Bunnefjorden inn!

Årets langtur i Oslofjorden

Vi har ladet opp og latt oss inspirere av orienteringsposter i Oslofjorden. Den desidert mest ettertraktede er bånn av Bunnefjorden.

Det krever godt vær og brukbare forhold både når vi krysser fjorden og ikke minst til hjemturen.

Søndag 23. august tilfredsstilte kravene og en gjeng på 10 roere stilte på bryggen klokken 9:00 utstyrt med solkrem og niste klar for en laaang rotur.  Vi var så heldige at vi hadde med oss  Steffi, en rovenn fra Christian Grosse roklubb “Rudergesellschaft Speyer” i Tyskland. Hun hadde tilbrakt tre uker på sykkel fra Alta i nord til Oslo, og altså ferdig oppvarmet.

Vi fikk en fantastisk dag – Bunnefjorden, inn langs Nesoddlandet med alle de idylliske småstedene og ut langs fastlandet. Det er så mye å se på at roingen går som en lek.  Vi tok en touchdown i Bunnefjordens innerste strå og rodde til vår faste raste- og badeplass ikke langt unna. Du verden så mange solende og badende folk der var, vi var heldig at det i tilknytning til stranden også er strand med mudderbunn – perfekt for våre båter.

Først bad og så mat inntatt i skyggen. Begge deler smakte fortreffelig. Vi hadde en fin tur hjem og fikk smake litt vind de siste kilometrene og kunne “rulle” oss opp på bryggen etter et maraton på 43/45 kilometer.

Takk for en fin tur.

Vigdis

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *