NM 2015 – Stokkavatnet

Som litt bortskjemte roere fra hovedstaden har nok mange av oss gruet oss til å måtte dra langt for å hente hjem edelt metall. Det er lenge siden NM var noe annet sted en trygge, kjente Årungen. Men NSR gjengen bestilte flybilletter, pakket hengeren og forberedte seg på det Stokkavatnet dessverre har blitt kjent for – vind.

NSR hadde en noe mindre tropp en vanlig, kun håndplukkete atleter med et korrekt genbasseng fikk turen over, med kun et mål, bestående av tre farger: gull, sølv og/eller bronse.

Vel framme på nabo og fremtidig NSR-venn Petter Stordalens nye hotell proppet NSR bataljonen seg fulle av bacon, egg, kaffe, frukt, müsli og yoghurt, med et klart unntak for de som måtte veie inn på 59 eller 72,5 kg påfølgende morgen – disse spiste et knekkebrød med en flau kalkunskive.

Kuskene bak NSR-armeen var som alltid «The Fantastic Four»  Roger Wiggin, Kristin, Maarten og Tor-Geir. Først ut i skyttergraven lørdag morgen var Tor-Geir og lettvekterne som skulle veies. Lørdagens hovedfokus for NSR var singlene, herrer senior singel, herrer junior A, damer senior lettvekt og tungvekt. Kort fortalt: Markus sin svivel brakk etter 10 drag og kjølig bad, Oscar – syk, Jonas S. Juel – syk, Patrick på sine 71,35 kilo prellet av seg tungvekterne nesten hele dagen og seilte inn til en fantastisk 5 plass! Sara klarte ikke å tukte Christianias Agnes Karlseng, og måtte se seg fornøyd med sølv. Anna Sture har gjort en gjesteopptreden i lettvekt og kapret bronsen.  Anna fikk nok for mye og for lite på tallerkenen med så mange tunge løp på lørdagen, på noe mindre mat enn hun er vant til. Hun  fikk til slutt  en 4. plass i tungvekt 1x.

Juniorene hadde også press på seg selv i dag med åtter, etter noen utbyttinger pga sykdom imponerte guttene stort og fulgte Fana til døren og tok et sølv!

NSR har tradisjoner i enåret, så vi skal ha medalje og helst gull i alt. Peder Strand og Ole Henrik Bang-Andreasen forsvarte NSR sin ære i 2-, men måtte gi tapt for Ormsund. Videre i Sweep kategorien tok juniorguttene bronse i Jr A 4- med knappe 4 tiendedeler ned til Bergens Roklubb.

Søndagen betyr tidlig start og for mange opp før klokken har slått 0600… Første medalje gikk til NSR sine nye aspiranter i DJB4x, som holdt unna for Horten Roklubb. En ny potensiell «Dynamic Duo» av Bente Vagle (AKA Vaglemor) og Sara Hegge imponerte med en sterk andreplass i damer lettvekt 2x, etter kun noen få økter sammen.

Så ventet herrer senior 4-, her stilte NSR for en gang skyld bare en båt, men den smalt til fra start og ledet så å si fra start til mål, og slo et spurtende Ormsundlag med noen få tiendedeler. Det betyr at etter to års «utleie» er Niels Nicolaysen trofeet tilbake i Huk Aveny 2b, måtte det bli en fast inventar!

Neste var DJA8+, her var det bare to båter og Fana gjorde som de ville og tok gullet, men en NSR båt bestående av mange nye roere, rodde flott og fikk en fortjent sølvmedalje.

Sara og Bente rodde bedre og bedre gjennom, forsøk, semi og finale og tok en flott tredje i DJA2x!

I herrer senior åtter var det duket for nok et gull etter triumfen i herrer 4-, åtteren ledet av Edvart Svingen lot det være ingen tvil, fra første tak seg flaggskipet for herrer tungvekt ifra.

Så kort oppsumert, til tross for en liten tropp som dro til Stavanger ble det en del medaljer! Tusen takk til Roger Wiggin, Kristin, Maarten og Tor-Geir som har gjort en formidabel innsats denne sesongen, for de aller fleste av oss er sesongen over, men viktig å følge med neste helg da Elisabeth Wiik, Peirre Louis Bret og Jonas S. Juel skal til Sverige og forsvare Norges ære i Baltic Cup.

Stavanger Roklubb har stått for et flott arrangement, til og med vinden oppførte seg nogelunde gjennom helgen.  Så turen ble tross alt ganske bra, men vi gleder oss til å kjempe om mer medaljer på hjemmebane neste år!

Resultatlista finner du her!

Vil du se bilder fra helgen? Ta en titt på NSR sine facebook sider.

3 replies on “NM 2015 – Stokkavatnet

 • Runa (Moderator)

  Stor takk til Lars som har tatt masse fine bilder av veldig mange roere og aktivitetene i Stavanger. Alle klubber er omfattet, så på FB finnes bilder av kjentfolk for de fleste i Ronorge!

  Svar
 • Rosjef Tor-Geir

  Rosjefen må først få takke roerne for innsats og opptreden både på og utenfor regattabanen. Dette var ikke var NSR sitt beste NM, men vi presterte omtrent like godt i år med en tropp på 28 roere som i fjor med 42! Og selv om alle seire og pallplasseringer er like velkomne, var det viktig at vi vant klassene som av mange oppfattes som NSR sine tradisjonsrike paradegrener, nemlig HS 4- og HS8+.

  Som lagleder på ”bortebane” blir NM mer logistikk og administrasjon, enn sportslige inntrykk. Og her må NSR troppen få beste karakter. Alle ankom i tide, alle sto opp når de skulle og var tilstede i god tid før de skulle på vannet. Og når det hele var over, bidro alle med å rigge ned båter og lesse henger slik at alt var klappet og klart i god tid før vi måtte sette kursen mot flyplassen. ”Jolly good, actually!”, for å sitere Roger.

  En særlig anerkjennelse må gis til våre seks første års JB som startet å ro i vår og som var med på NM for første gang, men som på regattabanen på en strålende måte bidro til medaljehøsten, og utenfor taklet NM-sirkuset godt. I den andre enden av aldersskalaen sender rosjefen også stor takk til de eldre seniorene som ikke skydde noen anstrengelser (eller utlegg) for å kunne bidra til NSR sin innsats.

  NM 2015 er historie, men resultatene fra mesterskapet ga rosjefen håp om en strålende 2016-sesong, som kanskje til og med kan overgå årets 70-siersvimpler!

  Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *