Master-VM – en oppsummering!

Mens det var de unge jenter som representerte NSR i Os, var det er samling i noe eldre herrer som gjorde det samme i Master VM i Bagsvær utenfor København.

Skjønt, det var de som i Master VM nærmest må regnes som guttunger, nemlig Nito og Peder Strand som sto for den beste prestasjonen da de ganske klart vant heatet i sin aldersklasse i 2-. Hans-Jørgen Arvesen og Sverre Løken fra NSR, sammen med Grepperud (Ormsund) og Thorsen (Horten) måtte derimot se seg slått av en båt fra Argentina i sitt heat i 4-. Vi som  er helt uten gamle meritter og lang aktiv ro-karriere se tilbake på, Halvor Bergan og Jens Petter Koren, og Geir Reigstad og Tor-Geir Myhrer, måtte derimot finne oss i vesentlig mer beskjedne plasser i våre heat i 2x. Men uansett var det en opplevelse å delta i en regatta med mer enn 3000 deltagere og med over 10000 seter til start. Takk til CR og Torstein Rekkedal som tok oppgaven med å transportere våre båter. Master er en stor “gren”, og bare i Bagsværd var det visstnok over 200 norske roere. NSR bør utvikle engasjementet og legge til rette for at et slikt miljø kan utvikles også i NSR, og gjerne i samarbeid med andre klubber.

***

6. september: The Silverlads har i år greid å melde seg på i tide, og sammen med flere andre fra klubben er de klare for å gjøre Bagsværd Sø fra og med 8. september. Måneder med trening skal omsettes i fart og kraft i heat sammen med russere, amerikanere, australiere mv. Mulig at noen av disse har rodd i flere år enn sølvguttene fra NSR, men ingen båt kan være mer velpolert og mer oppmuntrende motivert enn Morten Bergesen. I tillegg til Geir og Tor-Geir kommer Nito og Peder Strand, Hans-Jørgen Arvesen, Sverre Løchen, Jens Petter Koren og Hallvard Bergan fra NSR. Mye rødt med andre ord!

Finansavisen møtte en årle morgen på båtplassen for å intervjue de brave Silverlads, som gladelig svingte årene for pressen. Ryktene sier at herrene er EKSTREMT fornøyd med bildet og overskriften – som nok tok sikte på andre deltakere enn the Silverlads. Dessverre er det vanskelig å få leselig tekst her fra den fine artikkelen om våre meget gode roere som er blant 200 norske roere i dette VM – av 3500 roere totalt!  Sjekk Finansavisen 8. september, og les om brave ambisjoner hos de som virkelig kan ro, og de med mer tilpassede ambisjoner som the Silverlads. Vi er helt sikre på at det blir strålende NSR-representasjon – i de aller fineste rodraktene som finnes. Sånn helt objektivt altså.

Vi ønsker lykke til  – det er et kjempearrangement – og enda flere fra NSR stiller vel neste VM, som ser ut til å være i vakre Bled.

finansavisen

 

2 replies on “Master-VM – en oppsummering!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *