Første Reisebrev fra Geir i Plovdiv

 

PÅ VEI TIL PLOVDIV

Vårt hjem fungerer som de fleste andre hjem i vinterhalvåret. Hjemmet består av noen eldre årganger og noen ikke helt modne årganger.Omtrent som i de fleste andre hjem tar man vennlig hensyn til hverandre og ønsker hverandre alt vel. Men hver vår opphører all form for demokratisk sameksistens i vårt hjem. Anarkisme preger hverdagen og om brødvinnerne skal ha noe form for eget liv må vi flykte.

Vi prøver å rømme så ofte vi kan slik at vi kan ha en slags forbindelse til verden omkring oss, og ikke bare høre om seat-race, toer, double, flere økter om dagen, Årungen faciliteter, og prognosetid. Prognosetid er noe jeg liker, og prøver forsiktig å spørre om man trenger å trene så hardt for å nå idealtid, for det må vel være det samme som prognosetid vel? I slike stunder for en de blikkene som forteller at U23 generasjon ser på oss litt modne som minst like historiske som Plovdiv, byen i Bulgaria som arrangerer 2015 world rowing u23 championships denne uken. Men selvfølgelig, en viss grad av overbærenhet kan de få lov å uttrykke når all innsats gjennom et helt år har gått med til å flytte årer gjennom vannet og norsk roforbund til slutt sender meldingen som utløser latter og tårer og belønner innsatsen og resultatene med tur til Plovdiv, da må de gamle også bøye seg i støvet og agere. Som garvete supportere gjennom hele året må vi børste rusk av stemmen, stryke flagget, og finne ut hvor Plovdiv er!!!!

Denne lille byen med sine 380 tusen innbyggere har litt av en historie. De hevder at byen er mer enn 6000 år gammel, en av verdens seks eldste byer. Tidligere hovedstad i Bulgaria og valgt som kulturhovedstad for 2019. Nå vet jeg hvor byen er, og i all research gikk billettene fra Oslo til Sofia fort unna, og i skrivende stund sitter undertegnede sammen med sitt alltid likeblide og positive reisefølge i Wien med fem timers venting. Heldigvis mener SAS at jeg fremdeles er en god kunde, så ventetiden blir i og for seg behagelig, men vi rekker ikke de tre racene i dag som har norske interesser, BLM1x, BLM2- og BLM2x, den siste båten en ren NSR båt med Petter og Patrick. Dessverre er det også slik at vi befinner oss på 10000 fot når disse racene går og må vente i spenning på resultatet, men vi har sendt våre tanker til alle, snakket med Patrick og heier på flyet.
Bedre var det fatt med Heggene som klarte å finne billetter med akseptabel connection i Wien, og vi er bare litt misunnelig på dem her vi sitter og ser “Airport live” og spiser lounge mat. Vi møter nok hele familien Hegge samt alle andre norske supportere igjen i morgen tidlig til en travel formiddag. Det starter kl 0920 med Anna i par med Hanna Inntjore, fortsetter med Oscar i dobbel med Martin Helseth, via menn dobbel firer før Thea Helseth i singelsculler, Ask Jarl Tjoem i lettvektssingel, og Sara i lettvektsdobbel med Agnes Karlseng. Temperaturen forventes å ligge rundt 25 til 30 i luften, langt høyere på tribunen.

I Wien, på vei til Plovdiv,

NSRs utsendte med reisefølge!
IMG_4480

3 replies on “Første Reisebrev fra Geir i Plovdiv

 • Runa (Moderator)

  Strålende bidrag, vi gleder oss til neste skildring og krysser alt vi har for hell og lykke. Rullatorredaktøren og rosjefen befinner seg også i maritimt miljø, men selv om fjordene og vannene er lange og blanke som speil er det ingen robåter å se her langs Helgelandskysten. En klar mangel:)

  Svar
 • Runa (Moderator)

  Kommentar fra Tor-Geir:
  Flott intro til et spennende mesterskap. Og nyt turen, for når reporter og supporterliver er over, venter harde økter på Årungen selv om deltagerne i master-VM fastsetter prognosetiden selv!

  Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *