Idyll i Os

Idyll i Os

To NSR-jenter tok turen over fjellet til Ungdomsmesterskapet i Os forrige helg. Her får du lese om edelt metall og se bilder av stille vann.

Mens U23 guttene var i Ratzeburg dro Bente og jeg til idylliske Os for ro ungdomsmesterskapet. I regi av Oslo kraftsenter tok vi turen over til Vestlandet sammen med fem andre roere og fire ledsagere.

Da vi kom fram til Os fant vi ut at vi skulle bo på hytta til en av ledsagerne. Vi hadde selvfølgelig vært forberedt  på det verste etter at de hadde skrevet i mailen at overnattingen ville bli tilnærmet gratis, men da vi så hytta ligge i solskinnet innerst i en vik med nesten asurblått vann var vi ganske fornøyde.

Første dagen ringte klokken 06.30 og jeg kan ikke akkurat si at vi spratt opp av senga. Etter en rask frokost dro vi av sted til regattabanen, som lå ca. 15 minutter unna med bil. Første løp var forsøk i 2x. Vi kom heldigvis ikke i heat med Fana eller Aalesund sine beste lag og vi var videre til fialen uten oppsamling etter å ha vunnet heatet vårt.

Etter en god og lang pause brukt til å le av speakeren som ikke greide å spille av spotifylisten var det tid for finale. I finalen stilte selvfølgelig Fana og Aalesund og selv om vi prøvde å se optimistisk på ting var vi ganske sikre på at vi kunne se langt etter 1. og 2. plassen. Det viste seg at vi hadde rett. Fana og Aalesund stakk fra helt fra start og det var vanskelig å gjøre noe med dem. Etter 500 slitsomme metere kom vi inn på en 3. plass og så oss godt fornøyd med det.

Siste løp for dagen var singel og her kom Bente på en imponerende 3. plass. Etter at vi hadde pakket sammen og fått vårt edle metall var det bare å kjøre tilbake til hytta der to av våre ledsagere ventet med grillmat.

Litt senere kom også Moss roklubb som vi hadde vært så snille å invitere og det var stor jubel da vi så at de hadde med brus, noe som vi ikke hadde.

Dag to kan jeg heller ikke si at vi spratt opp av sengen selv om vi våknet en time senere og da vi kom til banen var det ikke en krusning på vannet. Vi satte oss i doblen og rodde opp mot start. Heldigvis (for oss) stilte ikke Aalesund til start i dag, men Fana var på plass. Vi rodde inn til en 2. plass i forsøket og tok oss videre til finalen.

Da vi skulle ut i finalen var det fine, flate vannet byttet ut med bølger og sidevind, noe som gjorde sidedommeren veldig hissig og sint til tider. Men det stoppet selvfølgelig ikke oss og vi kom inn på en 2. plass.

Etter den kjappeste riggingen jeg har vært med på, (kan ha noe med at vi hadde veldig få båter) var vi klare til å dra fra Os. Tusen takk til Oslo kraftsenter og spesielt til våre ledsagere for å ha kjørt oss og båtene, lagd mat og holdt ut med oss hele helgen.  

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *