Baltic Cup 2012!

Baltic Cup i Polen ble arrangert 29.-30. September. Norge dro hjem med både gull og sølv i bagene, og masse erfaring. Les om det her!

Fredag natt dro stakkars bergensere og ålesundere til hver sin flyplass og vendte nesen mot København, der de møtte glade østlendinger som ikke trengte å stå opp før kl 0530. Troppen var på nærmere 20 stykker trenere, ledere, fotografer og fans. Norge stilte altså med JW4x, JW2x, JW1x, JM4x, JM4-, JM2- og JM1x.

Fredag kveld befant vi oss på robanen i Kruszwica, den stod i sterk kontrast med landsbygdas slitte hus. Alle båtene hadde klart ferden fra Norge fint, årene derimot hadde fått seg et lite trøkk. En åre i guttenes 4x brakk tvers av , og det norske flagget på årene til singlene så enda verre ut enn da de forlot Årungen…

På lørdag var distansen 2000m. Dobbelen fra Ålesund var først ute i forsøk, og kom seg ganske enkelt videre til a finalen. Det samme gjorde jeg i JW1x og JW4x. Guttene i 4x, 2- og 1x kjempet med det de hadde men rakk akkurat ikke a finalen denne gangen.

Det var rundt 4-5m/s skrå medvind. Bølger var det allikevel ikke så mye av, da banen blir godt skjermet av små øyer og trær.

Dobbelen rodde første finale mot Litauen, Tyskland, Estland, Russland og Polen. Etter et skikkelig bra løp endte de med intet mindre enn sølv! Disse jentene er fortsatt i junior b klassen, så dette er ekstremt bra.

Jeg rodde min singlefinale mot Russland, Polen 1 og 2, Danmark og Sverige. Sverige og Polen dro fort i fra, og jeg falt litt for langt bak Russland og Polen 2. Jeg endte på 5.plass av 9 båter. Jeg er sånn passe fornøyd, men har mer motivasjon enn noen gang! Jentenes 4x endte også på 5. I a finalen, der den tyske båten dominerte.

De norske båtene som kom til b finaler, vant alle sammen. Sverre Vinje i single vant over den ene finnen som var der og Litauen. JM2- vant over Danmark. Disse guttene er også yngre, født i 96 og 97 så til neste år kommer de sterkere tilbake! Guttenes 4x vant med ca åtte sek over Litauen.

Da var det endelig tid for ”cockless four” som det blir kalt i Polen. Guttene var selvfølgelig nervøse fordi de ikke ante hvordan nivået var, annet at de fleste konkurrentene var store. Konkurrentene var Russland, Polen, Tyskland, Danmark og Litauen. Roger, James (trener i CR) og jeg fulgte spent med på skjermen. James: hmm its looking kind of good Roger: yeah not bad. James: wait, are they leading? Roger: looks like it! Come on guys! Anna: er det mulig? Forbi oss gle de små norske guttene først inn i mål, to sekunder før Polen (som ble disket for styring), fire sek foran russland, og Tyskland etter det. De norske ble klokket inn på 6:23,57. Endelig fikk vi høre vår nasjonalsang og se våre roere øverst på pallen. Om det så har vært norske gutter på pallen i Baltic cup er det veldig lenge siden, og sannsynligvis aldri i 4-.

Film eller bilder av løpet ble dessverre aldri noe av da de på land var helt lamslått av det som skjedde på vannet og ikke klarte å trykke på record-knappen. Men vi kan love at det så bra ut!

På søndag var det tid for 500m. Da var resultatene ganske motsatt med JW1x, JW4x og JM2- i b finalen, og JW2x, JM4x og JM1x i a finalen. JM4- endte på fjerde, som igjen var den beste plasseringen til Norge den dagen.