Roleir i Belgia 2012!

Roleir i Belgia 2012!

Roleiren  Belgia er historie – les mer om strabasene her….


Dag 6, siste dag.

Opp samme tid og ut på løpetur, skal innrømme at det gjør ikke noe at dette er siste gang vi løper oppover elven på det samme rett strekke. Etter en etterlengtet frokost, var det klart for den tyngste økten so far, og selvfølgelig faller denne på den siste dagen da alle er maks slitne. På programmet står 4*1250m med bytter inn og ut av båten. Merker at folk er slitne, men også at teknikken sitter bedre i høyere takt.

I pausen rigget vi ned de fleste båtene, med unntak av noen toere og dobler, som skulle brukes i mini regattaen vi har for ”gøy”, den er den samme som på onsdag, men for de som tapte tidligere, så dette kjangsen for å ta tilbake (Markus og David, utnyttet systemet og tok seieren).  Men historien gjentok seg dessverre for U23, i Jr A/B vant Sara Juel og Petter Solberg.

Etter regattaen, litt mat og så komme seg til flyplassen!

Tusen takk til Roklubben, Roger, Kristin og alle andre som har sørget for at denne supre treningsleiren ble en realitet! Denne leiren har hjulpet oss teknisk og i å gi oss et innblikk av hva vi må jobbe med og hva som gjenstår! Vi gleder oss masse til sesongen og de utfordringer den bringer!

 

Dag 5. Siste hele dag

Siste dagen før hjemreise, so far har det vært supert å være i Belgia, med all roingen, maten og selskapet. Dag fem var intet unntak, vi startet med 8*250, som er en morsom intervall. U23 ble presset hardt av Jr. A guttene som flytter seg fort! Etter en hard første økt ventet det vanlige med seng/sykkel etterfulgt av lunsj. Andre økt var heldigvis en easy paddle som Roger sier.  I dag har det ikke vært like varmt, men det viktigste er jo vannet, og det har oppført seg riktig bra! Prikken over i’en var at noen av padlerne dro i går, så mer mat og mer flatt vann å ro på.

Nå venter en film, noe knask og en god natts søvn, før en hard økt i morgen etterfulgt av flyturen hjem.

 

Dag 4

Det var litt tungt å våkne, og ikke minst jogge denne morgenen. Selv om vi allerede var slitne før løpingen hadde startet, bestemte Roger at vi skulle ha team running. Det ble delt opp i to lag; godt blandet med seniorer og juniorer – gutter og jenter. Team running er sånn at vi løper på en rekke og den bakerste skal ta igjen rekken og gå først. Distansen var 2k og den ene gruppen tok dette veldig alvorlig, de tok igjen den andre gruppen og måtte legge inn spurt de siste 250m. Når de store guttene langer ut bena i en spurt er det veldig vanskelig for den bakerste å ta igjen! Det ble styrtet mange juiceglass etter dette (det var ikke vann til frokost).  Forresten er sjokolademelken vi får til frokost helt fantastisk, den er som flytende sjokolademousse.

Første økt på vannet var 12km inkl. Fartlek. Det var blitt kaldt og første gang denne uken var det vind, men vi fra Frognerkilen er vant til verre! Seniorene byttet litt ut og inn i 4- og 2x , jentene var i 4x og  jra-guttene i 1x og 4-.

Pausen mellom første og andre økt ble en rolig en for juniorene, mens seniorene tok seg en sykkeltur.

Andre økt på vannet var 10-12km inkl. 2x2k med taktøkning hver 500m. Denne gangen i 2-er, 1xer, 2x og bytte inn og ut av 4- for seniorene igjen.

Vi fikk litt kjøtt til middag før vi trakk oss tilbake til cribene våre og så på film eller hva det måtte være. ”True Grit” er å anbefale!

 


DAY II @ Hazelwinkel

 

Dag to startet som den foregående, med en løpetur, elskverdig som Roger er forlenget han løpeturen i dag med 500m. Det er jo ingen massiv distanse, men siden vi nettopp har rullet ut av sengen, uten mat og drikker blir løpingen litt lenger enn ønsket.

Det er en ond sirkel, man vil ikke løpe fort og bli sliten, men man vil også ha frokost ASAP. Så ikke et sekund for tidlig var det en etterlengtet frokost klar.

 

Første økt var 12k teknikk, i dag var det heldigvis ikke så mange av disse små vannhopperne (kajakker) som ødelegger vannflaten for oss seriøse, ordentlige utøvere.  Som Markus masse navn Holmemoe sier ”de er vannsportens skatere, de er bare i veien for oss som prøver å gjøre noe ordentlig”.

 

Mellomøkten splittet gjengen seg, kidza chillan horizontalt, U23 derimot dro på sykkeltur. I dag dro turen til Mechelen(?) der fant vi et supermarket som var en god oppgradering fra gårsdagen Lidl, som minnet mer på loppemarked fra et av Kazakhstans mindre luksuriøse områder. Der fylte vi opp på gulerøtter (brus med og uten sukker), poteter (sjokolade) og isbergsalat (kjeks). Skal legge til at maten her er som dratt ut av olympiatoppens matskap, så vi har litt ”banken”.

 

Deretter fulgte litt etterlengtet hvile i sengen eller i bestyrkende skolebøker. Andre økt var det fartslek, som er en morsom øvelse, hvor man ror i økende takt og stopper før man får melkesyre. Da vi matte og klare for mat kom opp fra vannet stod kjøkkenet klare med kyllinglår, potetstappe, salat, frukt, vann, yoghurt og juice (www.olympiatoppen.no ).

Nå venter litt hvile (anatomi for meg) og senere en liten film før lyset slukkkes og hodet treffer puten!

Alt i alt, dagen har vært sånn den skal være, mye trening, mye moro (minus padlere) og mye god mat!

 

Dag 1,  2. april:

Who are we?

Da har vi vært på leir i Belgia et døgn, rodd to økter, slappet av, spist og snacket litt. Det var sol hele dagen, jeg har fått mange nye fregner og litt brilleskille… Vi er fortsatt litt rustne, men følelsen av å endelig være på vannet er herlig!!

Vi fikk en litt tam start på det hele da vi fant ut at vi hadde glemt et par riggere og noen seter, men Roger tar det på strak arm. Hendene har blitt silkemyke gjennom vintersesongen, så vi har blemmer på omtrent hvert utstående punkt i håndflatene.

Robanen er 2km og ganske perfekt. Det mange briter her og en del belgiske padlere. Vi jentene derimot har svært lite konkurranse da vi er de eneste jenteroerne J.

På slutten av dagen fikk vi i oppgave om å tenke på disse tre tingene; ”who we are?”, ”We don´t want to be known as…” og ”We do want to be known as…” Så får vi se hva vi kommer frem til. 

Vi har også spist litt sjokolade, bare for å sjekke om Belgia-sjokoladen er noe å skryte av, og det var den!

Dårlig med internett her, men før eller siden kommer det litt mer om sjokoladen, ingenting om tegneseriene, om belgiske byer og hvis vi er heldige litt om Lars sine hender.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *