Mastergruppen(e) i NSR

I sin tale ved åpningen 23. april 2017 uttrykte klubbens leder håp om at 2017 ville bringe større aktivitet i mastergruppen. En av utfordringene med mastergruppen i NSR er at den egentlig ikke er én gruppe, men snarere tre, som har ulike ønsker og behov.

Det er roere som ganske nylig har avsluttet sin aktive seniorkarriere, men som fortsatt trener, og delvis konkurrerer regelmessig, og som fremdeles holder et godt nivå over 2000 meter. Den andre gruppen består av roere i 50-60-årene med en tidligere aktiv rokarriere på høyt nasjonalt og til dels internasjonalt nivå, men som holder gamle kunster vedlike i båter med en fast sammensetning. Som den tredje grupper kommer den masteroppmannen selv tilhører: Personer uten tidligere aktiv rokarriere, men som har begynt å ro i voksen alder og som finner glede i å trene, slite og konkurrere i utriggede båter.

Bortsett fra roingen og at alderen har passert 30, har gruppene lite til felles, og oppfatningen i NSR har da også lenge vært at masterne klarer seg selv. Dette er nok riktig for de to første grupper. Disse vil derfor først og fremst få masteroppmannen helhjertede oppmerksomhet når de ber om det, for eksempel når spørsmål må avklares med rosjefen, ved påmeldinger til regattaer eller henvendelser til Norges Roforbund ved internasjonal deltakelse.

For øvrig vil masteroppmannen først og fremst konsentrere seg om den gruppe han selv tilhører. Det første utslag av dette er at det når roskolen er avsluttet medio mai, vil det én kveld i uken (tidspunkt fastsettes senere) bli organisert trening i Frognerkilen med Markus Holmemo som instruktør. Siktemålet er at vi også fra denne gruppen, man kanskje kan kalle mosjonsmastere, kan stille en lagbåt eller to under Kjørboregattaen 26. og 27. august, og kanskje også i mastermesterskapet under Tunevannsregattaen helgen etter.

Tor-Geir Myhrer

masteroppmann – (masters(at)roklubben.no)

One reply on “Mastergruppen(e) i NSR

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *