Jens Kolberg på alle hav!

Starten på årets FISA World Rowing Tour i Varese fikk en norsk, fortjent og ærefull “twist”.  Redaksjonen gratulerer og Marianne forteller:

Utgangspunktet for turen er Lago Maggiore med fast base på et hotell ved Lago di Varese, et kjent sted for NSRs juniorer som har vært der på vintersamling.

Deltakerne er fra 18 land og tre av roerne kommer fra NSR. Det har vært 120 søkere til 70 plasser, så dette er ettertraktet! Selv om vi ikke skulle delta på FISA turen,  var Jens Kolberg og undertegnede  tilstede på åpningen som startet med en flott flaggseremoni innendørs i Maccagnos rådhus før vi trasket gjennom øsepøse regn til stranden hvor de flotte Filippi coastalbåter lå på rad og rekke. Dertil en spesiell flott rød båt fra Baumgarten, en ¾ 3X+ (kan også rigges som ¾ 4X-) som skulle døpes innen den ble brakt på vannet. Båten tilhører Landesruderverband Baden-Würtemburg, og ble døpt i sprudlende sekt av Renate Rudolph fra LRV Baden-Würtemberg. Og som det fremgår av fotos fikk den det for NSR ikke helt ukjente navnet «Jens Kolberg».  Jens og jeg fikk deretter fornøyelsen av å ro båten på jomfruturen sammen med Werner Rudolph, leder av LRV Baden-Würtemberg, samt gudmor Renate opp til Locarno. Vi ble alle fire «døpt» enda engang, for det regnet katter og bikkjer hele veien, og det måtte øses flere ganger.

Bakgrunnen for denne tyske båt med norsk navn er, at Jens i 15 år har sittet i FISAs Rowing for All Commission, de siste mange år som ansvarlig for FISA langturene. Fjorårets tur ga overskudd, og arrangøren LRV Baden-Würtemberg ved Werner Rudolph ønsket å returnere penger til deltakerne. Det er første gang i de 25 år vi har deltatt på FISA turer, at det spørsmål har kommet opp! Jens visste at LRV B-W samlet inn penger til en ny båt som erstatning for en 30 år gammel turbåt, og var snar til å foreslå deltakerne, at man donerte disse penger til ny båt. Det ble på den måte samlet inn 10 000 Euro, og båten var et faktum!

Den blir plassert på en tur-henger sammen med fem andre båter som rokretsen har til rådighet for eget bruk, og til disposisjon for klubber i kretsen.

Så kikk godt etter hvis du/dere ser en rød turbåt et sted i Europa. Det kan være navnet er velkjent!

Marianne

1)Renate døper båten 2)Jens sammen med Werner Rudolph fra Landesruderverband Baden-Württemberg 3)På vei til Locarno med Jens som cox, Werner og Renate, og bak kamera Marianne. Alle like våte!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *