Pairs Head of the River

Pairs Head of the River

NSR, representert ved David og Markus, deltok denne helgen i Pairs Head of the River på Themsen i London. Det resulterte i en overaskende 3.plass! De to nybakte seniorroerne har ikke tatt det rolig etter et vellykket NM, men trent jevnt og trutt mot sesongens siste regatta i London.

I etterkant av NM ble det bestemt at deltagelse i Pairs Head kunne være en fin avslutning på sesongen, med gode erfaringer og opplevelser. Pairs Head, for 2-/2x er en noe uvanlig regatta etter norske standarder. Regattaen går over 4 km på Tideway, motsatt vei men på sammen del som The Boatrace. Båtene starter en og en med et tidsintervall mellom hver, og hadde i år rund 450 påmeldte lag i de ulike klassene.

Etter deltagelse i Henley, vet klubben at regatta i England krever mye organisering. Heldigvis førte gode kontakter i Marlow Rowing Club, til at klubben og dens medlemmer stilte med både romateriell, kost, og losji av ypperste klasse. Å race på Tideway skulle vise seg å bli litt av en opplevelse. Ikke bare var deltagelsen og stemningen enorm, men roforholdene og organiseringen var også svært forskjellig fra hva norske roere er kjent med. Båten ble rigget opp, og så startet en lang prosess for å komme seg oppover elven i et mylder av båter. etter å ha snudd gikk starten ved passering Chiswick Bridge. Tips fra både roere og trenere sa at det var lurt å gå ut hardt, da løpet ville være over før man ventet. Dette skulle vise seg å bli en sannhet med modifikasjoner, i den sterke motvinden. Målsetningen var å komme blant den beste halvdelen av deltakerne. Bak NSR startet ett av lagene fra Imperial College, som skulle vise seg å være en hard konkurrent. Ved halvkjørt løp var de oppe på siden av NSR, som allerede hadde passert to båter. Imperial fikk etter hvert en lengde, og da NSR skulle passere nok en båt, ble det kollisjon og full stans. Alt gikk heldigvis bra, med både båt og roere, men Imperial hadde fått ett godt forsprang. Med sin komfortable ledelse klarte imidlertid Imperial å rote seg helt inn mot elvebredden, kollidere med en båt som var på vei tilbake etter et løp, og endatil velte den. NSR benyttet muligheten til å passere, og kom i mål med rundt 10 sekunders forsprang, men desverre, fattige 0,4 sekunder bak Imperial tidsmessig, noe som førte til at Imperial tok andreplassen totalt. etter en vellykket regatta, uvitende om resultatet, dro David og Markus tilbake til Marlow sammen med roklubben. Derfra gikk ferden videre med tog til Oxford, for å besøke Mads. Mads studerer for tiden på Oxford Brookes University, og imponerer både akademisk og idrettslig som lettvektsroer. Mads sørget for en verdig feiring til tross for at David og Markus kulle ta buss til Heathrow kl 05:30 neste morgen, og han selv skulle på trening kl 07:00

Resultatene ble som følger:

1. Imperial Coll Meyrick-Cole/Gillies 00:14:01,35

2. Imperial Coll Goodier/Kimberley 00:14:12,39

3. Norske Studenters Sture/Holmemoe 00:14:12,97

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *