Jr VM 2011

Jr Vm 2011

 

Som i fjor arrangeres det også junior VM. Årets utgave finner sted på den olympiske roarena i London 2012.

 

Siden det er året før OL er det tradisjon å holde junior-VM på OL arenaen, det er ekstra stas for deltagerne og arrangørene. Derfor er det ekstra morsomt at Norge sender en rekordstor tropp til Dorney Lake, Eton, England. NSR er ikke representert i årets VM, men vær tålmodig, om et par år er våre svært lovende junior B roere i moden alder for å representere Norge.

 

Troppen som drar er:

 

Dame dobbel (JW2x)

Roere: Bendeikte Tollefsen & Hanne Marie Salvesen Midbøe (trener Svein Olav Jonassen)

Dame toer (JW2-)

Hanna Gailis Inntjore & Christina Augum (trener Janis Gailis)

Herre dobbe (JM2x)

Erik Andre Solbakken & Halvor Holmkjær West (trener Nina Mjaaland            )

Herrer toer (JM2-)

Amund Bjørnewik & Martin Helseth (trener Olav Jonassen)

Herrer dobbelfirer (JM4x)

Dag Erik Tvedt, Ole Henrik Bang-Andreassen, Joachim Bøen & Håkon Moldestad (trener Janis Gailis)

 

Semifinale / C-D Finale

Det ble dessverre ikke noen norske deltagere i årets junior VM, men fremdeles gode resultater.

 

Dame toer vant B finalen foran Sør Afrika på andre plass. Herre dobbel kom seg til C finalen i dag tidlig og fikk litt revansj for litt stang ut ved en mesterlig seier i C-finalen, hvor de spurtet seg opp fra 4. plass til første! Gratulerer!

Herrer toer kom på 4 plass i herrer toer uten, var stor konkurranse i JM2- i år og gutten viste at de henger med!

Herrer dobbel firer vant sin C/D semifinale og ror C finale i morgen!

Dame dobbel var den eneste båten i A/B semifinale, de greide dessverre ikke å kvalifisere seg til A-finale, de rodde inn til en 5. plass i sin semifinale og ror B-Finale i morgen!

 

Forsøk

 Det var ingen lag som vant sitt forsøk som ville gitt dem en billett til A/B semifinale samt et løp mindre! Dame toer kom på en andre plass i sitt forsøk 3 sekunder bak Hellas.

 Herrer toer kom på en fjerde plass i et veldig godt heat 3 sekunder bak en andre plass og 11 sekunder bak et overlegent Romania lag.

 Dame dobbel kom inn på en tredje plass i sitt forsøk heat fem sekunder bak vinneren og tre sekunder bak andre plassen.

 Herrer dobbel kom inn på en litt skuffende femte plass noen sekunder bak teten.

 Herrer dobbel firer spurtet seg inn til en fjerde plass i sitt heat og må reise kjerringa om de skal forsvare fjorårets femte plass.

 Oppsamling

 Virket som om det var en litt dårlig dag for våre junior roere.

 Dame toer, det var et svært tett oppsamlings heat som rodde nedover banen i dag, jentene fra Kristiansand og Bærum roklubb kom litt bakpå ut fra start og måtte jobbe hardt midtre tusen for å holde følge, men endte til slutt på en siste plass, men bare 10 sekunder bak vinneren, som er svært tett for å være JW2-. Vi regner med at det blir et bedre løp i morgen for jenten i morgen som måtte se seg slott av mange lag som de slå i forsøket!

 Dame dobbel var den eneste båten som tok seg videre til A/B semifinale av årets tropp, de vant sitt oppsamlings heat med tre sekunder foran Brasil. Etter 500m var de på fjerde plass, men en solid midtre og siste 500 meter gjorde at de krysset mållinjen først!

 Herrer dobbel spurtet inn til en tredjeplass i sitt heat bare 10 hundredeler bak en A/B semifinaleplass. Veldig synd for guttene, men de rodde et meget godt løp og viste stor fremgang fra forsøket!

 Herrer dobbel firer greide ikke å forsvare fjorårets 5 plass, de rodde inn på fjerde plass i oppsamlingen og må ro C/D semifinale i morgen (lørdag). Veldig synd for guttene som viste gode takter tidlig i sesongen og logget en svært rask tid på Årungen på 5:59!

 Semifinaler og C/D finaler går Lørdag 6 august og du kan følge de live på http://www.worldrowing.com/live-results fra klokken 11:00 norsk tid (10:00 engelsk).

  Vi ønsker alle lykke til!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *