Tunevannet 2015

En liten tropp fra NSR bestående av juniorer og mastere tok turen til Tunevannet siste helgen av skoleferien for å kjempe mot vind, og om gull, seiersvimpler og plasser i Baltic cup.

05.45.00 kjørte Maarten fra Bygdøy med tre trøtte NSR roere, Jakob, Edvart og Sara. Disse skulle ro forsøk i åttetiden i singel. Etter å ha kjørt forbi blikkstille Årungen var det en nedtur å komme fram til Tunevannet hvor det allerede i syvtiden blåste 4 m\s sidevind. Men båtene ble rigget opp og forsøkene rodd. Her kom Sara videre til A-finalen som skulle ros senere på dagen.

Første final var Jonas i 2x baltickvalifisering. Han hadde teamet opp med Martin Steines fra Bergens for å se om de kunne utfordre forhåndsfavorittene ettersom begge allerede er kvalifisert til Baltic cup. På 500m har nok gutta en del og hente, men uten noe særlig trening sammen greide de å ta 2. plassen.

Neste finale var også Baltic kvalik, her i 4-. Andreas og Oscar hadde tidligere i ferien teamet opp med Ormsundroerne Bror Sand og Gustav Brevik og var klare for å gi alt i sin 500m. Dessverre rodde ikke gutta slik som de ville, og det ble en litt skuffende 2. plass 1 sekund fra båten fra Vestlandet. Men Oslo-gutta var klare for å gi alt på søndagens 2000m og ingenting var enda avgjort.

Deretter var det tid for HJA2-. Jonas og Edvart satte seg i båten som, uten mye trening sammen, tok 2. plassen med slagordet «Det viktigste er å ha det gøy». Like etterpå var det Saras tur i finalen i 1x. Her tok hun 1. plassen med en knappe 3 sekunders margin.

Siste 500m finale for dagen var DJA4-, også dette var et kvalifiseringsløp for Baltic cup. Her var det Elisabeth sin tur å vise hva hun var god for, sammen med Synnøve Foss og Mina West fra Bærum og Hermine Wilhelmsen fra CR. Jentene var eneste 4- over banen, men de fikk god konkurranse av jentene i 4x. De viste at det å ha en åre ikke avskriver dem, og de kom på 3. plass blant 4xene og ikke overraskende til gull i 4-.

Siste løpene for dagen er den alltid populære supersprinten. Detter er en knock out regatta over 200m, og minner om en kort og intens versjon av Henley. Man møter en annen singel og førstemann over mål ror opp til start igjen, mens taperen går på land. I supersprint stilte Jonas i HJB, Jakob og Edvart i HJA og Sara i DJA. Eneste som kom seg helt til finalen var Sara, og der tok hun dagens andre seier og kunne ta med seg hjem et par Oakley solbriller.

Søndag var nok en stille dag på Årungen, men slik ville ikke værgudene ha det på Tunevannet. Det blåste fra syv om morgningen en god sidemedvind og det å legge opp til start var ingen enkel affære. Jakob, Edvart og Sara hadde igjen forsøk. Herfra tok Edvart og Sara seg til hver sin A-finale, mens Jakob tok seg videre til B-finale.

Første finalen var HJA4-, og gutta var klare for å gi alt. Første 1500m lå gutta i teten og det så ut som seieren var sikret, men siste 500m ble forholdene vanskeligere og vestlandsbåten tok innpå. I mål kom vestlandsgutta knappe to sekunder foran. Gutta hadde gitt alt, men lit rotet roing siste 150m gjorde at det ikke gikk deres vei. Det var en litt trist gjeng som rigget ned båten, men tre av guttene har muligheten til neste år og det var ikke noe dårlig båt som slo dem, for dette var fjorårets Balticfirer.

Masterne våre stilte også på Tunevannsregattaen, som også er masters mesterskap. Tor-Geir og Geir, eller the Silver Lads som de også er kjent som, stilte i 2x. Mer sammrodd, med lenger tak enn i fjor og et masters VM i sikte virket det som om de var fornøyde med løpet, selv om vinden tok litt tak i dem på slutten.

Neste løp var DJA2x. For NSR stilte Bente og Sara i sin gamle båt Knut Waldrop. Jentene fikk det ikke helt til å stemme teknisk og formen var vel heller ikke helt på topp, men de rodde seg inn til en 2. plass. Ikke helt fornøyde med egen prestasjon var det bare å lade opp til singelfinalen.

Løpet etter var nok et Baltic cup løp. Det var Elisabeth og hennes 4- sin tur mot Baltic 2x. Det så ut litt mørkt ut på et punkt i løpet hvor jentene lå bak 2xene, men de satte inn et ekstra gir og pushet ifra. Om det blir Baltic på jentene gjenstår ennå å se, men avgjørelsen faller i løpet av uka. Vi krysser fingrene for Elisabeth.

I finalen i HJA 1x kom Edvart inn til en 6. plass. Han hadde fått beskjed av trener Maarten om å gjøre sitt beste og gå hardt ut fra start. Det gjorde han også, og det fikk nok Edvart merke på slutten av løpet.

Jonas rodde også singel, og i HJB 1x tok han en knusende seier i 1. heatet. I singel rodde også Jens Petter, han kom inn til en 3. plass i heatet sitt, og en 2. plass totalt i sin masters klasse. I løpet før Jens Petter rodde Jakob og Edvart inn til en 2. plass i 2-.

Sara rodde sin finale i 1x, og etter mange oppvarmingsrunder kom starten i gang, ganske så forsinket. Løpet var heller ikke her av det teknisk bedre, og det hjalp ikke at bølgene skylte opp over båten, men det var likt for alle. Sara kom til slutt inn på 2. plass et drøyt sekund fra 1. plassen.

Dermed var det bare å rigge ned singlen og slenge den på hengeren som allerede var pakket. Dette må være rekord for NSR å kjøre hengeren sin ut først, og dette før siste NSR roer var rodd over banen. Jonas skulle nemlig ha rodd 2x med Martin fra Bergens igjen, men Martin ble syk, og løpet måtte gå uten de to guttene.

Dermed dro de siste hjem og Tunevannet var over for denne gang. Tusen takk for en fin regatta, og en gigantisk takk til Maarten som kjørte før kl. 06.00 begge dager. Tror det er noen foreldre og ikke minst roere som satte pris på dette.