International Junior Regatta Hamburg

International Junior Regatta Hamburg

 

Dette året har deler av juniorguppen fått representere NSR rundt i Europa. Denne helgen var seks av oss å finne i Hamburg i Tyskland på  DRV International Junior Regatta 2013. Det var for det meste tyskere som konkurrerte med unntak av noen svensker, dansker og to briter, og oss da selvfølgelig. For de som følger med på resultater fra internasjonale regattaer som VM, EM og OL  vet at Tyskland har mange av verdens sterkeste mennesker. Vi var noe ydmyke der vi stod midt i et mylder av gutter med 1m bred rygg og tett kjeggvekst, og 1,80m høye jenter med markerte muskler. Heldigvis var Oscar Helvig med sine 1,97m på vårt lag.

Planen var at Petter Solberg og Theodor Wiik skulle stille i lettvektklassen. Tyskland er en av de få, eller kanskje den eneste nasjonen som har juniorlettvektklasse. Fredag kveld fant vi ut at lettvektsgrensen var gjennomsnitt 65kg i 2x og 67,5kg i 1x, Petter og Theo hadde ikke nubbesjans og måtte melde seg på i tungvekt. Theo måtte miste 1,5kg til søndagen da det var single, noe han klarte helt på håret!

Først ut lørdag morgen var Anna Sture i semifinale i single. Allerede da var det ganske mye medvind som pisket opp vannet, og gjorde det relativt vanskelig å ro. Jentene med de beste tidene ble sendt til a finalen, mens alle de andre, inkludert Anna ble plassert i en av de fire b finalene.

Litt senere på dagen  var det blitt enda røffere. Det var guttenes tur i 2x. Patrick Sture og Oscar Helvig rodde i heatet før Petter og Theo. Starten deres ryktes i å ha vært plettfri og første 500m ble klokket inn på 1.33,4! Den siste 500m tapte de litt og litt mot en tysk dobbel som tok gullet. Petter og Theo avsluttet med en bedre spurt enn lagkameratene. Den holdt akkurat ikke til gull, men 2. Plassen tok de fint. Tiden til Petter og Theo holdt til en 6.plass totalt og Patrick og Oscars holdt til 3.plass.

Sara Hegge fikk endelig møte roere på sin egen størrelse i single lettvekt. Dette taklet hun meget bra; hun stakk av med seieren i sitt heat! Det samme gjorde Anna noen minutter senere. Nivået i a finalen var ingenting å le av, heller bli redd av. Vinneren, Tina Christmann fullførte på 07:40,7!

Siste event for dagen ble guttenes 4x. De gikk fort ut fra start og knivet om ledelsen med en annen båt de første 500m. Uheldigvis for det tyske mannskapet fisket de en stor en og åren brakk! Dette minner oss om VM 2011 da den tyske 4x ledet an med 1m igjen til mål, da tredje sete plutselig fisker og de ender med sølv. Det var kanskje ikke like alvorlig for juniorene, men dramatikken var der. NSR slapp den intense knivingen og kom først i mål sekunder før nestemann.

På søndag var forholdene omtrent like vanskelige som lørdag kveld. Det var riktignok medvind som hjalp på tiden, men de store bølgene tok tak i årer og riggere så fort du fikk flyten.

Sara og Anna satte seg sammen i sin vante dobbel. Årehåndtakene ble desperat presset ned mot bena, men ingenting hjalp; åren krasjet snart i neste bølge. Med en litt klønete innspurt ble det 2. Plass til jentene.

Theodor klarte som sagt akkurat lettvektkravet etter en lett jogg ikledd alt av devold og norheim, og mye spytting… Han endte også på 2.plass i sitt heat. Oscar og Patrick i tungevektssingle var godt og se på. Oscar gled i mål med god margin ned til Patrick, som igjen var flere sekunder foran nestemann. Oscar endte med beste tid i herrers singler den dagen! Petter slet med forkjølelse og valgte å vente med å ro til 4x.

På søndag var det meldt på langt flere og større 4xere. Selv om guttene fra Norge fikk til en god start igjen, var det ingenting mot de fire maskineriene som dundret foran NSR i mål.

Vi har kommet frem til at dersom tyskerne kunne stille med ubegrenset antall båter i jrVM, ville det blitt et veldig kjedelig mesterskap. Det kan sammenliknes med Norge og langrenn.

Uansett er vi veldig glad for å ha vært der, hver internasjonale erfaring er verdt millioner!

Thank you Roger and Kristin!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *