VM i Aiguebelette

Olaf Tufte slo til på søndag og tok 4. plass i A finalen! OL plass er sikret og bonden er supermotivert før OL om et år.

Tungvektsguttene fikk det litt tyngre og må se til Luzern til våren, om det blir noen norsk dobbel i OL.

Lørdag tok lettvektsguttene bronse i et veldig godt felt! De sier det selv; nivået har aldri vært høyere i lettvektsklassen! Gratulerer!

M4x hevet seg til C finalen. Planen var å ro jevnt over de 2000m. Dette gjennomførte de godt, da det bare var noen tideler som skilte mellom første og andre tusenmeter. Det var jevnt mellom Frankrike, Kina og Norge. Men de norske guttene kom best ut av det! De nærmet seg Russland mot slutten og tok altså 2. plass i C finalen.

 

 

 

VM foregår for fullt i Frankrike, og i den sammenheng kan du se og høre Nito og Stian kommentere finalene på Eurosport lørdag og søndag.

Finalene for ikke-olympiske båtklasser allerede idag. Her var det mye fin roing i både lette og tunge klasser. New Zealand tok gull i både dame og herre lettvekt singel, mens Frankrike tok gull i lettvekts dobbeltfirer. Stor stas på hjemmebane!

Olaf Tufte trådde til fra starten av i semifinalen. Kommentatoren var overrasket over å se den norske bonden i tet så tidlig i løpet. Drysdale tok han etterhvert igjen og viste knallform. Tufte slapp aldri teten, og mot slutten vant han et heftig spurtoppgjør med Hviterussland. Olaf er i A finalen på søndag og har sikret OL-plass!

Borch og Hoff møtte blant andre Sinkovic-brødrene i semifinalen. Guttene så ut til å ha en bra start, men det ble for tøft mot slutten. De ror B finalen på søndag kl12.10.

Lørdag kl 11.25 ror dobbeltfireren, med NSRs Oscar Helvig. De er i c finale mot Russland, Kina og Frankrike. Senere ror Are Strandli og Kristoffer Brun A finalen i LM2x kl 13.45. Kan de slå franskmennene? Følg med på eurosport eller live video på worldrowing.com og hei de norske guttene frem!

Heia Norge!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *