Junior-VM 2012 – Søndag 19.08.12 Gratulerer alle mann og jente!

Junior-VM 2012 – Søndag 19.08.12

JrVM 2012 er over for i år. Les om de siste oppdateringene og se noen bilder av arrangementet her!

Søndag 19. august – Gratulererer alle mann og jente!

I dag har JM1x rodd B finale. Her endte han på en 5. plass på tiden 7.22.54. Det var en veldig tett kamp mellom Argentina på 10. plass. Martin Helseth er nå ranket som 11. beste JM1x i verden!

2xen skulle som singlen ro B finale hvor de kom på 4.plass. Her ble tiden 6.41.64, og dette var et veldig tett heat. Alle båtene fra 3.plass til 6. plass var i mål med en differanse på mindre enn 1 sek! Denne gangen var det altså 2xen med Erik Solbakken og Halvor West som skulle komme lengst av alle de norske båtene.

Vi her hjemme gratulerer Oscar Helvig, Tryge Aarrestad, Jens Holm, Ole Bang, Ola Larsson, Benedikte Tollefsen, Martin Helseth, Erik Solbakken og Halvor West med en kjempeinnsats i JrVM 2012! Husk at overalt i verden er det mennesker som drømmer om å en gang være i deres possisjon.

Viktige tider for søndag: JM1x kl 08.42 og JM2x kl 08.55

Lørdag 18. august – Noen ord fra Oscar, to B finaler og seier for Benedikte

Lørdag var en veldig spennende dag for mange av roerne; 2x og Martin fikk vite om de skulle konkurrere blant de 6 eller 12 beste junioerene i verden. Altså A finale eller B finale. Benedikte og 4xen rodde C finale.

Først; Benedikte gjorde unna et kjemperace og vant C finalen på tiden 8.07.37. Hun er offesielt den 13. beste junioren i W1x i verden! Vi gratulerer!

4xen rodde inn til 5. plass i C finalen på tiden 6.10.26, 26 tideler bak Australia! Dette er 17. plass all together. Antall påmeldte var hele 27 båter i denne klassen, så en 17. plass er slettes ikke verst.

2xen og M1x rodde som sagt A/B semi. 2x endte noen veldig sure tideler bak A finale-plass, men da lover det svært godt for B finalen i morgen. Martin vil også ro B finale i morgen.

Vi har fått kontakt og et par ord fra Oscar:

Om semien:

Vi rodde semifinale C/D mot Tjekkia, USA, Slovenia, Tyrkia og Danmark som gikk veldig bra. Det endte med at vi lå side om side med USA helt til 1750 hvor de selvfølgelig ville vinne heatet og satte en liten spurt. I kvarten rodde vi som sagt 5.58 og hadde en mellomtid på 3.00,37 i litt medvind, og i dag hadde vi en mellomtid på 3.00.71 i litt motvind, som tyder på at vi har hatt forbedring fra dagen før. Fra 1000 gjorde vi det enkelt; vi lå i 34 i takt og rodde bra teknisk. De siste 400m lå vi i 36, men fikk ikke til en skikkelig spurt. Forholdene var veldig varierende med både sidevind, medvind og motvind om hverandre. Temperaturen var stabil rundt 37/38 grader.
I morgen møter vi tjekkia, belgia, USA, australia og polen.

Om kvarten:

Vi veldig fornøyd med løpet, vi rodde på 5.58 som er nok så en fantastisk tid. I det heatet før og etter oss hadde vi greid å kvalifisere oss til A/B semien, men vi kom dessverre i et heat hvor fem av de seks båtene var under 6.00. Men det verste var at de tre båtene som slo oss i kvartfinalen i går, har kvalifisert seg til a-finale i dag, surt! forholdene var 2 m/s med vind og litt krusete på overflaten, temperaturen var nokså behagelige med bare 32 grader.. i skyggen.. med tanke på at de andre dagene har det vært oppe i 38, og det er selvfølgelig sol da.

Fredag 17. august – To C Finaler og to A/B semier

I dag rodde 4x semifinalen, og de kapret 2. plassen med glans. Det betyr at de vil ro C finale i morgen kl 16.38 (norsk tid).

2x har levert flotte løp og kom på 3.plass i kvartfinalen. I dag som i går leverte Ålersunderen Martin Helseth like bra som dobbelen. De går altså videre til semifinale A/B, og får konkurrere blant de 12 BESTE junior-2xene og -1xene i verden!

Benedikte Tollefsen ble ikke sendt til oppsamling som det ble skrevet i går, men kom videre til kvartfinale på grunn av god tid. Hun beskriver selv løpet som ganske halvveis. Derimot var kvartfinalen åpenbart veldig bra; “De første 1250m av dagens kvartfinale er det beste jeg noen gang har rodd!” Selv med god roing og positiv tone kom hun på fjerde, og måtte ro Semi C/D. Her kom hun på 3. plass og har derfor sikret seg plass i C finalen i morgen.

Tidene som er viktige å få med seg i morgen er altså (Norske tider):

2x: kl 09.38, 1xM: kl 09.59, 1xW: kl17.13 og 4x: kl 16.38

Torsdag 16. august – tre forsøk og en kvartfinale

I dag har alle de norske båtene brukt litt energi. Dobbelen og singelen med Martin Helseth rodde inn til 3. plass, noe som gjør at de kommer videre til kvartfinalen i morgen. Dobbelen hadde en gjevn fart og lå på 3. hele veien. Helseth la inn en liten spurt i slutten, men det var klart at han skulle gå videre da det endte med nesten seks sekunder til nestemann. Benedikte Tollefsen tok igjen på alle de siste 500m, men endte på en 4. plass. Det var et tøft heat og går dessverre ikke direkte videre, men hun vil få ny sjanse i oppsamlingen. 4xen ble presset av Australia, med bare ett sekund i til Norges fordel gjennom alle de 2000m og slik endte det også!  Men i mål kom de tre sekunder fra 3. plassen som var Russland, og mistet billetten til A/B semifinale. De vil derfor ro C/D semi i morgen.

Vi gleder oss til å følge videre med!

Starter i dag 16. august er (norsk tid):

Kvartfinale: 4x 12.26

Forsøk: JM2x 09.24, JM1x 09.52 og JW1x 10.48

(worldrowing.com Race tracker- midt på siden)

—-

15. August – Semifinale for 4x

I forsøket endte 4xen på en strålende 2.plass, 4 sek bak tyskerne. De sier selv at de ikke var helt fornøyd med starten sin, og ble hengende bak frem til 500m, hvor de endelig fikk en god rytme sammen. Til 500m lå de bakerst, men de tok altså igjen både Balgia og Tyrkia. Ved 1000m var de 1 sek foran Tyrkia og i mål var de hele 12! Guttene er fornøyde med resultatet i deres første løp i JrVM.

—-

Som allerede nevnt ror et av NSR medlemmene i 4x i junior vm 2012. nemlig Oscar Helvig. Resten av båten er Trygve Aarrestad (Stavanger), Ole Bang (fana) og Jens Holm (sarpsborg). Reserve er Ola Larsson (Moss). Arrangementet er i Plovdiv, Bulgaria og har allerede startet. I dag, onsdag 15.08 kl 14.59(norsk tid) skal 4xen ro forsøk mot Belgia, Tyskland og Tyrkia. Det er 27 båter meldt på til sammen, så altså må de slå minst en båt for å komme videre til kvartfinale. Fjerdeplassen går rett til E finale. Kvartfinalen til 4x  går på torsdag 16.08 mellom kl 12.05-12.26.

Resten av Norges representanter er Halvor West og Erik Solbakken i 2x. De startet først med forsøk på torsdag 16.08 kl09.24. Martin Helseth i 1x har også forsøk på torsdag, kl09.52. Benedikte Tollefsen eneste jenta i år, stiller da i 1x og har forsøk torsdag kl 10.48 i heat 5. I alle løpene må man være blant de fire første for å komme seg videre til kvartfinale.