Norges landslagstrener i roing, Carsten Hassing, takker for seg

Norges landslagstrener i roing, Carsten Hassing, takker for seg

 

Carsten Hassing har vært med å på å få Norge tilbake i internasjonale robaner, men ser seg nå nødt til å dra videre. Han er en mann med strålende positivitet og humør, noe man merker allerede på førsteinntrykket.  Vi takker for deg!

 

PRESSEMELDING fra Norges Roforbund

Oslo 07.09.2012

Norges landslagstrener i roing, Carsten Hassing, takker for seg

Etter en grundig vurdering har Carsten Hassing av familiære grunner besluttet å si opp sin stilling som landslagstrener i roing.

Da Carsten startet som landslagsleder i 2008, hadde Norge én enkelt roer i den ypperste verdenstoppen. Bredden i toppen av norsk roing var i ferd med å skrumpe inn. I dag, fire år senere, består Norges Roforbunds elitegruppe av seks roere i finalesjiktet i VM/OL. Carsten har vært sentral i denne oppbyggingen, og vi synes det er synd at han ikke kan fortsette inn i den nye fireårsperioden fram mot OL i Rio.

Carsten Hassing sier:

«Mange gode ting er på gang i Norsk roning og jeg villet gerne om situationen havde været anderledes, forsat mod Rio. Jeg håber at Norsk roning og Norsk idræt fortsætter de trends der er begyndt deres spirer, så de kan begynde at blomstre allerede i Rio og årene derefter.»

Nils Jacob Hoff i den norske tungvektsdobbeltsculleren sier:

«Vi er lei oss for at Carsten slutter, men har full forståelse for hans prioriteringer. Han er en trener i verdensklasse og et flott menneske vi kommer til å savne, både på og av vannet. I løpet av årene han var i Norge har han bygd opp et helt nytt lag, og alt vi har lært av ham, tar vi med oss underveis til Rio.»

Norges Roforbund har startet planleggingen av videre toppsatsing og foretar allerede sonderinger for å finne en ny landslagstrener.

Vetle Vinje

Visepresident i Norges Roforbund

Leder av Toppidrettsutvalget i forbundet

Mobil 480 37 515

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *