Junior-VM; En norsk suksess!

Junior-VM; En norsk suksess!

Juniorverdensmesterskapet i roing ble i år avholdt i Racice i Tsjekkia, det ble sendt tre båter og resultatene ble langt over forventningene!

Guttenes dobbeltfirrer var fyldt opp av (fra stroke) Haakon Alber fra Kristiansand, Kris Cato Thon fra Sandefjord, Dag-Erik Tvedt fra Bærum, og Nicolai Wiik fra Christiania – tidligere NSR roer. De slo til og slo alle forventninger ved å ro seg helt opp til en 5. plass i A-finalen. Dette er det beste resultat fra en guttebåt i Junior-VM siden vår egen Nito Simonsen stroket en norsk dobbelfirrer til 4. plass i 1996! Dette er imponerende, speiselt siden alle båtene som ble sendt i år ble sendt selv om ingen av de var innenfor årets krav i prognosetid.

Jenten lå ikke på latsiden de heller, av de norske jentene ble det sendt en dobbel og en singelsculler. I singelsculleren satt suksesessen fra fjorårets Baltic Cup, Ingvild Rønningen. Hun rodde seg gjennom seier i sin oppsamling til å til slutt ende på en 6. plass i B-finalen, i et løp som var langt fra et optimalløp fra den lovende bergensjenta. I dobblesculleren satt Rebecca Frazee fra Christiania og Benedikte Tollefsen fra Fana. De rodde til slutt inn til en flott 3. plass i B-finalen.

Dette lover godt for fremtidig nivå. Flere og flere kommer gjennom som lovende juniorer, så det ser ut som vi går en flott fremtid i møte i norsk roing!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *