Tunevannsregattaen

Tunevannsregattaen

Lørdag kunne by på flotte roforhold, og ikke minst kunne lørdagens 500-meter by på spennende og nære kamp mellom båter nedover hele distansen! NM nærmer seg, og det er tid for å prøve ut nye kombinasjoner, først ut denne morgenene var de unge jrB i sine singelscullere. Petter kom på en god 3. plass i sitt seedete heat, mens Felix imponerte stort, han vant sitt heat, en stor forbedring fra fjorårets singelheat for Felix, hvor han gikk rundt rekordmange 4 ganger! De unge jentene Sara og Anna, begge første års jrB, satset stort når de startet i JrA 2x, de holdt godt med, men hard konkuranse dyttet dem ned på 5. plass, kun et halvt sekund på 4.! De beviste senere sin slagkraft ved å vinne finalen i jrB dobbel. Guttene i jrB satser også høyt, og startet i jrA 4-, også her viste konkurransen seg å være for stor, men de kjempet hardt og endte på en 2. plass bak Fana RK. NSRs interne kamp skulle komme i toer, her var to båter påmeldt, begge NSR. De fleste ble overasket da den nye kombinasjonen Simen Klemmetsen og Sven Ole Nicolaysen gikk seirende ut av det. Dagens kanskje største overaskelse kom derimot denne gang fra jentene! NSRs seniorjenter har samlet sammen en meget respektabel 4x, de greide ikke å endre på superkombibåten bestående av x-landslagsroere, men NSR kom på 2. plass, forran Christiania! Senere på dagen skulle NSRs seniorgutter ro 4-, det var ingen konkurranse som turde å stille opp, så de ble plassert å ro mot jrA 4x. Det var tett hele veien, men NSR trakk ikke det lengste strået, og endte på 3. plass, under ett sekund bak førsteplass.

Søndag møtte de unge, ivrige opp og fikk se et værfenomen som ofte forekommer på tunevannsregattaen; sterk vind. En kraftig medvind og hvite topper hele dagen gjorde det vanskelig for de små båtene, men alle løp i jrB og oppover ble likevell gjennomført som planlagt. Først ut på vannet var jrB 1x, her var Teodor og Petter satt i samme heat, og begge imponerte! Petter på en 2. plass og Teodor på 3. I siste heat rodde også Sigurd fra NSR, han kom på en like så godt 3. plass. Nok en gang beviste også Sara og Anna at det er de som er best i jrB jente 2x, ved å overlegende vinne denne kategorien også på søndag. I herre senior 4- var det nok et internoppgjør innad i NSR, kun to båter påmeldt, begge fylt med NSRs gamle stoltheter. I den ene satt blant annet Nito og Bastien, mens i den andre satt Stian Kjennvold og Eirik Lilledal. Men det ble langt fra et så tett oppgjør som kanskje først trodd, Nitos firrer dro tidlig fra og ble der, og rodde inn til en imponerende 6:18. Patrik og Teodor hadde tidligere på dagen greid å kvalifisere seg til A-finalen i jrB 2x, og rodde inn til en flott 5. plass i finalen. I herre senior 2- var det nok et NSR-oppgjør. To NSR båter var eneste påmeldte, i den ene båten; Nito og Tord, i den andre båten; David og Markus. Nito og Tord var helt klart favorittene, da Nito er den legenden har er, og Tord har imponert stort på Berkley det siste året. Men i finalen imponerte David og Markus, og kontrolerte seieren inn til 3 sekunder ved mål. I herre jrB 4x kunne NSR imponere med to båter stillende til start, men i NSR handler det jo ikke bare om kvantitet, så de imponerte med sin kvalitet og kjempet seg inn til en 2. og 4. plass! I Mix 8+ har NSR lenge vert på toppen i Norge, og nok en gang bevist vi nettopp det, NSR rodde seg inn til en seier på litt over en båtlengde over Bærum roklubb.

Alle vi fra NSR kan konkludere med at dette har vert en flott regatta, selv etter noe dårlige forhold, men nå er det intet annet å gjøre enn å se frem til NM om tre uker, i år holdt av Sandefjor på Årungen!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *