I mørket er alle katter grå, og roere er intet unntak!

 I mørket er alle katter grå – og roere er intet unntak! Det er ikke gøy å bli ned- eller påkjørt, det synes verken du, slekta, båten eller klubblederen vår…

Det blir tidlig mørkt, og det betyr dessverre at roingen nå må avsluttes før enn hva ivrige roere kanskje skulle ønske… Ved høstjevndøgn 22. september er solen borte kl. 1915. Sniff…

Sikkerhetsreglementet sier at ” Robåter bør ikke brukes etter mørkets frembrudd. Kommer man ikke inn før det mørkner, kreves en lanterne med hvitt lys 360 grader.

Det er gitt bøter opp til kr 3000 for padlere for å ha padlet i mørke uten lys. Husk at selv om roerne kan skimte omgivelsene i tusmørke, vil ikke andre båtførere se like godt, bl.a. fordi deres nattsyn er redusert av instrumentlys i båten. Lave og smale robåter blir usynlige. Alle båter må være tilbake ved bryggen før det blir mørkt!

Ta vare på egen sikkerhet, respekter reglene. Vi har ikke lys til våre båter, så inntil vi har overtalt Per B og Per M til å handle lanterner, kan vi ikke ro når mørket senker seg..

 

Og husk refleks når du skal hjem fra klubben efter trening!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *