Tilbake til 37 grader

Tilbake til 37 grader

 

Nå har vi kommet hjem fra turen til Stavanger! Som vanlig bød det på mange værformer, for det meste kulde.  Men endelig kan vi få en god varm te og bli tullet inn i tepper av gode mødre, og få kroppstemperaturen opp på på 37 grader igjen

Kl 11.11 fredag 04.05  gikk toget i retning Stavanger med 11 NSRere. Roger og Kristin hadde allerede begynt å kjøre i Roberto med hengeren. Vi skulle bo på et vandrehjem, noe som mange gruet seg litt til med tanke på erfaring fra for eksempel vandrehjemmet i Voss. Plutselig var det noen som fant ut at de hadde bodd der før, hvis det var det vandrehjemmet som var på et sykehus… Det var det altså. Helikopterplassen var rett utenfor vinduene våre, men bare et fåtall ble vekket av det. Ellers var Vandrehjemmet snarere et hotell og i svært god stand! Det var til og med en liten flatskjerm på hvert av rommene. Fordi det var på et sykehus fikk vi se masse søte  nyfødte babyer .

Stokkavatnet har et rykte om å være et værhardt sted med masse vind, men at det skulle være så kaldt overalt uansett vind eller ikke var litt overraskende da vi kom av toget ikledd vanlige klær. På regattabanen fikk vi satt opp teltet, dog uten flagg. Etter at Horten slo opp sitt rett ved siden av oss kom konkurranseinstinktet til Roger frem; vi må få oss større telt.

På lørdagen var det forventet så mye som 13m/s side- og medvind. Derimot ble det vind rett fra siden = roernes største fiende, men heldigvis var bare de første 300-500m preget av orkan, midtdelen var ganske bra og slutten litt dårligere igjen. I forsøket til DjrA opplevde vi altså orkan, sol, mindre vind og til slutt haggel. Det merket bauen på ørene og ansiktet…

Dagens NSR program var u23 firer, hjra 2x og 1x og djra 2x. Fireren med Sven Ole, Fredrik, Markus og David fikk prøve seg mot team current rowing som var i 4x , ettersom at ingen andre stilte i firer. Dobbelen til hjra var Oscar Stabe og Patrick Sture, og her gikk det unna! I finalen endte de på 2. Plass, ett sekund unna gull. Gullet ble tatt av fjorårets junior-vm dobbel, mens andre junior-vm deltakere ble tatt igjen av NSRs lovende juniorer.

Forholdene var ikke akkurat tilrettelagt for singelroing, det var egentlig et vidunder at ingen sank eller veltet der ute. Her stilte Petter Svingen og Theodor Wiik. Jente 2x rodde med vinger av plastfolie for å beskytte mot bølger, vi glemte å tenke på sidevinden som tok tak i oss. Det ble bronse, og motivasjon for forbedring utover sesongen.

Stavanger Roklubb bistod med middag på lørdag kveld. De hadde stelt i stand et bord dekket av proteiner og karbohydrater, og deilig sjokoladepudding til dessert.

Søndag morgen startet tidlig for hjra singler og Roger. Da var det heldigvis ikke sidevind lenger, men motvind. Oscar kom videre til finalen, mens Patrick fikk nøye seg med et singleløp denne helgen. Kanskje var det å stå opp før kl0600 det som gjorde Oscar litt shakey, uansett ble han tett i nese og hals. Han rodde fort i starten av løpet og lå på både 3. og 2. før de andre satte inn en liten spurt og han vekslet mellom 5. og  6. Han smatt akkurat forbi Halvor West (BR) og endte på en god 5. Plass i kremen av Norges sterkeste singleroere.

På søndag var det Theodor Wiik og Petter Svingen sin tur i 2x. De vant forsøket, men i finalen rodde konkurrentene fort, og motvinden ble litt for sterk for lettvekterne.

Jentene brukte dagen i singler. Begge kom seg videre til finalen og to av to endte på pallen på 3. Og 2. Bak to ganger JVM deltaker Benedikte Tollefsen, som selvsagt gjorde rent bord. Hun var bortevekk etter de ti første takene, men virvlene etter årene og brusingen fra båtskroget ble sett og hørt! (ett skritt nærmere av gangen)

U23erne stilte i toere Sven Ole og Fredrik i en , og Markus og David i en. De andre deltakerne var lettvekter toer og team current toer. Her var det et veldig strukket felt hvor David og Markus var de første i mål. Neste var NSR båt, deretter lettvekterne og til slutt team current.

Helgen i Stavanger var to kalde døgn, og i skrivende stund kjennes det en liten forkjølelse komme krypende inn i hals og bryst. Men vi druknet ikke i bølgene og kom oss i mål tross motvinden. Treningen vi har tilbakelagt gjennom vinteren, alle 10kene på maskinen, har gjort at vi også i år kan være med i kampen om medalje.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *