En perfekt glasur på toppen av halvårets prestasjoner

For mange var denne helgen en viktig regatta; det var siste sjanse til å vise hva man dugde til, enten man skulle kvalifisere seg til u23 eller jrVM. Andre hadde fått sjansen til å representere Norge, mens noen fikk vise hva de kunne uten å representere andre enn klubben og seg selv.

Lørdag startet som vanlig med noen tidlig forsøk. Mange av NSR sine juniorer hadde mange løp fremfor seg, både forsøk, oppsamling og evt. Finale eller kanskje en b finale. I forsøkene kom samtlige båter videre; Anna og Sara 1x (Nordisk mesterskap), Patrick og Petter 2- (NM), Oscar og Theodor 1x (NM) og Sara Juel 1x (Årungenregattaen).

I oppsamling møtte Oscar og Theodor fortvilet opp rett før start, da dommer hadde gitt beskjed om at de skulle stille dagen etter i semifinalen. Fikk de beskjed om at de måtte stille opp til oppsamling akkurat i tide. Begge kom seg til semifinalen som ble rodd på søndagen.

Petter og Patrick overrasket de fleste i 2- da de ganske enkelt slo norgeslaget med mange båtlengder i forsøket. Da de kom seg til finalen etter oppsamling og endte på 4. Plass. Selv om de ble stående uten medalje, vil de nok få mye ros i nærmeste fremtid for den overraskende prestasjonen!

Anna og Sara valgte å ta det helt rolig i forsøket. Anna angret senere på det, og skal i første omgang ikke kjøre den feige taktikken igjen. Det endte med at de to NSR-jentene måtte sloss om finaleplass i oppsamlingen helt frem til mållinjen, da Anna så vidt kom seg foran Sara. I finalen var det 100% fra første rotak, og det endte med 5.plass to sekunder bak Sverige. Danmark vant, ikke overrakende da det gikk rykter om  at hun kom på 5.plass i jrVM 2011.

På denne tiden og utover hele helgen blåste det en del skrå medvind, og bølgene ble større og større jo nærmere man kom mål.

Våre yngre juniorer markerte seg i singler der Ola Tunby og Oscar Hoff rodde inn til 2. Og 3. Plass. I neste heat kom Nicholas Solem på 3.plass og deretter Jacob Aandreaa også på 3.plass. Slett ikke verst! I djrc 2x kom Elisabeth Wiik og Emilie Helvig på 2., mens Albertine Tønsberg og Kirsti Mordt måtte nøye seg med den sure 4. Plassen akkurat da.

I senior 2- var det kombinasjonen Philip van Heesch og Tharald Fongaard som kruste inn til gull. Peder Myhre og Christian Notto Simensen måtte se seg slått av NTNUI med to sekunder, og endte derfor med bronse.

I Nordisk 4- måtte NSR-guttene se seg tapt av det australske laget med mindre enn 1 sekund! Da kom de heldigvis ikke helt hit for ingen grunn…Men de rødkledte kom foran både dansker, finner, nordmenn og enda en australsk båt.

De fleste av jra gruppen begynte å bli rimelig slitne, ettersom at mange av dem rodde rundt fire løp. Men som Roger sa så blir man flinkere til å slappe av og ror mer økonomisk når man er sliten. Uansett ble det litt mye i 2x for Anna og Sara, som endte på fjerde bak Danmark, Sverige og Norge.

U23erne kom seg etter hvert ut til Årungen, og foran dem ventet et svært viktig løp. Dette var siste sjanse til å kvalifisere seg mot U23 VM i Litauen. De måtte ro inn på 96% av verdensrekorden, og det var akkurat det de klarte! De ble klokket inn på 6.05,4 og var omtrent 30sek foran de to neste båtene.

Dagen endte med nydelig 2.plass til Sara og Bente i d jrb. I mix 2x stilte NSR med to båter hvor båten med Jens Petter Koren og Nerijus Budovas kom på 2. Mens Meike de Vlas og Christian Grosse endte på 4.

Søndag var igjen en stor dag for junior c.  Emilie Helvig tok i 1x og 2x med kombinasjonen Oscar Hoff og Ola Tunby tok sølv. Hjrc 4x fikk seg et stykke bronse.

I semifinalen til 1x Nordisk var det Oscar som til slutt endte i A finalen og Theodor i B finalen. Oscar gikk bestemt løs på finalen og endte på en strålende 3. Plass med tiden 7.15. Dette vil være veldig nyttig i forhold til seatracingen som skal foregå på Årungen til uken.

I 2x hjra ble pallen fint pyntet med Oscar og Patrick på toppen, og Petter og Theodor på andre. På tredje var det Drammen som stod.

I 4x Djrb ble det et veldig strukket felt, der Sorø RK, NSR og Tønsberg befant seg på. I samme rekkefølge krysset de målinjen. 4x byttet straks ut mannskap, for nå var det kombinajsonen Ålesund/NSR som skulle ut å prøve seg. Det lå ikke særlig mye trening bak dette, annet enn en liten tur kvelden før. Med muntert samarbeid ble det allikevel til ganske bra roing, og endelig ble det Nordisk mesterskaps-medalje på Sara og Anna! Den bronsen smakte nesten som gull.

Søndagens u23 4- løp ble noe ødelagt dårlig tidtakning, og det endelige resultatet er fortsatt ikke kommet ut. Det vi vet er at de vant godt over NTNUI som stilte i samme klasse.

Sara og Bente gjorde ikke annet enn å vinne 2x løpet sitt med to sekunder ned til finnene i oransje drakter. NSRs dameseniorer prøvde seg i 4- og endte til slutt på tredje.

Så var det ”bare” åtterløpene igjen. Her stilte Norge med en åtter bestående av NSR, CR og Bærum. Det ble et svært ”close race” på slutten mellom de australske, Norge, Sverige og Fana Roklubb. Til slutt var det bare 1 sekundsintervaller mellom 2 og 3, 3 og 4. 1. plassen gikk til Danmark, akkurat som i de fleste av de andre løpene også.

I aller siste løp var det to åttere meldt på; NSR og NTNUI. Sven Ole Nicholaysen og Fredrik Thorsen hadde nå byttet NSR drakten med NTNUIs grønne. Det hjalp dog ikke, NSR vant nemlig med en båtlengde!

Mens regattaen gikk sin gang ble det brukt mye tid rundt kafeen hvor det fantes ferske baguetter og søte kaker. Glasuren på gulrotkaken var hvert fall helt perfekt! Akkurat søt og sur nok. En stor kopp oppkuttet frukt, var heller ikke så verst.

Vi roere er ekstremt takknemlige for alle som har hjulpet NSR med å arrangere dette Nordiske mesterskapet. Vi har sett foreldre og andre funksjonærer jobbe overalt i hele helgen, og det setter vi stor pris på! Tusen takk!

Som vanlig er Jens Colberg rask ute med resultatlisten, som du finner under “Nordisk Mesterskap” i menyen på toppen av siden.