Henley 2012, bright and early

Henley 2012, bright and early

 

NSR sin U23 firer (med noen heldige ekstra) har fått muligheten til å delta på verdens flotteste regatta, Henley Royal Regatta. Denne flotte og tradisjonsrike regattaen tar plass hvert år på idylliske Henley On Thames. Og i år har NSR og noen flere sneket seg med.

 

Henley  RR oppsummering

Dette er fjerde gang NSR er i Henley på fem år, og nok en gang har det vært en suksess. NSR sin U23 slo ut Oxford universitet, og de er ikke noen smågutter! Dagen etter var beina litt for slitne til å tukte vinneren av Stewarts Challenge Cup. Men de får en ny mulighet i U23 VM der alle stiller med like kår!

Oslo Kraftsenter debuterte i Henley, og for en debut! Semifinale i 4x, og finale og semifinale i sine respektive 2x.

Tusen takk til Oslo Kraftsenter, Leander Rowing Club, Henley Royal Regatta, NSR, Bestumkilen roklubb (for lånet av hengeren) og sist men ikke minst Roger Wiggin som kjørte båter over, organiserer og drar i tråder får å gi oss mest mulig utbytte!

Det har vært utrolig morsomt, givende og viktig, gir erfaring og motivasjon.

Når man drar til Henley får man en erfaring som inneholder en helt ny kultur, hvor roing er i sentrum og er stort, og en ny type racing! Dette gir stor motivasjon for videre satsing.

En stor takk til alle medhjelpere!

 

Henley RR, Lørdag.

 

I dag star løp nummer to for NSR guttene i Stewarts cup for dør. Løpet gikk klokken 10:40, mot forhåndskvalifiserte Australia A, som er Australia sin U23 4-.

 

Guttene trengte all den energien de hadde jobbet opp etter et godt måltid i går og en lang natt søvn. Heldigvis var været litt bedre i dag, mindre skyer og regn, men vinden var dessverre der, og blåste i feil retning…

 

Australia kjørte hardt fra start og hadde en lengde ledelse ved 500m rodd. Ved halvveis var denne ledelsen strukket ut til 2 lengder, men like sikkert som at solen står opp om morgenen, så viste tilskuerne at NSR ville komme på slutten. Ledelsen ble mindre, men guttene hadde dessverre litt for tunge kropper etter gårsdagen løp og tapte for Australia  A med et par sekunder.  Men guttene ga ALT, og med de beina de hadde i dag så kunne de ikke gjort bedre, men heldigvis så har de mulighet for revansje om et par uker, be aware Australia!

 

Nå venter litt hvile mat og litt mer trening fram mot U23!

 

Oslo kraftsenter ror sine to dobler senere i dag, 1800 engelsk tid!

 

————————

 

Fredag, First day of racing^2

Gutta trakk Oxford university om første motstander, NSR ble tidlig konstatert som under dog, men BOY did we prove them wrong! Oxfor tok en tidlig ledelse etter en NSR start litt under par. ca halvveis ledet Oxford som har fire gutter fra the boat race med en og en halv lengde. Men gutta fra NSR økte takten inn i siste halvdel og tok tilbake meter etter meter, da det var 500m igjen var lagene likt. Den litt eplekjekke treneren fra Oxford (Sean Bowden) sank litt ned i sete og tørket av seg smilet. NSR guttene som lå to til tre tak høyere i takt dro forbi og krysset mållinjen nesten to lengder foran Oxford University!!

 

Videre var det Oslo Kraftsenter sin 4x som skulle ut, de skulle ro mot NZ sin U23 båt. Guttene kjørte samme oppleg som NSR og kom siste halvdel, det holdt nesten, men dessverre mistet de litt rytmen siste delen og klarte ikke å ta inn hele forspranget, men et godt race for et ferskt lag! Gutta gjorde et bra løp og har dobbel igjen på menyen i morgen!

 

Et helt fantastisk dag!

 

Stay Tuned!

 

Fredag, first day of racing!

Dagen er kommet, første race i Henley 2012. Først ut er herrer 2x i the double scull challenge cup. Guttene fra Ormsund RK (Hans Gunnar Grepperud & Aleksander Berntsen) skulle ro mot Chester-le-Street Amateur Rowing Club klokken 0845 og Truls Albert og Asbjørn Skog mot Mitsubitshi Boat Club Japan klokken 0915.

Så kvart på seks satt vi på toget og var på vei til morgentrening. Reservene nøt joggetur og romaskin.

Gårsdagen var preget av ekstrem varme, men I dag er det typisk britisk vær, med overskyet, vind og lett yr.  Men dette stoppet ikke ekspresstoget fra Ormsund som hadde en komfortabel ledelse over Chester-le-Street Amateur Rowing Club halveis med ca 10 sekunder, Ormsund i takt 25 og Chester-le-Street Amateur Rowing Club I takt 33. Så en fin og myk start for gutta.

En lett start ble det også for sørlandsgutta, som rodde mot lettvekterne fra Japan. Etter en litt knudrete start dro de også ut en komfortabel ledelse og skled over mål uten å ha brukt opp reservene.

Neste løp er 1730 for NSR sin 4- og 1820 for 4x, redaksjonen har sikret seg topp plassering mellom BBC og Sky News.

 

Roklubben.no keeps u posted on current rowing news!

 

——————————–

Vi ankom tirsdag eftermiddag, vi bor i nabo-”byen”,  Shiplake, dette stedet er også kjent som Shitlake , mye på grunn av rolaget som underpresterer litt, men bortsett fra rolaget er alt tipp topp! Vi bor i et flott hus med en stor og fin hage og veltrimmede hekker.  Her blir vi vartet opp med god mat og senger.

Arrangørklubben Leander og Henley Royal Regatta Committee gjør som alltid en strålende jobb! Denne regattaen blir en oppkjøring til U23 VM, snike seg til litt ekstra erfaring. Markus, David, Fredrik og Sven Ole starter regattaen på fredag hvor de ror mot Oxford Uni.  En dobbelfirer er også med, bestående av Hans Gunnar Grepperud (Ormsund rk), Aleksander Berntsen (Ormsund rk), Truls Albert (Kristiansand rk) og Asbjørn Skogen fra Stavanger roklubb.

 

0500

Dagen starter friskt og tidlig klokken 0500, første økt må bli før regattaen starter, klokken 0900. Vi er på banen klokken 0600, de som skal ro går ut på vannet, mens de heldige reservene drar på løpetur eller koker inne på romaskinen.

Etter første økt er det tilbake til Shiplake for å spise og sove litt, når klokken slår 11:00 så er det tilbake til banen for å ro en liten økt i lunsjpausen. Etter andre økt er det enten å nyte Henley RR eller hjem for å spise middag og sove litt til.

So far so good!

Vi gleder oss til fredag hvor alle de norske lagene skal ut i ilden i Steward Challenge cup (4-, NSR), The Queen Mother Challenge Cup (4x) og The Double Sculls Challenge Cup (Ormsund, Stavanger & Kristiansand).

 

Pimm’s O clock for reservene!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *