Syrekampen 2016

NM i romaskin ble i år arrangert i Horten. Mange fra NSR var meldt på, men som mange av de andre store navnene på startlisten måtte flertallet trekke seg på grunn av sykdom. Til slutt var det tre stykker som stilte i røde drakter; Elisabeth Wiik, Michael Nicholas og Patrick Sture. Hver i sin klasse; Elisabeth i junior dame, Michael i herrer senior og Patrick i herrer senior lettvekt.

I Elisabeth sin klasse stilte 19 andre jenter. Forhåpentligvis kan antall aktive jenter holde seg stabilt der eller kanskje til og med øke? I 2012 stilte rundt tre-fire jenter på samme event. Elisabeth var først ut av NSR-gjengen og kjempet seg tappert gjennom 2000 tunge meter.

Deretter begynte Patricks race. Her må alle veie under 75kg, som er lettvekternes vintervekt. Patrick startet ved siden av Jens Holm, akkurat som de har gjort hele vinteren gjennom. Jens startet hardt og tok en god ledelse. Patrick prøvde hele tiden å komme forbi. Han lyktes i å ta innpå, men å slå Jens viste seg å være tøft. Jens hadde det selv svært tøft etter 1000m, sier han selv. Torjus Trømborg fra NTNUI lå litt bak teten, før han mot slutten satte inn et heidundranes støt, som nesten tok han forbi Patrick. Etter 2000m vant Jens med et par sekunder på Patrick, mens Patrick tok sølvet 1/10 foran NTNUI!

Hos seniordamene stilte Birgit Skarstein til start med mål om å sette ny verdensrekord på 1000m med armer og rygg. Birgit kan å bryte grenser og rekorder; tiden ble 4,22.65 – verdens raskeste! u23-sølvmedallist Marianne Madsen stilte også til start, dog brukte hun litt mer enn armer og rygg mens hun pløyde seg gjennom 2000m. Madsen gikk ut for å slå norgesrekorden på 7.48, denne gangen var det litt for offensivt, men når hun slår den, vil vi ikke bli overrasket.

I klassen herrer senior hadde Tufte meldt avslag, men Kjetil Borch var der selv om han kom hjem fra høyden noe sånt som dagen før. Landslagskollega Nils Jacob Hoff rodde ved siden av. Vår Michael startet i første heat og hadde en intens duell mot Robin Fjeldstad. Mindre enn ett sekund skilte dem til slutt. I neste heat tok Borch raskt ledelsen og holdt den med et sinnsykt tempo i begynnelsen. Han sakket litt av på midten, før han klemte til mot slutten igjen. Tiden ble til slutt 5.50,0. Martin Helseth ryktes også å ha klikka helt i slutten. Øverst på pallen kom altså Borch, deretter Hoff og så Helseth.

Synd at så få kunne representere vår mangfoldige klubb, men de som var der stilte med styrke og lidenskap! Bra rodd!

Vi som ikke fikk vært der, fikk allikevel fulgt med på utrolig bra live-sending! genialt!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *