Kjørbosprinten

Les Sara Juels strålende beretning fra Kalvøya, hvor årene pisket og vimplene fosset. Send bilder!

27. og 28. august arrangerte Bærum roklubb Kjørbosprinten på idylliske Kalvøya. Regattaen er kjent for sitt fine vær, publikumsvennlige bane og fantastiske kafé, og årets regatta var ikke noe unntak. NSR stilte med en stor tropp bestående av alt fra årets ferske roere til etablerte juniorer, og det var sjeldent et løp over banen uten rødkledde til start.

Lørdagens finaler startet på best mulig måte. Rebekka tok en klar seier i sitt heat i DJB1x, og i samme heat tok Hedda 3. plassen. I neste heat kom Hanna og fulgte opp med 2. plass og sølvmedalje. Løpet etter var det junior B gutta sin tur. Her kom Petter på 2. plass i sitt heat, mens i neste heat var det Sam som tok sølvet.

Neste løp var åpen nybegynner, og det var her mange av årets ferskeste roere skulle få sin debut. Hugo, Nikolai og Theodor stilte i singel, og alle kom seg uten problemer over banen, og i sitt stille sinn tenkte treneren at det kanskje hadde vært like greit å melde dem på i jrB singel. NSR stilte også med en 2x bestående av Erik og Simon, og også de rodde bra over banen til tross for sidevind.

I HJA8+ stilte NSR med et ikke helt toppet crew. De ble slått av Bærum med knappe 2 sekunder, og forhåpentligvis har de bestemt seg for at det ikke skal skje igjen på NM.

NSR fortsatte å ro inn pallplasser, denne gangen var det med Trygve i HJC1x. Løpet etter var det junior C jentenes tur, men i 2x for dem. Vinden kom nå ganske kraftig fra siden, og bare det å legge opp fem båter til start var en utfordring. Ella og Sara var uheldige med starten sin og det ble vanskelig å hente seg inn igjen på knappe 480m. Men Marie og Martine fikk til en bedre start og sørget for rødt på pallen i dette løpet også. Jentene rodde inn til sølv.

I HJA2- debuterte de to junior B gutta, Sam og Kristian, i toer. Gutta overasket både seg selv og de som sto på land med å ta teten ut fra start. Dessverre kom de to grønnkledde hjemmefavorittene forbi på slutten, men våre gutter var bare et halvt sekund unna i mål.

Neste race med rødt over banen var DS2x. Her hadde Sara teamet opp med Elisabeth for anledningen. Med så få tak som det er mulig å få sammen la jentene opp til start. Første halvdel av løpet var grusomt. NSR-jentene lå sist og de slet med å treffe sammen. Men plutselig, rundt halvveis kom jentene sammen, og begge begynte instinktiv å pushe det de hadde. Tanken om gull hadde fremdeles ikke sluppet taket, og på de siste takene gled jentene forbi og krysset mållinjen først.

Junior C skulle enda en gang til pers, og denne gangen var det 2x for gutta og singel for jentene. Her kapret Trygve og Charles 2. plassen. I løpet etter debuterte Ella og Marie i singel. Man skulle ikke trodd at jentene bare har hatt 2-3 økter i båtklassen, for begge hang godt med. Marie kapret til og med en bronsemedalje i sitt heat.

I DJB4x stilte det kun to båter. NSR og hjemmehåpet Bærum. NSR-jentene har etter sommeren løst mye teknisk, og de var spente på å se om det ville resultere i seier. Jentene gikk ut fra start, tok ledelsen, og etter det bare økte forspranget. De var i mål ca. en lengde foran Bærum, og seieren var et faktum. I båten satt Hedda, Hanna, Rebekka og Kamille.

I MixJC4x stilte NSR med to båter. Her kom båten med Trygve, Martine, Sara og Marie på 3. plass. Løpet etter skulle balticfireren, også populært kalt flex four, til pers. De innfridde til alle forventningene og kom i mål nesten åtte sekunder foran neste båt. Andreas og Pierre tok også en komfortabel seier i HJA2x.

Siste løp for NSR var HJB4x. Båten bestående av Petter, Nikolai, Hugo og Theodor kom inn til 3. plass.

Søndagen var det noe kaldere i luften, og sola skinte ikke slik som på lørdagen. Men det gjorde ikke så mye når det kunne skinne i edelt metall istedenfor.

Første finalen for dagen var igjen DJB1x. Rebekka tok en ny, knusende, seier, og ingen var noen gang i nærheten av å true førsteplassen hennes. I heatet etter kom Hanna og tok 3. plassen, under et sekund foran nummer fire. I HJB1x fulgte Petter opp med en 3. plass i sitt heat.

Igjen var det klart for åpen nybegynner, og de samme NSR-båtene lå til start. Gutta i singel rodde igjen bra over banen. 2xen bestående av Simon og Erik hadde også fått konkurranse av en annen 2x. Det ble et jevnt løp, men de rødkledde passerte målstreken først.

I HJC1x tok Trygve i dag førsteplassen, mens i DJC2x var det Ella og Marie som stakk av med 2. plassen. I DJA2x ble det nok en pallplass med Emile og Marie fra Fredrikstad i båten. De rodde inn til sølv.

Sam og Kristian stilte igjen i HJA2-. I dag var de litt mer forberedt på hva som ventet dem. Gutta fra Moss fikk en liten ledelse, men NSR-gutta hang bra med, og kanskje viktigst av alt, de tok revansj på gutta fra Bærum. Nok en sølvmedalje til Sam og Kristian.

I DJC1x tok Marie sin andre av to mulige medaljer i singel, og denne gangen ble det sølv. Junior B jentene fulgte også opp gårsdagens prestasjoner. De rodde også i dag bare mot Bærum i 4x, men jentene innfridde og tok enda en gullmedalje.

I HJA4x skulle flex four se om de fikset å ro med to årer. Det gjorde de så absolutt, og de var i mål til sølv knappe to sekunder etter 4xen som er tatt ut til Baltic. De var heldigvis først i mål når de fikk halvert antall årer. Andreas og Pierre tok også, som i går, seieren i HJA2x.

Siste løp for dagen er det prestisjetunge Mix åtterløpet. Etter en lett joggetur bort til Solodden, og en litt tyngre styrkeøkt for å få sjøsatt treåtteren, satt det to NSR lag klare til å knuse Bærum. Men det var NSR sin ene båt som holdt på å bli knust. Bærum hadde, tradisjonen tro, satt en uerfaren cox til å styre sin båt. Etter få tak styrte den inn i NSR. Begge båtene stoppet opp før noe gikk galt, men det var her laget i trebåten så sitt snitt til å kapre seieren. Med ville heiarop fra den andre åtteren begynte de virkelig å pushe. Dessverre ropte dommerne på omstart. Denne gangen kom alle båtene seg i gang uten uhell. Den røde NSR åtteren kom best i gang, og ingen kunne true seieren deres. Men inn på andreplass kom treåtteren og sørget for dobbelt NSR på pallen.

Alt i alt en svært vellykket regatta. NSR ble nest beste klubb, så vidt slått av Bærum, og vi fikk sanket nyttig raceerfaring inn mot NM. En spesielt stor takk til Sverke Lorgen, som jobbet som en helt både lørdag og søndag som lagleder. Med så mange nye og unge roere er det faktisk en prestasjon i seg selv at alle kom seg til start i tide med riktig startnummer.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *