Nordisk 2013!

Nordisk 2013

Sommerferien har startet for mange, men for roerne i NSR var det en siste regatta å delta på før man starter for fullt med tanning, sydenturer, hytteturer osv. Og det var Nordisk mesterskap for seniorer og juniorer. Her fikk flere sjansen til å stille for Norge og for noen har det vært en avgjørende regatta for å kvalifisere seg til u23 VM og jrVM.

Vi bodde på et hotell, der alle i NSR fikk hvert sitt luksuriøse enmannsrom med kjøkken, flatskjerm, sofa og bred seng. De heldige som representerte Norge fikk bare tremannsrom og flatskjerm.. Hva skjedde med vandrerhjem med glasstedt i lasagnen?

Første finale på lørdag var det Jonas Juel i single hjrb som vant, 15 sek  foran nestemann fra Stockholm.  Sara Juel rodde i A finalen i single. Her var det tøff konkurranse og Sara endte med bronse.

Så var det junior a jentene, Sara og Anna sin tur i single. Første- og andreplassen var Sverige og Danmark.  Anna kom inn på tredje og Sara på femte. Og nok en gang ble man minnet på hvor hardt det er å ro single.

Erik Wetteland rodde også single (i hjra) og kom i b finalen. Han kjempet tappert gjennom syv løp til sammen etter deltagelse i både single og dobbel. Han rodde altså 14 km race den dagen! Han bestemte å trekke seg fra dobbel på søndag, da han var redd for å få infeksjon i hendene. Sier litt om hvor kritisk det var.

I djrb dobbelrace var tre av fem lag fra NSR og fire av fem fra Norge. Den femte båten fra Sverige tok gullet rett foran NSR med Sara Juel og Bente Vagle. I b finalen for single hjrb kom Oscar Hoff på tredje og David Anderson på fjerde.

Så kom vi til et veldig spennende løp; hjra dobbel. På forhånd var det ventet en skikkelig duell mellom fire båter; Danmark, Roskilde, CR og NSR. Roskilde fikk dessverre ikke startet da de brakk en av årene i startområdet. Danmarks båt, som går under navnet 6.30-båten i NSR leieren, beholdt en liten ledelse hele veien og hadde en sterk avslutning. De endte fire sekunder foran NSR med Patrick Sture og Oscar Helvig. Tett bak, 3 sek etter, kom CRs båt med Vinjebrødrene.

Søndag ble en bra dag for Oscar Helvig som fosset inn på 7.06,6 i single, som er 96% av prognosetid! Han regjerte feltet, nestemann kom 14 sek bak.

Lenger utpå dagen rodde Sara Hegge og Anna Sture i singel. Begge var i a finalen Sara endte på 4. Plass og Anna på 2.plass bak dansken.

To løp senere var det Nordisk mesterskap for senior 4-  med juniorene Theodor Wiik, Petter Solberg,, Patrick Sture og Oscar Wiik . De rodde mot en svensk 4- som inneholdt blant andre Lassi Karonen, fjerdemann i single under forrige OL. Ikke overraskende kom Sverige først i mål, men det var bare fire sekunder foran NSR!

Mix med Bærum kom Jonas Juel inn på førsteplass i junior c med over ti sekunder til nestemann. Så var det tid for damene i single jrb. Dagen før ble NSRs Sara Juel slått av både Horten og en svenske, men i dag var det andre boller! Sara Juel vant a finalen med 0,7 sek foran svensken. Bente kom seg også inn på en fin tredjeplass. I B finalen kom Emilie Helvig på 2.plass og Albertine Tønsberg på 3. Plass. I a finalen for guttene i jrb dobbel kom båten med Oscar Hoff og Jacob Aandreaa på femte.

Norges båter fikk jevnt over bra resultater i Nordisk. Dog var det danskene som vant det meste i år også, unntatt dobbel senior der Norge vant! Det ble veldig gode tider i mange båtklasser som eks. Dametoeren på 7.22, damedobbler osv.

Det var for det meste side-medvind hele helgen, men styrken og kastene gjorde store forskjeller fra tid til annen. Det var sol og temperaturer helt opp til over 20 grader! Det ble nesten litt varmt for de med hudtypen lite pigment og mye fregner.

resultater:

Se her for bilder fra nordisk – tatt av arrangør. Mange fine av NSRs roere:

Det er mange gode bilder av NSR-roere i full aksjon.

I år drar en stor NSR-gjeng til Stockholm for å prøve sine sjangser mot Sverige, Danmark og Finland i Nordisk mesterskap 29. og 30. juni.

Det er en stor juniortropp som drar av gårde, og bussen avgår 0800 fredag morgen fra Folkemuseet på Bygdøy. Møt opp i GOD tid! Regattaen foregår i Stocholm, og NSR skal bo på Best Western Hotel i Skavsta. Lykke til til alle som skal delta, og så håper vi på gode roforhold og masse flotte resultater!

Mer info om trekningsliste og tidsskjema finner du her.