Norgesmesterskapet 2014

Norgesmesterskapet 2014

Fjorårets NM var en stor suksess for NSR. Vi vant sammenlagt med god margin. Datidens eldste juniorer bidro med mange poeng da, mens i år var de blitt førsteårs senior og den neste juniorgruppen er fortsatt jrbere. Routvalget var ydmyke når det gjaldt målsettingen for NM, og ble enige om at sammenlagt seier ville bli en bonus. NSR satset allikevel alt og stilte i omtrent alle klasser med unntak av HSlv1x, Djra1x og Hjra2x. 

Oscar Helvig tok seg fra forsøk til semifinale og finalen i kanskje den hardeste klassen, HS1x. Her stilte nemlig herrer som Borch, Hoff, Tufte og Brun. Oscar deltok ikke bare i a finalen, men preget feltet i stor grad. Han og Kristoffer Brun var i mål på samme hundredel! Målfoto viste at Brun var foran med en liten bit baugball. Oscar Helvig endte dermed på en allikevel strålende fjerdeplass! Verdt å nevne; to sekunder bak Tufte.

Anna Sture stilte i DS 1x, der Marianne Madsen, sølvmedaljør fra årets u23 VM i 2x stilte. Marianne var naturligvis rask hele veien, og i motsetning til svært mange gikk det heller ikke saktere etter tusen meter. Anna prøvde å henge seg på, for så å komme i mål som nr. 2 seks sekunder bak Marianne.

I HS4x ble det en svært spennende avslutning med spurtoppgjør om 3.plassen mellom NSR og CR. O,4 sekunder skilte til slutt båtene, og NSR endte dessverre på 4.plass. Resultatlisten viser feil navn. Båten bestod av Markus (masse navn) Holmemo, Peder Myhre, Eirik Lilledahl og Sven Ole Nicolaysen.

Seniordamene meldte seg på i alle klasser det var mulig å melde seg på, unntatt HSlv som de fikk vite var mulig i etterkant? I 4- kom de på 2. Plass bak laget fra student-VM. Jentene var svært fornøyd, ettersom at to av roerne har lært seg å ca. håndtere kun én lang åre på ganske kort tid.

David Sture tok turen fra København for anledningen. I toeren med Markus (masse navn) Holmemo gled de over banen i fin sting and float-rytme. Duoen tok nok et NM sølv i toern. I neste løp tok Sara Hegge bronse i DSlv 1x. Løpene tidligere på dagen tæret på kroppen, men åtteren ventet på brygga.

I mellomtiden rodde Petter Svingen og Patrick Sture HSlv2x. Guttene var ikke særlig fornøyd med løpet, men redaksjonen gratulerer allikevel med sølvet bak Sandefjord.

I HJA 4- skaffet Jacob Aanderaa, David Anderson, Oscar Hoff og Edvart Svingen ett poeng med bronse bak Fana og Bergens Roklub. Det samme gjorde de i åtter med Jonas Juel, Nicholas Solem, Andreas Clifford, Pierre-Louis Bret og Edvard Mjåtvedt. 

Jentene i DS 8 tok tak i det som var å forbedre frfa forsøket og rodde et godt teknisk løp, idet mørket smøg seg fram på Årungen. CR og Fana fikk allikevel et forsprang fra starten av og distansen økte smått gjennom løpet. Men NSRs damer holdt NTNUI, Fana 2 og  CR 2 bak seg. Det ble ett poeng til klubben da de krysset mållinjen som nr 3. Det var en morsomt å sitte på startstreken og se så mange dameroere på en gang. Vi håper dameroing fortsetter å ekspandere!

På søndagen fortsatte Marika Erlandsen og Sara Hegge sin tradisjon fra i fjor med å vinne i DSlv2x. Det ble da hele 4 poeng til klubben og to Norgesmestere!

I HS4- vant de starten lett ifølge, Peder Myhre. Lenger inn i løpet ble det derimot litt tyngre for karene i rødt. Ormsund dro forbi i høy fart, og NSR endte på 2.plass i mål.

I neste løp tapte derimot Anna og Louise Arve starten ganske lett, men de tok seg opp senere. Den andre starten var egentlig ganske bra, hadde den bare vært den første… Uansett kom jentene seg inn til sølv mellom de to CR-båtene.

Etter mye om og men fikk juniorjentene samlet nok til en åtter. Etter omstendighetene var resultatet slettes ikke verst og jentene tok bronse.

Oscar stilte i nok en vanskelig klasse på søndagen. Denne gangen med Markus i 2x. Horten stilte med både Borch og Tufte i samme båt og Bergens med Brun og NSRs fosterbarn Hallvard Bjørkelund. NSR var i mål som nr 2 etter Horten og foran Bergens.

I DS2x var det ikke mer futt å hente i bena hos Sara H og Anna. Etter til sammen 14km i racefart på mindre enn 48 timer ble det litt mye av det gode. Men teknikken føltes deilig og riktig, og de fire bladene føltes synkronisert, så opplevelsen var slett ikke så ille (teknisk). De endte til slutt på fjerdeplass. Noen tårer ble felt med tanke på DS4x løpet som var om tjue minutter, men det var tross alt siste løp for jentene og de bestemte seg for å klare bronsen. Uten at de hadde fått øvd i 4x fikk de en overraskende grei start. Bedre enn i toeren i hvert fall. Og plutselig var de trygt og godt mellom 1. Og 3. Plassen som begge var CR. Yes! To nye poeng til klubben!

Theodor Wiik, Patrick, Petter og Deivis Stulpinas satte utfor i HSlv4- og tok en overlegen seier! Perfekt!

Så var det tid for det siste løpet i årets NM; HS8 . NTNUI var klubbens antatt verste konkurrent. De tok sølv i Student-EM i sommer og deltok i Student-VM for en uke siden. For første gang på lenge var gullet truet, eller var det? Etter starten hadde NSR ett sete på NTNUI, før NTNUI hadde to seter på NSR. Da de var halvveis, var det derimot ingenting som kunne stoppe NSRs førsteåtter. Det ble en lengde mot slutten og seks sekunders margin mellom NSR på førsteplassen og NTNUI på andre. 3. Plassen gikk til Ormsund. NSRs andreåtter rodde et forøk med båten full av vann, men kom seg allikevel til finalen. Det går rykter om at det er første gang to NSR-åttere er i finalen!

Horten arrangerte et flott NM; alle førsteplasser ble belønnet med tufteboksere til og med!

Det som ikke var spesielt flott, snarere ganske irriterende var at CR tok sammenlagtpokalen med to stusselig poeng over NSR, som da ble nest beste klubb. Revansje blir drivkraften i vinter.

Roerne vil gjerne takke rosjefen for strålende laglederarbeid atter an gang!

Lars Myhrer skal også ha en takk for fantastiske bilder og filmer på NSRs facebookside!

Resultater

 

NM blir arrangert av Horten 20.-21. september. Påmeldingen, spesielt på jentesiden er noe utenom det vanlige. Her finner du trekningslisten!

Klarer vi å ta pokalen hjem i år også? NM 2013 var et fenomenalt mesterskap, og etter mye trening i alle forskjellige kombinasjoner og seat racing til og med(!) håper roerne på en ny suksess i år! 

Norgesmesterskapet blir et stadig større arrangament. I år er hele 8 dameåttere meldt på! Det er faktisk samme antall som hos herrene. I tillegg til NSR, er NTNUI en stor bidragsyter i antall påmeldte i år.

Horten har kafeen “Marinegasten” åpen hele helgen. Der byr de på mange forskjellige nytelser; Perfekt for et sultent og ivrig publikum! Kom og hei! og det gjerne i røde farger.

 

For de som er i tvil 

4.8 Norgesmesterskapene

Se regattareglementets§ 37

4.8.1. Norgesmesterskap på vannet1. I Norgesmesterskapene anvendes følgende system for forsøksløp:

7 til 12 lag

To forsøksløp, de to beste i hvert heat går direkte til finalen. De to øvrige deltagende lag med best tid i forsøksløpene går også til finalen.

13 til 18 lag

Tre forsøksløp og to semifinaler. De to beste i hvert forsøksløp går direkte til semifinalene. De seks øvrige deltagende lag med best tid i forsøksløpene går også til semifinalene. De tre beste i hver semifinale går til finalen.

19 til 24 lag

Fire forsøksløp og to semifinaler. De to beste i hvert forsøksløp går direkte til semifinalene. De fire øvrige deltagende lag med best tid i forsøksløpene går også til semifinalene. De tre beste i hver semifinale går til finalen.

25 til 30 lag

Fem forsøksløp, fire kvartfinaler og to semifinaler. De fire beste i hvert forsøksløp går direkte til kvartfinalene. De fire øvrige deltagende lag med best tid i forsøksløpene går også til kvartfinalene. De tre beste i kvartfinalene går til semifinalene. De tre beste i hver semifinale går til finalen.

30 til 36 lag

Seks forsøksløp, fire kvartfinaler og to semifinaler. De tre beste i hvert forsøksløp går direkte til kvartfinalene. De seks øvrige deltagende lag med best tid i forsøksløpene går også til kvartfinalene. De tre beste i kvartfinalene går til semifinalene. De tre beste i hver semifinale går til finalen.

37 eller flere lag

Time trial, fire kvartfinaler og to semifinaler. De 24 beste lag fra Time trials går til kvartfinalene. De tre beste i kvartfinalene går til semifinalene. De tre beste i hver semifinale går til finalen. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *