Seier for Anna og Hanna i Women’s Henley!

 OBS: fare for hemningsløst skryt!

Anna har denne sesongen beveget seg over til skikkelig roing, dvs enåret. Hun og Hanna fra Kristiansand RK / Durham Uni har blit tatt ut til U23 VM i Plovdiv, Bulgaria.

Hanna Studerer ved universitet i Durham, og har fått muligheten til å ro med Anna i toer og bli trent av durhamtreneren, Cam Kennedy og Janis fra Kristiansand RK/Team Current Rowing. Gjennom dette samarbeidet har Anna og Hanna fått muligheten til å stille i Womens Henley i elite pairs. Som de ivrige leserne vet så har Anna: ”been there and done that(vunnet)” , sammen med nå NSR-lettvekter Sara Hegge i junior 2x i 2013.

Denne gangen stiller Anna i en noe ny klasse for henne, men ser ut til å mestre det på en utmerket måte. Womens Henley gjennomføres slik som HRR, med et cup system. De norske jentene har gått igjennom hvert innledende heat med glans.

I finalen så det ut til å møte det antatte sterkeste båten, nemlig den britiske U23 båten, bestående av Tees og Newcastle University. Men den norske kombinasjonen slo knock out på britene og kom i mål hele 3 lengder foran.

Stor gratulasjon fra NSR til Anna og Hanna og gleder oss til de stiller i Henley Royal Regatta som en del av Durham university lagbåt, der skal båten kvalifisere seg den 26 juni.

Og selvfølgelig sesongens store mål: U23 VM!

Redaksjonen venter på en uttalelse fra seiersjentene, men som vi forstår sitter de enda fast i media området sammen med Steve Redgrave, BBC, Sky Sports, CNN osv, osv.

Men så fort NSR redaksjonen kommer igjennom blir det en herlig uttalelse fra gulljentene.

Fun fact: de årene Storbritannia har stilt dame toer i U23 har det endt med medalje (www.worldrowing.com), food for thought….

Foto: Hugh McCrea

7 replies on “Seier for Anna og Hanna i Women’s Henley!

 • Hans Jørgen

  Fantastisk innsats Anna! Gratulerer med seieren og på en overbevisende måte! Dette lover godt videre i sesongen og er til inspirasjon for oss alle. Gratulerer til Hanna også!

  Hans-Jørgen

  Svar
 • Runa (Moderator)

  Gratulerer så masse til Anna og til Hanna! Dette er stort! Hvor mange har to seire i denne verdenskjente regattaen? Anna har i alle fall:) Vi er så glade på deres og på klubbenes vegne. Stort å få betalt for litt av strevet, og et forbilde for mange andre. Nyt, nyt, nyt øyeblikket og seier. Per – dette må da telle som minst fem vimpler??

  Svar
 • Rosjef Tor-Geir

  Rosjefens hjerte svulmer av stolthet. I ordets rette forstand er du unik, Anna: Det finnes ingen annen norsk jente som har to seire i Henley!! Men siden 2- beviselig er den båten som ikke kan gå fort uten to meget gode roere, må æren og gleden deles med Hanna og Kristiansand roklubb (og hvis vi må, med Durham University Boat Club).

  Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *