NM 2016 – Pokal’n hjem!

Etter sommerferien startet storsatsingen mot NM. Det har ligget i bakhodet i et år; vi skulle ta Emil Mørchs-pokal! Det vil si sammenlagtseieren etter de to dagene med regatta. Førsteplass gir fire poeng, andreplass gir to poeng og tredje ett poeng. Man vil jo aller helst vinne, men der det blir vanskelig å vinne handler det like mye om å hindre andre klubber (les: CR) i å ta poeng. Alle hjørner ble ransaket; vi klarte å stille åtter i alle klasser!

Lørdag morgen startet tidlig, men banen var dekket i en tjukk tåke. Spill mellom tåke og lys var majestetisk og det ble tatt mange fine bilder, men det hindret jo oss i å ro! To timer senere enn planlagt var alt i gang.

Mange var innom forsøk på flatt vann. Alle NM-båtene våre tok seg videre til semi/finale. HS4x og HS1x måtte ro semifinale og kom videre derifra.

Første finale for dagen med NSR-roer tilstede var DS1x. Her stilte Anna Sture. Det var rett før bølgene hadde hvite topper ved startområdet og det var quick start. Starten var som vanlig litt treg og Anna hang litt bakpå. Thea Helseth (Ålesund RK) dro fra etter 500m og ledelsen økte hele veien. Ved tusen meter var det endelig enklere å få åren i vannet og helt ute av det blå nærmet Anna seg Marianne Madsen (CR). Med 500m igjen var NSR forbi og det ble sølv og 2p i mål!

Neste var Jonas Juel som har vært enestående i singel hele sesongen. NM 2016 var intet unntak for den unge junioren. Med ledelse fra start til slutt ble det gull og pokal til Jonas, og 4p til NSR! Verdt å nevne at neste båt var 8 sek bak (!).

Guttene i HS4x kom seg lett gjennom både forsøk og semifinale. I finalen møtte de Henley-4xen til CR og Horten, Moss, Ormsund og Os. Dette ble en battle fra start til slutt, der NSR lenge lå på 5. plass. Sitat Patrick Sture ”Det tok like mye krefter som et løp i VM”. Foruten Hortens klare seier var 2. -4. Plassen innenfor 1,5 sek. Vi jubler derfor over prestasjonen som ga dem bronse og 1p. 0,2 sek foran Moss (!)

I DS4- ble det akkurat for hardt for jentene å sanke poeng. Jentene i rødt hang lenge med og kjempet mot Fana i banen ved siden av. Det ble en fjerdeplass på NSR, og kanskje enda surere; 1. Og 2. Gikk til CR. DJ4x måtte gjennom seat racing før NM. Jentene kjempet seg gjennom de 2000m.

Åtteren i HJ8+ lå lenge på tredje plass, før de ved 1000m bare pløyde seg gjennom feltet. På få meter hadde de plutselig en lengde på de andre og ledelsen fortsatt å øke. Det ble klar seier til guttene i rødt! Norgesmestere og 4p!

Tre av fire fra HS4x hoppet over i toere. De ferske verdensmesterne (masters) Peder Strand og Nito Simonsen tok raskt ledelsen. De hadde lenge en lengde på feltet og CR lå på andre. Oscar Helvig og Ole Bang lot dem ikke henge. Mot slutten satte de inn støtet og rodde gjennom både CR og NSR. I mål var det en gledens nyhet; våre gutter tok både GULL OG SØLV! Patrick Sture og Petter Svingen rodde også toer, men kreftene tok slutt i forrige løp. De bet tennene sammen og befant seg i en heftig kamp mellom Fana og Ormsund før mål.

For anledningen har mange av våre lojale roere reist over land og strand for å delta. Flere tok turen fra Trondheim (fire, hvis jeg ikke tar feil), mens Ole Bang og Sara Hegge hadde en enda lenger tur bak seg. Ole kom helt fra Boston, USA tidligere i uken, mens Sara fløy inn fra London kvelden før. Takk, vi setter pris på at dere er her!

Sara hoppet i lettvektssingel og sikret NSR mer edelt metall. Det ble sølv og 2p! Ikke lenge etter gjentok suksessen seg i HJA 4-. Nye 2p! Disse fire guttene skal videre til Baltic Cup førstkommende helg.

Gutten med gull fra toer fikk hentet singelsculleren før det bar utpå igjen. Oscar hadde tre løp under beltet foreløpig. Han var klart førstemann etter de første takene; start det kan han! Snart var allikevel Helseth (Ålesund) og Tufte forbi. Det ble naturligvis tyngre utover i løpet, og det ble umulig å holde seg blant topp tre. Det ble utenfor pallen denne gangen, men vi liker han fordet! (tok jo tross alt 4p i forrige løp).

I DS8+ ble det en kort duell mellom NTNUI og NSR frem til tusen meter og litt lenger. Deres strategi om å starte spurten litt før forventet, kom brått på for de røde. Vi gravde dypt etter krefter, men måtte se oss slått i mål. 5. Av 10 til åtteren. Coxingen til Hanna Pettersen ga stroken gåsehud under både forsøk og finale. Til Hanna og resten av damene; takk for turen!

Vi fryktet tåke tidlig morgenen etter, men nei. Horisonten var klar og temperaturen; slettes ikke verst!

De fleste NSR-båtene tok seg videre fra forsøk og semi denne morgenen også. Første NM-løp for dagen var DSlv. Ganske spontant fant man ut at nåværende tilskuer, men ex-roer Bente Vagle ikke var langt unna 57kg, og det måtte man jo utnytte! Sara Hegge og Bente måtte både svette og spytte, men de nådde den gyldne grensen! Det var lite de kunne gjøre med Bergens-kombinasjonen, men også Drammen lå foran i starten. Jentene i rødt var ikke fornøyd med det og la inn et støt som tok knekken på de gule. De tok sølv og sikret nye 2p!

Så til HJA2- to NSR lag stilte til start. De eldre gutta Jonas Juel og Pierre Bret fikk litt deng av de yngre gutta Sam Lorgen og Kristian Søhr. Litt usikker på hva som skjedde med de førstnevnte her? Uansett var det ikke bare de eldre NSRerne som fikk deng av Kristian og Sam. Guttene tok bronse og 1p!

HS4-; vi tenker poengsanking. NSR stilte med to båter. Båten med Ole, Patrick, Oscar og Markus (masse navn) Holmemo gikk ut med ledelse, men båten med Njål Stensland, Nito, Peder og Sven Ole lot dem ikke gå uten kamp. Etter 500m lå NSR og NSR likt! Etter 750m tok den yngre båten ledelsen og den bittelitt eldre båten inntok andreplassen. Det ble til slutt gull og sølv! Pokal og 9p rikere!

Vi fortsetter i enåra-katogorien med DS2-. Anna Og Sara Juel tok en overraskende ledelse etter ti tak, men CR kom seg raskt forbi. Tredje 500m ble gjeldende; CR begynte å bli slitne, mens NSR var såvidt i gang. Ålesund ble etterhvert minst like farlig som CR og leverte en bra spurt mot slutten. NSR kom best ut av det som norgesmestere! 4 nye poeng!

Juniorene konkurrerte i både HJA4- og DJ8+ før starten i HS2x gikk. Her måtte Oscar byttes ut med Patrick. Ole og Patrick rodde alt de hadde fra start til slutt, før de ble diskvalifisert. Anna og Sara J gikk fra toer til dobbel. Etter en litt turbulent 1000m gled de inn til bronse. 1p!

I neste løp, HSlv4- tok Petter, Deivis Stulipnas, Theodor Wiik og Oliver Stubs en overlegen seier! 4p! Det ble kort mellom jublene for neste der igjen var HJA2x. Andreas Clifford og Jonas klinka til med enda et gull! 4p!

Så til HS8+: 4 nye poeng! Enough said!

På slutten av dagen hadde vi ni pokaler, mye metall og 47 poeng – med det vant vi Emil Mørchs pokal! Andreplass var CR med 29 poeng og tredjeplass Bergens med 20 poeng. WOW!

Rått med så mange gode NM-løp, men det var jo enda flere av den røde armadaen til stede! Junior C og B rodde sterkt i sine klasser også, i både singelscullere, dobbeltscullere og dobbeltfirere. Ikke minst de røde som holder seg på land må hedres!

FullSizeRender

Resultatliste

NSR Norgesmesterskap og Kongepokaler

 

One reply on “NM 2016 – Pokal’n hjem!

  • Runa (Moderator)

    Red. anm: Legger inn kommentar her fra Peder Strand som opprinnelig ble lagt inn i toppteksten vår og dermed er litt usynlig:

    Peder Strand sier 27. september 2016, kl. 10:00:
    Spesiell takk til rosjef Tor Geir Myhrer for utrettelig og meget kapabel innsats for alle oss aktive – du settes meget stor pris på !

    Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *