klokken 21.00 omtrent, ankommer gutta flyplassen i London, og blir møtt av vår gode venn og trener Roger Wiggin, og etter en liten tur innom Marks & Spencer food store er vi på vei mot byen litt nord for London de skal tilbringe de neste 10 dagene. I byen Henley on Thames bor gjengen i et veldig stort og koselig hus, de deler med fem studenter fra Yale University.

Guttene som består av tre NSR-roere, og en baumann fra Tønsberg er direkte kvalifisert, og kan dermed bruke tiden frem mot første runde på onsdag på å forbrede seg best mulig, med god trening på selve regatta-banen. Dette er virkelig nødvendig i og med at banen er veldig annerledes fra slik man er vandt med fra Norge, dette kan Philip skrive under på, som har den heldige oppgave å styre dobbelfirreren mellom stokker, og med mye strøm!

Vi kommer tilbake med mer, så snart det hender noe mer.. hittil har Henley virkelig gitt oss et veldig positivt inntrykk, selv før den har startet!

Cheers

<b>Lørdag 27/6/09</b>

Etter en god natt søvn ble vi i Henleylaget vekket av lukten til rykende varme belgiske vaffler med ekte canadisk lønnesirup. Vår kjære husvertinne, Maggie (som alerede har falt for Philips utrolige sjarm) ønsket å gi oss noe ekstra siden vi var så søte gutter.

Morgenøkten startet klokken 06:00 og med båt fra Leander Club, som forøvrig er den samme båten som ble brukt av NSR i Henley i fjor, gle vi lett nedover elven. Etter noen enkle taktoppbygninger begynte vi å trene på noe av det viktigste i Henley regattaen, nemlig starten. Om det var treneren til Englands juniorlandslag i 4X eller selve laget som så våre ytterst utmerkede starter er uvisst. Men det endte hverfall med at juniorlandslaget spurte om de kunne kjøre en start mot oss for å sjekke hvordan de lå ann i forhold til oss. Selvsagt resulterte jo dette med en soleklar seier fra NSR/Tønsberg sin side…

Etter en god lunsj bestående av selvlagde hamburgere med ingredienser kjøpt på den lokale matbutikken dro laget ned til elven for å kjøre andre økt. Der ble vi møtt av en tett gruppe med fans som ville ha både autografer og bilder av laget vårt. Til og med den Engleske ”Henley regatta radio” ønsket et intervju med oss før regattaen startet. Det hadde seg nemlig slik at vårt lag har blitt valgt ut til å bli sendt direkte til andre runde av regattaen. Noe bare 8 av de 24 lagene (46 før kvalik) blir utvalgt til.

Etter økten ble årene vi leier malt røde for å representere NSR på best mulig måte. VI har nå spist en fanastisk fire retters middag laget av vår husvert Maggie og vi alle kryper snart til sengs for å gjøre oss klare for morgendagen.

Hør oss på ”Henley Regatta Radio 87.7 FM på mandag eller på nettsiden deres: http://www.regattaradio.co.uk/

Vi vil race i regattaen fra Fredag og vi oppfrodrer alle til å holde seg oppdatert om regattaen på:

http://www.hrr.co.uk/

<b>Tirsdag 30/06/09</b>

Vel, nok en dag har passert og NSR guttene står på mot skjebnedagen som rykker nærmere med stormskritt. Første økt startet allerede kl. 07.30 med Wiggin på sykkelen langs den nærmest tomme banen hvor tåken fortsatt lå tynt. Etter økten skal guttene bort til Ross, som holder en liten bod for Concept, for å bytte håndtak på sine årer. Men de fikk så mye mer enn bare GRATIS årehåndtak. Det viste seg at ”Old Dr. Ross” var litt av en skrue som vel hadde passert 60 år. Da Tharald greide å spørre den trofaste London gutten var skotsk, brakte det løs for alvor. Bare tredve sekunder etterpå, hadde hele båtplassen hørt den nedvergende påstanden og flere valgte å blande seg inn i den hete diskusjonen. Etter langt om lenge, greide vi å takke for oss med et løfte om at vi skulle reklamere for ”Old Dr. Ross” på Regatta radioen vi senere skulle til. Men dagen var ikke på langt nær slutt. Da vi endelig hadde fått våre ”Stewards Enclousure Badges”, til den nette prisen av 87.50 pund, møtte vi vår gamle bekjent fra Portugal, nemlig GB landslagstrener som ikke sa nei takk til en liten oppsummering siden sist. Etter en fin oppsummering og mange gode ønsker, måtte våre tapre gutter ta veien mot telte der radioen holdt til. Guttene marsjerte fryktesløst inn og snakket i vei som noen veldige fosser. Efter et vellykket besøk hos radioen setter guttene kursen mot sitt tilholdssted i Norman Ave. Mens vi venter på Maggie vår vertinne som skal komme med maten skal tiden fordrives. Dette gjør guttene med forskjellige aktiviteter som bla. å legge seg i sine kofforter som egentlig ikke rommer et menneske, men med Esther sine basis og tøyeøvelser kommer Philip og Tharald (lite komfortabelt) seg inn i baggene.

Senere på dagen venter guttene på Esther og Nicolai som kommer rett fra et vellykket opphold i Amsterdam. Og med dette var nok en dag omme, men det kommer nye eventyr på rekke og rad hilsen Henley-guttene.

<b>Redaksjonens raport – Fredag 03/07/09</b>

Redaksjonen er endelig ankommet, og raporterer selv nå om stemningen her fra Henley Royal Regatta.

Da er skjebnedagen kommet. Klokken 09:10 skulle de ivrige atleter i ilden. I dag besto konkuransen av Runcorn roklub. Nikolai, Philip, Tharald og Magnus startet dagen tidlig med en god frokost, og møtte opp ved klokkeslaget åtte. De tokk en lett oppvarmin på land før de bar båten ut på bryggen. Nærvøse som de var dyttet de fra, og ut på stille vann her i Henley.

Da racet startet var det rett på sak. Dobbelfirreren hadde fått beskjed om å gå ut hardt og lede hele veien, og det var sånn det gikk. NSRs stolte representanter gikk rett ut i ledelse, og fortsatte og øke helt til Fawley station (halveis), hvor de ledet med to og en halv gode lengder. Ledelsen minket noe de nesten 800 m, men de ivrige juniorer mistet ikke hodet, og økte når de nærmed seg tribunene. Stemningen økte på tribunene i det de passerte og de viste seg fra sin beste side. De endte løpet med komfertable 2 lengder. Redaksjonen gratulerer! I morgen er konkuransen fra York School RC / Yarm school RC.

<b>Redaksjonens raport – Lørdag 04/07/09</b>

Nok en gang var det tid for et spennende løp i Fawley cup i Henley. Det var duket for kvartfinaler! Den andre kvartfinalen var det redaksjonen fulgte mest, for rodde nemlig kombinasjonen NSR / Tønsberg mot York School RC / Yarm school RC. Dog var ikke utgangen av løpet slik vi håpet, men atletene selv var fornøyde, og klagde på ingen måte.

Etter en hard uke med roing og gode prestasjoner var det duket for velfortjent feiring. Feiringen ble, som alle feiringer burde, startet med et sprudlende glass sjampanje, etterfulgt av opptil flere pints Pims. Det ble feiret anstending, men likevell fult ut, og disse, ikke fult så unge juniorer, kom hjem langt ute i de små timer.

Redaksjonen kan med hånden på hjertet si at dette har vert en alle tiders tilstelning, og liker tanket på at det allerede nå diskuteres neste års Henley satsning, med to båter i juniror og én i senior!

Flere bilder fra Henley er allerede underveis!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *