To norske båter til finalen!

To norske båter til finalen!

Lettvekts dobbelen med Are Strandli (Stavanger) og Kristoffer Brun Lie (Bergen) var den første båten som skulle ut å demonstrere styrke, dessverre havnet de litt for langt bak de første 500 og mistet kontakt med de tre første, men disse guttene er unge (22 år) og har mange år på seg. Det blir spennende å se hva de kan dra ut av hatten neste år.

Neste semifinale var herrer single sculler. Olaf Tufte (HR) hadde start kanonen Alan Campbell i sin finale, søta bror og Luka Spik som slo Tufte i Sydney 2000. Olaf fikk en litt dårlig start, men holdt seg innen for 2,5 sek bak Spik som lå på andre. Da 1000 meter var passert startet Tufte opp turboen og opphentingen. Først gikk Litauen, så Lassi og de siste 300 meterne raste Tufte forbi Luka Spik og tok andre plass på England. Det ser ut til at Tufte har kreftene og formen inne, med en bedre start i finalen skal det bli spennende å se om han kan bygge noe på de 2 VM gull, sølv og bronsene han har!

Siste norske båt ut på dansegulvet var dobbelen til Niels Jacob Hoff (Fana) og Kjetil Borch (HR). Etter overbevisende opptredener i de innledende løp virket de som sterke utfordrere til en finaleplass, men de hadde sterke land som, England som har vært på alle medaljepodier hvor de har stilt opp i år og er en av favorittene til å vinne VM. I tillegg har de verdensmesterne fra i fjor, Tyskland. Som det ikke var nok hadde de også Estland som tok tredje plass i 2009 VM og Tsjekkia som tok tredje plass i EM i år.

Heldigvis hadde guttene våre fokuset i sin egen båt, etter en litt urovekkende første halvdel hvor de lå på 6 plass, så løpet litt kjørt ut, men de norske muskelkjempene bare ventet tålmodig til vannet skulle bli litt mer rolig de siste 750 meterne. Ved 1500 meter rodd var de oppe på 5 plass, herfra og inn var det Norge og fart som gjaldt. Norge var den suverent raskeste båten på banen og tok inn over tre lengder på England, ved mål var de bare en luftkasse bak Tyskland og en lengde bak England.

Hvis guttene får med seg starten i finalen, så kan vi være trygge på at spurten er for giftig til at noen lag kan ro ifra.

Stay Tuned

Sende skjema Eurosport:

Fredag 5. november 11.00 – 14.00, opptak

Lørdag 6. november 11.00 – 13.00 , opptak

Søndag 7. november 12.00 – 14.00, opptak

Hvis du vil ha godsakene live er det World Rowing som gjelder.

http://fisa.feedroom.com/

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *