Årungregattaen

Sesongstart 2015!

Spennende – hvordan ligger vi egentlig an? Årets første regatta ble arrangert av oss selv. Det er alltid like hyggelig å møte så mange kjente fjes, enten man sitter ved start, tar en tur innom medaljebrygga – som flere gjorde! Eller skal ha en deilig kakebit fra Cafe den røde stjerne. Overalt ønsker folk deg til lykke, for en rus!

Helgen startet egentlig på fredagen da flere kom og satte Årungen stadion i stand med telt og alt som må til. Men racingen startet jo som vanlig på lørdag morgen i kjølig og fine forhold. Første forsøk var intet mindre enn HS1x. Det var fire forsøksheat med en god blanding av verdensmestere, olympiere, lettvektere, tungvektere, landslag og rekruttlandslags, u23ere og seniorer. De tre første gikk videre til semifinalen og Oscar Helvig var en av dem. Deretter fulgte mange flere forsøksløp. NSR tok seg i tillegg videre til A finalen i HjrB 4x, DjrA 2x, DjrA 1x og DS 1x.

Jonas Juel, Pierre-Louis Bret, Andreas Clifford og Lars Benske (Fredrikstad) slo til hardt på første regatta og knuste all motstand i A finalen i jrb 4x. De var svært velsynkroniserte da de pøste på med krefter over banen. Dette er et spennende samarbeid vi sikkert ser mye til fremover!

I DS 1x var dessverre Marianne Madsen for sterk til å engang spottes i øyekroken til Anna Sture når øynene var riktig vei, men samtidig trengtes det bare litt rotasjon på hodet før hun var synlig. Så det var greit tidsintervall mellom dem. Hun var derimot lettet over å slå flere andre sterke båter.

Oscar kom seg videre fra semifinalen til A finalen der han møtte Olaf Tufte, Kjetil Borch, Kristoffer Brun, Bjørn Jostein Singstad og Are Strandli. Og i den rekkefølgen kom en etter en i mål. Olaf Tufte først med tiden 06,54 i svak medvind, med Borch to sek etter. Bronsen gikk altså til Brun. Oscar ga det han hadde de første 1500m i det fine selskapet, før det fadet litt ut mot slutten. Det er virkelig morsomt å vitne et så høyt nivå på Årungen! Dette meritterte feltet fortsatte i dobler dagen etter, som var minst like spennende!

Elisabeth Wiik rodde med tre Bærumsjenter i DjrA 4x og slo både Sandefjord og kombinasjonsbåten Sarpsborg/CR. Kun Stavanger/Bergen var utenfor rekkevidde.

Suksessen hos jrB fortsatte med Jonas Juel på førsteplass i single, fem sekunder foran nestemann og faktisk beste vinnertid av alle de fire heatene!

JrC dobbelen med Edvard Mjåtveit og Martin Schmidt debutterte med ren og fin roing. Plutselig stoppet det derimot opp, da sleiden brakk. Guttene så ingen annen løsning enn å ro fra banen sin inn til brygga. Uheldig start for dobbelen, men nå kan det jo bare gå oppover!

Patrick Sture og Petter Svingen rodde alene over banen i dobbelen. Men det var ingen søndagstur for det om. Guttene presset på fra starten av og kom forbi bryggen med følgebåten i høy fart helt innpå. Hvem tok seieren? Guttene krysset overraskende mållinjen først og det med en heit tid i den snaue medvinden.

Sara Hegge var like enestående i det neste løpet. Med Agnes Karlseng fra CR suste de fra all motstand og produserte til slutt en rå tid.

I siste løp for dagen fant vi NSRs jrA 4- De tapte gullet med tre korte sekunder, men det holdt fint til sølv for guttene.

Søndagen startet fryktelig tidlig for funksjonærer, cafedamer og roere. I regn og få grader ble forsøkene unnagjort før sola tittet frem. Det var motvind fra første stund, men med store variasjoner på styrke. Og mye svakere enn det værmeldingen tilsa, heldigvis!

Martin og Edvard i dobbelen fikk en bedre opplevelse på søndagen. Her tok de gullet i åpen klasse. Edvard rodde også single i jrC og tok mer edelt metall, denne gangen bronse.

4xen med Jonas, Andreas, Lars og Pierre rigget om båten til 4- og suksessen gjentok seg. Hva skal de satse på mon tro? Hva de bestemmer seg for blir sikkert mer tydelig utover i sesongen.

Sara ”the Chopper” viste ingen nåde i DSlv 1x. For andre helg på rad krysser hun mållinjen først med stor margin. This girl is on fire!

Anna var livredd i motvinden, men nok en gang opplevde hun at det er her hun liker seg. Resultatet ble noenlunde det samme som dagen før.

Flere jenter stilte i singler. I JrA kom Bente, etter å ha vunnet sitt forsøksheat, på 5. Plass i A finalen. Emilie Helvig tok 3. I B finalen etterfulgt av Karoline Hovland.

Oscar Helvig som nå er med i rekrutteringsgruppen stroket en dobbeltfirer med Olaf Tufte, Bjørn Jostein Singstad og Alexander Berntsen. Dette er mye krefter i en båt! De tok seieren foran andre rekrutt-båt og u23 4xen.

Guttene i jrb sluttet ikke å imponere. Igjen ble det sanket et gull. Denne gangen var det Andreas Clifford i hjrb 1x.

Så var det Rosjefen selv som skulle til pers med makker Geir Reigstad. Med bare noen få økter på vannet så langt i år ser det bedre ut en noensinne (aka forrige sommer). Litt surt var det kanskje at kun en annen båt stilte og det var selvfølgelig legendene Lars Bjønnes og Vetle Vinje. Men igjen, takene har blitt lenger og årene er mer synkroniserte. Det går rykter om at rosjefen fikk det tungt den siste halvparten, men de holdt takten oppe helt til mål.

Bente Vagle og Elisabeth slo seg igjen sammen med Bærum i dobbeltfirer der de spurtslo Moss/Sarpsborg. David Anderson og Oscar Hoff rodde seg inn til 5.plass i dobbel.

Så til VM. Nei vent. I A finalen i HS 2x stilte lettvekterne Are og Kristoffer, Borch og Hoff, Tufte og Singstad, Tohn og Bøhn, Halvor West og Robin Munoz, Hallvard Bjørkelund og Jørgen Nilsson. Tufte og Singstad lå lenge først eller på linje med lettvekterne, før de siste 500m. (Henviser til Lars sin filmsnutt på facebook) Da setter lettvekterne inn et heidundranes støt. Med de mest elegante catchene i svært høy takt og med massevis av skyv kom de i mål fire sekunder foran Horten-båten og over ti sek foran Hoff og Borch.

Patrick og Petter, Oscar og Martin Helseth var to av båtene i B finalen. Oscar og Martin var det vanskelig å gjøre noe med. De stormet inn til mål på 06,55 i motvind tilsvarende 3.plass i A finalen. Om det var uheldig tilfeldig seeding i forsøksheatene kan kanskje diskuteres. Patrick og Petter økte takt og skyv de siste femhundre meterne og tok inn på Ormsund. Da mållinjen kom var de derimot usle 0,3 sek bak. For en spenning.

Jrb’ernes 4x/4- splittet seg i to. Jonas og Andreas tok seieren foran makkerne Pierre og Lars Benske i dobbel.

Mot slutten satte Bente, Elisabeth, Sara og Anna seg i 4x. De lå jevnt med CR hele veien. Etter økning av fart de siste 500m var de derimot forbi.

Siste løp var 8+ der Sven Ole Nicolaysen stroket NTNUI inn til seier med NSRs juniortrener Jo Suul som cox.

Hovedtrener Wiggin var fornøyd med helgen. De unge seniorene kommer nærmere toppen og junior A kjemper utpå der. Men spesielt guttene i jrb; Jonas, Pierre og Andreas presterte godt i helgen og sanket gull etter gull.

Dagen var ikke over før telt var tatt ned og kaker tok slutt. Takk til alle hjelpere som jobbet et sted, mens roerne kunne slappe av mellom løpene. Vi håper jo at dere også opplever det som morsomt å være på regatta.

Lars Myhrer har tatt hundrevis av fine bilder som er å se på Facebook og etter hvert under ”Om NSR” ”Album/videoer” på hjemmesiden!

IMG_5012 IMG_5049 IMG_4776 IMG_4480 IMG_42751458525_10152799614721828_4240782805008472817_n 11204881_10152799608541828_1463114874621097162_nSenior dame 4x -sølv

3 replies on “Årungregattaen

  • Runa (Moderator)

    Takk til Anna for glimrende referat og til Lars som utrettelig tar MASSE flotte bilder. Sjekk også Facebook – mer enn bare NSR som er fremvist der!

    Svar
  • Gunnar C

    Takk for et flott referat og mange fine bilder. Verdifult for en som dessverre ikke fikk vært tilstede.

    Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *