RÃ… 2013 – Oscar er Ã¥rets rÃ¥este!

RÅ 2013 – Oscar er årets råeste!

 

Aller siste regatta før racerroerne pakker vekk årene klokker vi inn siste innsats i  langdistanseregattaen RÅ som gikk av stabelen denne lørdagen.

 Dette er en regatta for småbåter altså 1x, 2- og 2x. NSR stilte med seks singler og to dobler. Distansen er 8km med to vendepunkter. Med en dårlig sving rundt bøya kan man fort sløse bort ti sekunder. Man mister fort sekunder ved å styre dårlig resten også, når det er litt vanskelig å finne bøyestrekkene etter man har svingt..

Markus (masse navn) Holmemo i HS1x var første  på vannet. Starten gikk i intervaller med to og to, med ett minutt mellom hvert par. Etter 8km kom Markus bare 4 sekunder bak vinneren, og ble med det nr 2!

Deretter var det HJ2x der Theodor Wiik og Petter Svingen stilte. 2xen fra Baltic ble for sterk og tok gullet, men NSR-guttene gled inn på en klar 2.plass.

I HJ1x stilte Patrick Sture og Oscar Helvig. Oscar Helvig var forhåndsfavoritt og leverte etter forventningene. Han vant ikke bare klassen sin, men ble også årets råeste roer med beste prognosen; 81%. Tiden ble 0.29:53. Patrick fikk det litt for tungt etter 4km kniving med Sverre Vinje (CR) og måtte sakke litt på farten. Det holdt til en 4.plass bak Oscar, Sverre og Gabriel Aanderson fra Stømstad.

I DJ2x rodde BS-dobbelen helt suverent. De trakk det korte strået og måtte starte sist og alene, fordi det bare var tre båter påmeldt. De trengte ikke en båt ved siden av seg for å holde trykket. De tok nemlig igjen begge båtene!

I Dj1x Sara Hegge og Anna Sture måtte starte ved siden av hverandre. Å prøve å danke ut makkeren er aldri noe særlig morsomt (synes hvertfall den som skriver). Det var helt jevnt frem til ca 1000m, men der kom en sommer i single godt med og Anna Sture tok ledelsen. Bak oss startet Sveriges representant i single i årets Baltic Cup, Ida Christoffersen fra Strømstad. Hun snek seg inn mellom NSR-jentene i sluttresultatet.

Årets råeste kvinne ble Tale Fiskerstrand med tiden 0,32:42 og landslagstreneren Johan Flodin fikk tittelen som årets råeste trener.  Temperaturen krøp opp til 17C og solen skinte for oss hele dagen!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *