Utviklingsgruppen på samling i Racice

Petter Tufte, Petter Svingen, Anna Sture og underskrevne har vært på en tidagers samling i Racice, Tsjekkia, med roforbundets utviklingslag. Vi har logget både kilometer og timer, bitt tenna sammen til det renner over! Vi gleder oss til å komme hjem og få noen fine skiturer på fjellet før vi igjen stasjonerer oss på Årungen, der vi skal gjøre de siste forberedelsen før Åpningsregattaen.

Vi kom ned til Tsjekkia 1.april, og hadde sammen med VG gått fem på Olaf Tufte sin spøk om å legge opp. Etter å ha kommet seg etter sjokket, og flausen, var vi klare for å sette på de raske brillene og dundre (et utbredt utrykk i de yngre rekker) kilometer. Allerede andre dag stod de første intervallene på programmet, og det ble raskt klart at gutta og jentene mente alvor. Sarpsborg med Jens Holm gikk unna med seiern’ i lettvekts-gruppen den dagen, men NSR skulle derimot vise seg dominant når neste anledning bød seg.

Det er alltid nyttig med litt info om stedet for å sette seg inn i handlingen. Racice har vært arena både for VM, u23-VM og Junior-VM fra 90-tallet. Norge har også et rykte på seg å gjøre det særdeles godt her nede. I 1993 rodde Lars Bjønnes og Rolf Thorsen inn til en 2.plass i VM i dobbelt-sculler, i 2009 rodde Tale Fiskerstrand inn til en 5.plass i u23-VM i singel-sculler og året etter fulgte Norge opp med en junior dobbelt-firer som også rodde inn til en 5.plass. Banen er en utgravet kanal, og er nesten alltid robar selv med vindkast på 10m/s som vi opplevde hyppig gjennom samlingen. Den er åtte baner bred, og har en parallell kanal til oppvarming under regattaer så de racende ikke skal bli sjenert av uvelkomne båtbølger. Banen er kort sagt ypperlig. Det skal dog sies at beliggenhet kan sammenlignes med Årungen, noe avsidig, og det blir ikke mye annen aktivitet enn trening og lesing i anleggets kantinelokaler.

Siste dag av samlingen var det planlagt to 2000m løp. Jentene og lettvektsguttene skulle ro singelsculler første løp og dobbelsculler på andre. Det var spent stemning hos både jentene og guttene. Lettvektere, u23 roere og senior-roere skulle prøve seg mot hverandre for første gang denne sesongen. Hos jentene stakk Anna av med seieren. Hos guttene viste en tungvekter seg for sterk i motvinden mot lettvekterne og Kris Cato kom fem sekunder foran Jens Holm og meg selv. Petter Tufte kom på en sterk femteplass og Petter Svingen på sjetteplass på et felt av åtte roere. Dobbelsculler-løpene senere på dagen skulle også vise seg å være thrillere. Anna med Maia Lund (Bergens Rk) tok seieren foran Marianne Madsen (CR) og Jenny Rørvik (Aalesunds Rk) med knappe lengden foran. Hos lettvektsguttene bestod dobbelscullerne av Petter S. og Didrik Wie (Bergens Rk), og Jens Holm (Sarpsborg Rk) og jeg. Jens og jeg fikk en god start og kom inn i god rytme som skulle gi oss et overtak fra 500m rodd og inn til mål.

Vi drar fra Racice med mange gode roøkter, og litt kultur fra et døgn i Praha. Det er også en av de første samlingene vi har vært med så mange andre roere fra så mange andre klubber som nå, og det er en god erfaring. Da har man som man så sjeldent ellers har, muligheten til å lære hvordan andre utfører treningen sin, og høre om deres syn på trening og teknikk. Racice (og Praha!) er et sted verdt å dra tilbake til.

Takk for oss!

Patrick Sture

One reply on “Utviklingsgruppen på samling i Racice

  • Tor-Geir M

    Takk for en flott artikkel, Patrick. Fint at NSR viser muskler og den røde fargen i utviklingsgruppen. (Selv om dere vær og vind-messig ville hatt det vel så bra på NSR-leirene i Frankrike). Her hjemme har jeg bokstavelig talt følt på rosportens lange linjer, gjennom å vaske 251 Morten Bergensen fra 1993, og som var den 2x som Bjønnes og Thorsen tok sølv med i Racice! Selv på vei inn i sin 24. sesong, må roerne kanskje være på utviklingsgruppe-nivå før gamle,gode 251 ikke holder mål.

    Svar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *