Roerlangrennet 2015 – vinterens roerdyst!

1. mars 2015 opprant med sludd og vind, og mens femmilsløperne gjorde seg klare i Falun, reiste brave roere til Sørkedalen.

Martin Fleischer forteller om sin opplevelse av Roerlangrennet med perfekte ski:

Som medlem av NSR, Norske Studenters Roklub på Bygdøy, ble jeg som seg hør og bør også i år invitert til å delta på Roerlangrennet i Sørkedalen.

Herrer Elite senior 20 km fra stadion ved Sørkedalen Idrettsforening, og 4 runder av 5 kilometer. Ok da, jeg skal stille til start sammen min langrennsmakker Peder Myhre, som dere årvåkne lesere stiftet bekjentskap til gjennom min rapport fra årets Grenaderen. Poenget med denne lille rapporten er den fantastiske gleden ambassadøren hadde med valg av ski. Rennet fant sted på søndag 1 mars, og værmeldingene i forkant spådde rundt null grader og snø. Jippi – det blir Zeroføre! Med ett par ski satte vi kurs mot Sørkedalen, og der ble vi møtt av masse snø – våt og fin. Litt flytende Cera i rubbesonen, og vips fløy vi opp bakkene med et feste som mest minnet om følelsen når du går rulleski diagonalt – ekstremt og helt rått. I tillegg hadde vi en enestående god glid.

Vi driver jo med salg, så oppfordringen til de av dere som ennå ikke har stiftet bekjentskap med disse skiene; løp og kjøp! Med de siste vintrene friskt i minne, møter vi kanskje oftere den våte tunge sneen? Jeg skal være forsiktig med å komme med statistiske værobservasjoner, men benytter heller anledningen til å skryte av Milslukern og butikkens bugnende utvalg av rubbski (eller Zeroski). Det er kjempegøy å ha gode ski på et tradisjonelt utfordrende føre.

Avslutningsvis kan jeg opplyse om at Roerlangrennet har lang tradisjon, og er et arrangement i regi av Oslo Rokrets. I god gammeldags ånd er det gratis, og stemningen er meget avslappet. I roing er det ofte mye kniving klubbene mellom om antall deltagere de klarer å stille, og hvilken klubb som tok flest førsteplasser. Roing har mange likhetstrekk med langrenn, da det er en stor kapasitetsidrett, og kanskje enda mer nå i nyere tid da den moderne langrennsløperen gjerne vil ha litt større muskler enn før. Roere er kjent for å bruke mye tid i sine klubbers vektrom. Undertegnede er for eksempel absolutt ingen roer, men jeg trener styrke i vektrommet til NSR. Så da vet dere det.

På bildet er jeg flankert av vinneren av årets Roerlangrenn, Peder Myhre fra NSR (og min klubbkamerat). Han satte for øvrig løyperekord, med tiden 1.02.56 på 20 kilometer – og da gikk han sammen med meg på førsterunden og peste meg. Irriterende type altså-)!!

 

Men en skulle nesten tro Roerlangrennet fant sted i Falun, det var tungt føre med snøvær under hele rennet, likevel klarte Peder Myhre å sette ny rekord på 20km med tiden 1:02:56!!! Nito’s gamle rekord på 1 time og 4 minutter fra 2006 ble dermed satt grundig på plass.

Løypen var kjørt opp ved åttetiden, og ble kjørt opp igjen kort før starten gikk kl 11.00.  Det var påmeldt 74 deltakere  fra fire forskjellige klubber, men som vanlig blir det en del endringer i siste liten, endring av klasse, annulleringer, etteranmeldinger (noen tror de kan bli etteranmeldt etter starten har gått!), så det endte med 64 startende.  Dertil  tre – fire kaniner i Kaninløypen. I den løype får alle medaljer og godteri, i øvrige klasser blir det gått om et fint tekrus til første over målstreken, og alle deltakere i juniorklassene fikk i tillegg en medalje.

Ut over Peders rekordløp bemerket NSR seg med Notto på første plass i Senior herre 15 km (1:08), og Sara Juel på første plass i JA 10 km (00:50).

Det ble også til en del flotte andreplasser: Sara Hegge i U23 15km (1:11), Petter Svingen i U23 15km (00:56), Jacob Aanderaa  JA 10km (00:50) – og det attpåtil med brukket stav!  Helge Refsum tok andreplassen i Veteran 10km (00:42).

Det var bra deltakelse fra NSR i veteranklassene, samt JA, U23, Senior og Elite,  men NSRs yngste juniorer glimrede dessverre ved deres fravær, og Christiania fikk i år vandrepokalen med hjem med 21 startende mot NSRs 19.

Ormsund gjorde et godt forsøk på å få pokalen med hjem med 16 deltakere, men rakk altså ikke opp. Bærum endte med å stille med 8 etter noen avmeldinger.

Takk til Jens for flott arbeide i målbua! Se vedlagte resultatliste: Roerlangrennet 2015

Velkommen til Roerlangrennet 2016!

 

Fra CR v Stein Mørk

Fra CR v Stein Mørk

(Og takk Oslo rokrets for arrangementet og til referent Marianne for superrask leveranse. Noen som har bilder fra den store dagen??)

3 replies on “Roerlangrennet 2015 – vinterens roerdyst!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *