Das Ratzburger rapport!

Das Ratzburger rapport!

 

Das Ratzeburger was das brakende sukcess!

 

I år som i fjor dro NSR (med et lite vestlandstilskudd) til Tyskland for å delta i Ratzeburg International Regatta. Det viste seg å være et ganske bra race og veldig lærerikt!

 Sven Ole hadde en eksamen på lørdagen så det ble kun racing på søndagen i 4-. Markus (masse navn) Holmemo og Hallvard Bjørklund (Bergen RK) valgte å hoppe over 2- race på lørdag, men viste likevel på trening hvem som var sjefen (1-0).

 Vi tjuvtittet på de andre 4- på lørdagen og bekreftet det vi allerede viste, store gorillaer som drar i årer, mer en det var vanskelig å si.

 På søndag var vi alle klare som egg! Forholdene var litt av hvert, motvind første del som sakte slakket av til vindstille siste 500m. Det var totalt 9 båter (GER, GER, FRA, FRA, NOR, GER, GER, POL, POL).

 Starten til NSR/Bergen 4-, var god, men de andre båtene la kortene på bordet og blåste ut hele 7 sekunder foran NSR/Bergen (1:31 vs 1:37). Gutta kom inn i en fin fin rytme rundt 500m inn i løpet og holdt de aller fleste båtene og hentet inn på noen. Rundt 1000m lå de likt med FRA 2, GER 3, GER, 4 og POL 1. Fra 1250 og inn til mål var det NSR/Bergen som styrte farten, vår  siste 1000m var den raskeste av alle! Vår siste 500m var på 1:30, dette dro oss forbi alle med unntak av Tyskland sitt senior lag og Tyskland sitt U23 lag (7 og 5 sek foran i mål).

 Lærte mye av dette løpet, endelig fikk vi til en bedre midtre tusen hvor vi holdt på alle og dro innpå de fleste.

Stor takk til Roger og Kristin som har kjørt henger og holdt ut. En også stor takk til støtte trenerne / ringrevene: Rolf Andreassen og Nito Simonsen, som kjørte noen viktige økter med oss før helgen!

 Tusen Takk!

 

***

 

Våre U23 roere i Ratzeburg idag 9. juni har knapt kommet til mål før den entusiastiske hjemmeredaksjonen har en oppsummering klar før endelig rapport fra roerne selv kommer! 

Mens våre juniorer i helgen har rodd kvalifiseringsregatta i  Stokkavannsregattaen i Stavanger, har de yngre seniorene i U23-klassen konkurrert i den 54. Internationale Ratzeburg regattaen i Tyskland.

Grunnet eksamen ved NTNU kunne vår NSR/Bergenskombinasjon i 4- ikke ro på lørdag, men i søndagens løp gjorde de sine saker bra. De ble nr. 3 i løpet totalt (hvor det gikk 9 båter over vannet), men ble nr. 2 av båtene i U23-klassen. Bak den tyske seniorbåten, kom den tyske U23 4-. Tyskland har vunnet herrer 4- i U23 de siste to årene, og den norske båten med (fra baug) Sven Ole Nicolaisen, Lars Bunæs Myhrer, Hallvard Bjørlund (Bergens) og Markus (masse navn) Holmemo, kom inn ca. 6 sekunder bak den tyske U23-båten. Det var tunge forhold, og U23-fireren fra Tyskland rodde på 6.19,7 og våre 6.26.  De hadde imidlertid en formidabel avslutning. De fire 500-metere gikk unna på 1.38, 1.39, 1,39 og 1.30. Med denne sluttspurten la de to franske, to polske og to tyske lag bak seg.

 På jentesiden hadde CR med to båter i 2x. Begge båter kom til A-finalen, og båten med Inger Kavli og Marianne Madsen kom best ut av det.  De ble nr. 2 i lørdagens løp ca 3 sekunder bak den vinnende franske båten, og nr. 3 på søndag ca 7 sekunder bak de franske jenter, men da snek et dansk lag seg imellom. 

Lenke til resultatlisten skal være her!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *