RÃ…est

RÃ…est

Mens mange av klubbens medlemmer var samlet på årets Klubbkapproing, befant det seg også rundt ni stykker på Årungen, der de konkurrerte om å bli den råeste roern i årets RÅ.

RÅ er altså en langdistanseregatta på 8km, noe som innebærer at man må snu to ganger. Det kan man jo gjerne ta inn et par sekunder på den ledende, hvis man utøver svingen på best mulig måte. Eller man kan tape et par.. På kartet ser dere romønsteret som ble fulgt. 8km føles veldig annerledes fra en vanlig 2000m, man føler ikke syren på samme måte, og heller ikke blir du særlig andpusten. Men sliten blir man!

NSR stilte i DJB 2x, to i HJA2x, DJA1x og HS1x. RÅ, som for første gang ble arrangert i fjor har en kortere startliste enn de andre regattaene i sesongen. Derfor var det et fåtall båter i hver klasse, unntatt HS1x der det stilte et rikere antall. 

NSRs tropp gjorde uansett en god jobb og endte alle sammen på pallen, utenom HS1x som sagt var et høyt nivå der Markus (masse navn) Holmemo stilte istedenfor 2- som var planen. DJB2x Sara Juel og Bente Vagle kom i mål over 1km før tredje og siste, og nærmere 500m foran 2.plassen. Patrick Sture og Oscar Helvig kom først i mål, før Petter Solberg og Theodor Wiik som tok sølvet. Anna Sture i 1x hadde ikke en eneste konkurrent, så hun fikk jo også en topplassering. 

Været var ironisk nok ganske rått, med ca 2*C litt vind, og til tider regn. Men ingenting stopper de råeste utøverne her til lands, nemlig roerne. 

 

Resultater kommer. 


Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *