2. Verdenscup i Varese

2. Verdenscup i sesongen 2015 er igang i Varese, Italia. Norge stiller med samme båter og mannskap som i EM, i tillegg til Birgit Skarstein i ASW1x.

De to doblene kom videre til semifinale. Lettvekterne lå helt jevnt med tyskerne frem til 1500m. Kun 1.plass gikk direkte videre til semifinalen. Strandli og Brun satte derfor inn støtet og kom først i mål med åpent vann til neste båt.

Tungvekterne knivet også med Australia frem til 1500m. Der lot de konkurrentene gå ettersom at både 1. og 2. gikk videre til semi.

Dobbeltfireren startet sterkt med 3. plass ut fra start. Herifra ble det tyngre for guttene. Kun 1. plass gikk direkte til semifinalen. Imorgen har de et nytt forsøk i oppsamling. Båten er, med unntak av Bjørn Jostein u23. I denne verdenscupen stiller også Tysklands u23  4x-lag. De befant seg idag i et annet heat, men vil starte i samme oppsamlingsheat som nordmennene imorgen.

Tufte tok seg videre til kvartfinalen fra forsøket. I kvartfinalen vekslet han mellom 4. og 5. med argentinske Rosso. Til slutt fikk dessverre Rosso baugballen først i mål.  4.plass gikk direkte til c finalen, mens 5. måtte ha bedre tid enn to andre 5.plasser for å nå samme finalen. Tufte trakk det korteste strået og endte i D finalen imorgen.

Ask Tjøm i lwM1x måtte ro oppsamling etter forsøket. Her rodde han inn til 4. plass på 7.07, og går derfor dessverre glipp av semifinalen. Han ror c finalen etter Tufte imorgen.

Birgit Skarstein leverte varene som vanlig. Hun vant sitt heat. Hun ytrer selv på facebook at hun møter tøff konkurranse i A finalen imorgen. Men det er kanskje hun som er den tøffeste konkurrenten her?!

Heia Norge!

 Finale dag!

Som nevnt over har det vært litt ujevne resultater for Norge under WCII i Varese. Olaf Tufte har tydligvis ikke fått båten til å gå bra under Italia besøket. Han kom seg ikke til A/B semi og stilte heller ikke i D-finalen.

Ask Tjøm som er den yngste roeren i sin klasse, hadde en god C-finale, kom inn på andreplass, noen sekunder bak en merritert New Zealand roer.

Det største sjokket er kanskje at Brun og Standlie aldri stilte i  sin LM2x semifinale, hvorfor er enda ukjent, men om man dømmer etter Are Strandli sitt profilbilde, så er de i god helse og nyter sjokoladeis i solveggen. Så de kommer nok sterkere tilbake i Lucerne om noen uker.

 

Dobbelfireren med Oscar Helvig stilte til start i sin B-finale, mange nye lag siden EM. Det viste seg å bli en veldig jevn finale, guttene passerte å 5 plass etter 500m, men kun 1 sekunder bak første plass. Guttene holdt seg i det gode selskap hele veien, men greide ikke å løfte takten og farten siste 400m og kom inn på 4 plass en halv lengde bak New Zealand og Kina.

Tungvekts dobbel finalen var litt skuffende, men samtidig svært imponerende. Den imonerende delen sto Kroatia for, i tet fra start og kom i mål over 6 sekunder foran feltet. Kjetil og Nils lå godt ann etter 1000m på en andreplass, men maktet ikke å henge med feltet inn og kom over mål på sjette plass et godt stykke bak pallen.

Dagens opptur sto Birgit Skarstein for, hun kom inn på en sterk andreplass i sin finale.

 

Etter en noe stang ut helg for de beste norske lagene, så venter det nå noen uker med trening før det braker løs i Luzern WCIII.

Mange av landslagsroeren stiller i neste helgs nordisk mesterskap på Årungen, så bare å glede seg!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *