Olympiatoppens treningsdagbok

Norges Roforbund anbefaler alle på et høyt treningsnivå å bruke Olympiatoppens treningsdagbok.

Denne digitale treningsboken tilbyr mange fordeler. Dette gir deg som idrettsutøver en veldig detaljert oversikt over øktene og fremgangen din. Du kan sammenligne uker og sesonger med tidligere sesonger (når du har ført treningsdagboken litt lengre) og så kan du se i hvilke intensitetssoner du har trent, hvor mange km du har rodd og hvordan du har utviklet deg. Trenere kan følge deg, slik at du og din trener sammen kan kommentere reslutatene .  

NSR skal nå også innføre denne treningsdagboken på JA og JB nivå.  Dagboken virker veldig komplisert i begynnelsen, men du blir fort vant til den. Her er derfor en liten bruksanvisning: 

Gå inn på https://www.olt-dagbok.net og registrer deg. Treningsdagboken er gratis for idrettsutøvere (koster penger for å være trener). Registrer deg i ROING – også når du holder på med flere idretter. Hver idrett har sitt eget system. 

Når man kommer inn på treningsdagboken ser man forskjellige kolonner. De er eksempelvis delt opp i ´Utholdenhet´, ´Styrke´ og ´Bevegelsesformer´. Utholdenhet betyr roing i båt eller på romaskin. Styrke er når dere slenger med jern, og bevegelsesformer viser til alternative treninger. Når dere gjør basis/bevegelighet så har man kolonner i og ved siden av styrke. Sirkeltrening på klubben registreres i ´spesifikk kraftutholdenhet´ (siden vår sirkeltrening på NSR er ro-spesifikk, den på SATS er ikke det og registreres da i ´generell kraftutholdenhet).

Se på utholdenhet. Dette deles opp i 5 intensitetsnivåer og anarob trening. Når man holder deres cursor på ´I1 Rolig´ så ser dere at det viser til 60-72% av maks hjertefrekvens. Dette er utrolig rolig trening, en pause midt på treningen osv. I2 er oppvarming. I3 er din terskel. Du får ikke syre, men du ligger på grensen til å få det.82-87% av maks hjertefrekvens. I4  har intensiteten økt til høy moderat – høy intensitet. I5 er høy – maks intensitet.  

EKS:   6k på 82.5% og 90%, og 4k på 82.5 og 92.5%. 82.5% ligger i sone I3 og 90-92.5% ligger i sone I4 (92.5 ligger på grensen). Når du registrerer din trening, så ser du på hvor mange minutter (så hvor mange minutter i din 6k kjørte du på hvilket intensitetsnivå?) du totalt har kjørt i I3, og hvor mange minutter du har kjørt i I4. Du registrerer også din oppvarming i minutter i I2, og du tar pausen (i minutter) mellom 6k og 4k i I1. Dere har også gjort styrke, så også der ser du på hvor mange minutter du har pumpa jern og på hvilken intensitet. Du regner ikke de minuttene du går fra øvelse 1 til 2 som i I3 eller I4 – det regnes som I1. MERK: gåing til trening regnes ikke som minutter som må registreres. Dette er ikke del av økten. Når du for eksempel kjører sykkel til trening om sommeren i treningstøy som oppvarming og hopper da direkte i båten, så kan det regnes som oppvarming.

Med nye pulsklokker (eks Polar V800) kan tallene bli automatisk overført til dagboken. Dagboken er også tilgjengelig som app. 

image14628-222x0

Feks en langrennsløpers treningsdagbok

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *