Årungenregattaen – kulde, bling og salig arbeid!

Wow for et arrangement! NSR stilte naturligvis med mange roere i årets Årungenregatta. Antallet er foreløpig uvisst, men det var sannsynligvis nærmere tjue mindre og større racerroere i rødt, ute på bølgene blå (grønn eller grå?).

Finalene på lørdag ble startet av åpen nybegynnere; en særdeles kald og kjip debut for de som aldri har konkurrert før! NSR stilte med 4x, som derimot har vært med på noen løp tidligere. I båten satt Ella Hegge, Marie Rudi, Alexander Swensen og Charles Bret. Det ble en tett kamp om andreplassen, men Ålesund snek seg foran denne gangen. Jentene byttet til en kortere båt. Denne gangen konkurrerte de i jrC 2x. De suste av gårde, og gjett om de ikke tok bronsen! Litt senere og en klasse opp, og i en enda kortere båt tok Hanna Pettersen en ny tredjeplass i sitt heat.

Sara Juel debuterte i singel som senior. Hun tok seg videre fra forsøk til a finalen. Her ble det en battle med Rebekka Bugge frem til tusen, men derifra ble det litt tungt for en småforkjøla Sara.

Lettvektsguttene Petter Svingen og Patrick Sture gjorde neste finale veldig spennende. Patrick tok fort ledelsen, men Petter lot han ikke slippe lett. Christensen fra Sandefjord RK hadde en såkalt pangstart og lå tett på Petter frem til tusen. Herifra ble det litt trått for mannen i grønt. Neste som meldte seg i medaljekampen var Didrik Wie fra Bergens RK. Patrick økte etter tusen, men da det var 500m igjen var det Petter som satte inn et støt. Patrick var i mål først, deretter Petter med fin margin til Wie på tredje.

Jeg som skriver befant meg på jobb, men fikk se disse spennende løpene live! Helt fantastisk!

Så var det Kristian Søhrs time to shine. Gutten fosset inn til sølv i sitt heat i jrB, og hadde en respektabel tid i forhold til de andre heatene. Litt senere var han ute i en dobbel med Sam Lorgen, og tok nok et sølv!

I HS 2- var det ikke overraskende røde roere å se, med et innslag av Bergenser. To NSR-båter stilte til start. Markus (masse navn) Holmemo og Hallvard Bjørkelund var vinnerbåten, og det ryktes at Roger var imponert over farten.

Stjerna for dagen kan allikevel ha vært Jonas Juel, som først feide lett over forsøket, inn til A finale og inn til gull – med god margin! Jonas er første års junior A.

I HS 2x stilte Oscar Helvig med Nils Hoff. Oscar har slitt med sykdom de siste ukene, men er det noen som kan ro fort etter sykdom er det han. De hadde (foreløpig) ikke sjans på Norges Rio-håp Brun&Strandli, men var i mål få sekunder etter, rett foran neste landslagsbåt.

Etter det var de fleste veldig fornøyd med å forlate Årungen for dagen.

Søndagens finaler startet med fire bronse på rappen. Hanna Pettersen og Rebekka Anderaa tok hver sin medalje i jrB 1x. Charles Bret og Kristian Lorentzen i jrC 1x.

Elisabeth Wiik og Emilie Helvig satt seg sammen med CR og Bærum i 4-. De var fornøyd med første løp i denne båtklassen sammen.

Petter Svingen gjorde ny suksess i lettvekt singel. Han tok gullet noen sekunder foran Didrik Wie. Ola Larsson (Moss RK) tok bronse. Patrick Sture stilte denne gangen i finalen etter, som var tungvekt HS. Bjørn Jostein (Horten RK) var det vanskelig å gjøre noe med, men det ble en intens kamp med Adrian Lindgren (Tønsberg) om sølvet. Det ble photo finish i mål, og vår mann misset 2. Plassen med en halv baugball. Ja, livet er brutalt, men flere sjanser kommer. I DS B finale var det snarere helt motsatt; Sara Juel tok seieren med ca ett minutt.

Neste Juel var Jonas Juel i jrA singel. Han rodde elegant inn til en ny seier, i en allerede lovende sesong. Andreas Clifford, som spontanpåmeldte seg i samme løp, vant B finalen.

Guttene som kjempet mot hverandre i HS 2x på lørdag, rodde sammen i 4x på søndagen. De knuste all motstand og mener det føltes riktig så greit. Båten stiller i olympisk kvalifikasjonsregatta om snaue to uker.

Juniorene fortsatte å sanke medaljer i alle valører utover dagen. Petter Svingen tok enda et gull i HS 2x. Det var ingen ende på antall båter han skulle ro. I løpet etter tok vi søren meg et gull til, i DS 2x.

Regattaens siste løp var junior 8+ for guttene. Syv av NSRs juniorer og Jamie Aalders (Bærum RK) med Hanna Pettersen som cox, tok lengde på lengde på åtteren fra Fana. Overrasket og imponert!

Resultatservice og live sending er ingen standard på mange internasjonale regattaer. Kommentator med evne til å lage show av alle båtklasser i alle aldre, er enda mer sjeldent! Vi håper fingrene til båtholderne snart har fått varmen i seg igjen, det samme gjelder kinnene til de i følgebåtene. For et maskineri, for en klubb!

 

 

One reply on “Årungenregattaen – kulde, bling og salig arbeid!

  • Dag Finn

    Engasjert fremstilt!
    Og veldig fint oppsummert for en som ikke fikk med seg alle detaljer ved målgang i løpet av to lange dager på Årungen!

    Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *