Søndagene i advent

Hver søndag i advent tar vi frem noen av de sterkeste og mest imponerende prestasjonene fra sesongen 2014. 

4. søndag i advent – Hele u23 gruppen til u23 VM!

Før sesongen startet var man usikker på hvor mange som kunne kvalifisere seg til u23 VM i Varese, Italia. Routvalgets mål var at en skulle bli sendt i de nasjonale fargene. Til slutt endte det derimot med at alle roerne i NSRs u23-gruppe kvalifiserte seg til mesterskapet. Roerne var i følgende båter: Theodor Wiik i BLM4-, Sara Hegge i BLW4x, Patrick Sture og Petter Svingen i BLM2-, Oscar Helvig i BM1x og Anna Sture i BW1x.

3. søndag i advent – Et NM over all forventing

I sesongen 2014 hadde vi puljer i sisteårs junior b og førsteårs senior, så man forventet er svakere NM enn året før. Men vi skulle ikke tape seieren lett, så vi meldte oss på i omtrent alt det var å melde seg på i. Rosjefen regnet ut at sammen med Hortensregattaen fikk NSR 9 førsteplasser, 9 andreplasser og 10 tredjeplasser (pluss en god del «sure» 4. plasser). Det vil si at vi oppnådd pallplasseringer i to tredjedeler av de løpene vi stilte til start.

NSR stilte til start i 43 løp, og med forsøk og semifinaler lå en NSR båt til start 59 ganger i løpet av helgen. Båtene ble bemannet av til sammen 37 forskjellige roere fordelt på et aldersspenn mellom 13 og 43 år. Det var 4 JC, 11 JB, 2 JA og 20 seniorer. Til sammen hadde NSR 183 seteturer (ett løp i f.eks. 4- gir fire seteturer) over regattabanen på Årungen. Den totalt utrodde regattadistansen for NSR-båtene var 94.000 meter.

Til slutt var det altså to usle poeng som skilte oss fra CR som vant NM sammenlagt. Hmm hvis baugen kunne fulgt stroken i starten i DS2- ..argh.

Resultatet var allikevel et mangfoldig NM over all forventning!

(Men neste gang tar vi dem.)

2. Søndag i advent – Markus inn på rekrutteringslandslaget

I mai klarte Markus (masse navn) Holmemo og kvalifisere seg til Norges Roforbunds rekrutteringsgruppe etter time trial på Årungen. Hovedmålet for rekrutteringsgruppen er å kvalifisere et lag (4x) til OL i Rio 2016 og Tokyo 2020. Gruppen blir trent av Johan Lidberg. I skrivende stund er Markus på høydeleir i fine omgivelser i Sierre Nevada, i Spania med forbundet.

NSR holder et øye med deg og gleder oss over dine prestasjoner!

1. Søndag i advent – En sterk herreåtter

På den første søndagen i advent ser vi tilbake på herreåtteren som presterte svært sterkt i NM. Mennene tok gullet med flere sekunders forsprang på NTNUI, som i sommer tok sølv i Student EM. NSR fikk tiden 6.11,7 i motvind og glapp Kongepokalen med noen sekunder.

Kriteriene for å være aktuell i båten var blant annet at man stilte opp på treninger og noen regattaer. Senere ble det seat racing. For NSR har mange gode herreseniorer å by på og når det gjelder åtteren er det noen som er spesielt ivrige. Så ivrige at taxi fra Gardermoen til Ås er et alternativ for å rekke trening. De trente hardt fra solnedgangen og utover på Årungen og opptrekkene hørtes på lang vei. Når opptrekkene og intervallene går bra, når de tør vise baller i catchen som Nito så fint sier, og de sender i avslutning, da er det få som ikke ønsker at de også hadde et sete i den båten.

Senere i sesongen ble u23erne byttet ut med resten av de eldre seniorene og åtteren dro videre til Head of the Charles. Der ble de, med en liten kollisjon på veien, nr 14 av nærmere 50 båter.

Den amerikanske kommentatoren ga oss deler av grunnen for denne åtter-suksessen; av åtte roere har syv deltatt i u23 VM, 4 deltatt i VM, det er 3 olympiere, Nito med 5 U.S Nationals-seiere og til sammen har de rundt 180 gullmedaljer i NM! Med u23ere i toppform blandet inn i dette meget merriterte selskapet, kan vi stolt kalle NSRs herreåtter for en av landets sterkeste herreåttere.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *